PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakır-Bursaspor maçının dehşet raporu hazırlandı.


Melancholy
03-08-2010, 14:14
http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/23538.jpg


Maçı tatil etmeseydim katliam olurdu.



Olaylı bir şekilde geçen ve maçın 17.dakikasında tatil edilen Diyarbakırspor-Bursaspor maçı için hazırlanan raporlar, tüyler ürpertici.
Karşılaşmanın temsilcileri Turgay Polat, İsmail Hakkı Köklükaya ve ekstra temsilci olarak görevlendirilen Temsilciler Kurulu Başkan Vekili Fatih Tanfer, olayları geniş bir biçimde yazarak hazırladıkları raporu Futbol Federasyonu’na gönderdi.

KATLİAM OLURDU

Büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğü izlenimi veren raporlarda şu bilgiler yer aldı: Stada saat 10.00’da geldiğimizde gerek cadde ve sokaklardaki gerekse stat çevresinde ve içerideki görüntüler, maçın zor geçeceğini gösteriyordu. Yaptığımız görüşmede güvenlik amiri, gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını, 2 bin 500 polisin görev yaptığını söyledi. Maç saati yaklaştıkça tribünlerdeki olayların kıvılcımı yavaş yavaş fitilleniyordu. Maç tatil edilmemiş olsa ve Bursaspor gizlice stattan kaçırılmamış olsaydı büyük bir katliam olurdu.

HAKEM OYNATMAK İSTEDİ

Tribünlere taşlar ve diğer yabancı cisimler önceden yerleştirilmiş, bazıları ise tribündeki betonlardan söktüklerini sahaya attılar. Taşların çoğu, öldürücü büyüklükteydi. Maçın başlamasıyla birlikte tribünlerden devamlı taş ve yabancı cisimler atıldı. Hakem üç kez maçı durdurdu. Hakem iyi niyetli olarak maçı oynatmaya çalıştı ancak yardımcı hakem Kemal Yılmaz’a gelen taş, maçı bitirmesine neden oldu.

POLİS GÜÇ KULLANMADI

Seremonide İstiklal Marşı söylenirken taraftarların ıslıkladığı ve yerlerinde oturdukları görüldü. Çirkin tezahürat devamlı sürdü. Maçtan önce anons yapılmasına karşın daha sonra yapılan uyarıları taraftarlar dikkate almadı. Polis statta güvenlik önlemi almıştı. Taşkın taraftarların önlerine kalkanla gelip saf tutunca tribünlerden gelen taşlardan onlar da nasibini aldı. Ancak taraftarlara karşı hiçbir şekilde sertlikle karşılık vermediler. Polise bile taş atılıyorsa gerisini siz düşünün.

PENCERELERİ HAVLUYLA KAPADIK

Sahaya ne kadar para atıldığı, top toplayıcıların sözlerinden anlaşılıyor. Toptan çok sahaya atılan taş, madeni para ve pet şişeleri toplayan çocuklar, “Bugün hasılat çok iyi. Çünkü çok sayıda bozuk para atılmıştı” sözleriyle sahaya atılan yabancı cisimleri gözler önüne seriyordu. Bursaspor’u stattan gizlice kaçırmak için soyunma odasındaki 3 pencereyi de havlu ile kapattık. Çünkü Diyarbakırlılar’dan biri gördüğü takdirde herkese haber verir, daha kötü olaylar meydana gelirdi.

TFF KARAR VERECEK

Diyarbakır-Bursa maçının temsilcilerinin raporlarını Futbol Federasyonu’na (TFF) göndermesinin ardından hukuksal süreç başladı. Federasyon raporları önce Hukuk Kurulu’na gönderecek. Hukuk Kurulu’nun dosyayı incelemesinin ardından PFDK’ya sevk edip Diyarbakırspor’dan 3 gün içinde savunmasını alacak. Hakemin müsabakayı tatil etmesi nedeniyle maçın sonucu ile ilgili kararı TFF yönetim kurulu verecek.

kralspor

Melancholy
03-08-2010, 14:17
http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/23542.jpg


Olaylı geçen ve 17'nci dakikada tatil edilen Diyarbakırspor maçında Bursasporlu futbolcular kaçışı polis kasklarıyla yaptılar.


http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/23541.jpg

Olaylı maçın ardından Bursasporluların bindiği polis midibüslerinin camları, atılan taşlar nedeniyle paramparça oldu. Yeşil beyazlılar kendilerini polislerin kasklarını takarak korudu.
İŞTE O DEHŞET DOLU ANLAR...
http://www.ensonhaber.com/images/news/174190.jpg (http://videonuz.ensonhaber.com/izle/bursasporlular-polis-kaskiyla-kacti)
Bursasporlular polis kaskıyla kaçtı (http://videonuz.ensonhaber.com/izle/bursasporlular-polis-kaskiyla-kacti)

POLİS EVİ'NE SIĞINDILAR

Maçın tatil edildiğini öğrenen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Bursaspor takımını, üzerlerini değiştirmeye bile fırsat tanımadan apar topar iki polis midibüsüne bindirip stattan çıkardı. Havalimanına giderken saldırıya uğrayan polis midibüsleri bir ara Polis Evi’ne sığındı. Güçlükle havalimanına giden yeşil beyazlılar daha sonra özel uçakla Bursa’ya döndü.

http://kralspor.ensonhaber.com/images/other/fft7_mf165248.jpg

http://kralspor.ensonhaber.com/images/other/fft7_mf165249.jpg


kralspor

Melancholy
03-08-2010, 14:38
http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/23547.jpg



Ertuğrul Sağlam, Diyarbakırspor maçı sonrası yaşadıklarını açıkladı...


Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Diyarbakırspor maçı sonrası yaşadıkları için, "Bursa'ya vardığımız anda 'Allah'a şükürler olsun, canımıza bir şey olmadı' dedim" şeklinde konuştu.
Yaşadıklarını Sabah'a anlatan Sağlam, "Maçtan önce olanları görünce korkmuştuk. 'Bu maç nasıl oynanır'diye düşündük. Sonrasında yaşananlar da ürkütücü idi. Diyarbakır'dan döndüğümüzden beri Allah'a şükrediyorum canımıza birşey olmadı diye. Tabii çok üzgünüz. Futbol adına çirkin bir görüntüydü" dedi.

Havaalanına doğru iki araçla yola çıktıklarını söyleyen Sağlam, "Zaman zaman araç yavaşlıyordu. Bir kamyonun yolu kestiği iddia ediliyordu. Ama bizim dışarıya bakma şansımız yoktu. Polis kalkanı ve kaskları ile korunduk. Taş yağmuru camları tuz buz etti. Bize 'Camlar patlamaz' dendi ama araçlarda neredeyse cam kalmadı. Çocuklara hep sakin olmalarını söyledim. Ama bu çok zordu" ifadelerini kullandı.
Yaşananlardan en büyük zararı yine Diyarbakırspor'un göreceğini söyleyen Sağlam, "Diyarbakır halkı için çok üzgünüm" yorumunu yaptı.

2016'YA ZARAR VERİR Mİ?

Sağlam, "Yaşananlar 420 milyon Dolar'lık ligimize nasıl bir zarar verir?" sorumuza ise, "Dış basın bu görüntüleri kullanacak. Türk futbolunun zarar görmesini istemem. Euro-2016 tanıtımları öncesi bu olay umarım bize olumsuz yansımaz" yanıtını verdi.


kralspor

Melancholy
03-08-2010, 14:41
http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/23545.jpg


Ivankov: Hocam sürekli kafama bir şeyler atıyorlar. Ben burada ölmek istemiyorum.

Olaylı bir şekilde tatil edilen Bursaspor-Diyarbakıspor maçınının yankıları sürüyor. diyarbakır'da önceki gün yaşanan olaylarda Bursasporlu futbolcular büyük korku yaşarken, takım arkadaşlarına göre sahada daha gergin bir isim vardı. Ivankov...

http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/23392.jpg (http://kralspor.ensonhaber.com/galeri/futbol/29864/diyarbakir-bursaspor-maci-tatil.html)

BURADA ÖLMEK İSTEMİYORUM
Üzerine kaya parçaları yağan Bursaspor'un Bulgar kalecisi Ivankov'un hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'nun yanına giderek, "Hocam üzerime sürekli taş geliyor. Burada ölmek istemiyorum" dediği öğrenildi.

http://kralspor.ensonhaber.com/images/other/23538.jpg (http://kralspor.ensonhaber.com/futbol/46904/maci-tatil-etmeseydim-katliam-olurdu.html)

SAVAŞTAN FARKSIZDI

Yeşil-Beyazlılar’ın yıldız oyuncusu, kimsenin yaşamaması gereken olayların içinde kaldıklarını belirterek, “Kimse bunları yaşamamalı, ama ben Sırbistan’da yaşadım. Savaş gördüğüm için bu kötü ortamları iyi bilirim. Bana nasıl böyle sakin olabiliyorsun diye sordular. Bunlara alışkınım. Diyarbakır’da yaşananların da savaştan farkı yoktu” dedi.

http://kralspor.ensonhaber.com/images/other/23542.jpg (http://kralspor.ensonhaber.com/futbol/46906/bursasporlular-polis-kaskiyla-kacti.html)

ORADAN KURTULMAMIZ BİR MUCİZE

Yeşil-Beyazlılar’da diğer futbolcular da olaylarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. “Ölümle ilk kez burun buruna geldim” diyen Ali Tandoğan, “Neden önlem alınmadığını anlayamadık” ifadesini kullanırken, Sercan Yıldırım, “Üstümüze taş yağıyordu. Cam kırıkları ve olağanüstü şeyler... Yaralanmadan oradan ayrılmamız mucize” diye konuştu.

kralspor

Melancholy
03-08-2010, 14:42
http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/23516.jpg (http://kralspor.ensonhaber.com/futbol/46881/gorme-yetisini-kaybetme-riski-var.html)

Melancholy
03-08-2010, 14:49
http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/23508.jpg (http://kralspor.ensonhaber.com/futbol/46873/ne-oldu-da-tatil-ettiniz.html)