PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 13 (Zeynep Tunuslu)Özeti, Konusu, Karakterleri


denizci
03-01-2010, 11:15
http://www.bizimshop.eu/catalog/article_images/13zeyneptumuslu_turkkitap.de.jpg





Artemis Yayınları modanın asi kadını Zeynep Tunuslu’nun öykü kitabını okuyucuyla buluşturuyor. İçinde birbirinden ilginç kadın hikâyelerinin yer aldığı ve Tunuslu’nun avangard ruhunu taşıyan 13 sıradışı bir kitap.
Artemis Yayınları modanın asi kadını Zeynep Tunuslu’nun öykü kitabını okuyucuyla buluşturuyor! İçinde birbirinden ilginç kadın hikâyelerinin yer aldığı ve Tunuslu’nun avangard ruhunu taşıyan 13 sıradışı bir kitap.
On yedi kısa hikâyeden oluşan 13, kâh taşralı kâh şehirli kadınların hayatlarına dokunuyor, onların hırslarını, aşklarını, can sıkıntılarını ve telaşlarını son derece gerçekçi bir pencereden yansıtıyor. Zeynep Tunuslu’nun kendine ve kitabını ithaf ettiği anneannesine dair de bir öykü barındıran 13’ü diğer kitaplardan farklı kılan bir diğer yanı da kare şeklindeki ilginç formu. Böylece eserin içeriğindeki avangard, sunumla da desteklenmiş oluyor. Kitabın içinde yer alan kartpostllar ise okuyucuların sevdiklerine göndermesi için tasarlanmış birer hediye niteliğinde. Üzerlerinde kimisi Zeynep Tunuslu tarafından çekilmiş birbirinden güzel fotoğraflar yer alan bu kartlar gönderildikleri kişilere uaştığında 13’ün de seyrinin büyük bölümü tamamlanmış oluyor.

Z.T.: Kendimizi ifade etme biçimimizdeki cesarettir, bizi farklı kılan.
“Mor devedikeni, kâğıt orkidelerin yanında ne yapsın? Hele etrafta ıhlamur ağaçları varken... O'nun ağzının tadı yok. Çünkü düşünüyor. Suç ağzında değil, aslında; hayatın bir çürüğü var. Ona dolgu yapılmalı. Ama sonuç fark etmez. Çürük, yine de çürüktür. Ve hiç iyiye gitmez.”
-Teoman

“Ne mutlu Zeynep, içinde bir çok kadın barındırdığını yazdığın anneannen gibi sen de durmadan yeniden kendini keşfediyorsun. İyi yolculuklar.”
-Gündüz Vassaf