PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nofollow link nedir? Dofollow link nedir?


_SoN_
03-02-2010, 16:54
Nofollow:
Google’ın siteyi indexlerken belirtilen linki kaale almaması için kullanılır. Bildiğiniz gibi SEO’nun temeli sitelerden link (backlink) almaktır. İçeriğinizle alakalı sitelere linkinizi ekleyerek sitenizi aramalarda daha üstlerde çıkarabilir ve Pagerank değerinizi artırabilirsiniz. Sitenizden dışarı çıkan linklerde “nofollow” etiketinin kullanılması sayesinde ayrıca site kalitenizide korumuş olursunuz.
Örneğin, çok spam yorum alan bir siteye sahipseniz yorum bölümünde “nofollow” kullanarak sitenizde spam link kasanların ekledikleri linklerin Google botları tarafından indexlemelerde kaale alınmamasını, böylece spamcılara fırsat vermemeyi sağlayabilirsiniz.
Linklerin Nofollow Olup Olmadıkları Nasıl Öğrenilir?
Linkin üzerine sağ tıklayıp öğeyi denetle diyoruz.Çoğu browserlarda bu seçenek vardır. Eğer link yapısında rel=”nofollow” varsa bu link nofollow sayılmış olur.
Örnek Link Yapısı: <a href=”http://es5.org/ (http://wparchive.com/quarx-wordpress-theme/)“ rel=”nofollow” >Es5.org</a>
Dofollow:
Bu ise nofollowun tam tersi işlem görür. Eğer sitenizde link çıkışlarında nofollow etiketi kullanmıyorsanız zaten otomatikman dofollow link çıkışı vermiş olursunuz. Ama sitenizdeki link çıkışlarında nofollow etiketi kullanıyorsanız vereceğiniz link çıkışında nofollow yerine dofollow etiketi kullanarak o siteye geçerli bir bağlantı vermiş olursunuz ve Google botlarıda sitenizi indexlerken o linki dikkate alırlar.
Aklınızda Bulunsun: Blogger blogların yorum bölümleri nofollowdur.

Good Life (:
03-02-2010, 19:00
Link anlaşmalarında henüz parayı yatırmayanların linklerinde nofollow'u uyguluyorduk :)

Teşekkürler, güzel paylaşım =)