PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İsmailağa ile Gülen cemaatleri köprüleri attı….


NOYAN
02-24-2010, 17:27
İsmailağa ile Gülen cemaatleri köprüleri attı….
24 Şubat 2010 Çarşamba 12:56

Erzincan’da yapılan ve 3’ncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’e kadar uzanan operasyonun ardından İsmailağa ile Fethullah Gülen cemaati arasında köprüler atıldı.


Erzincan Savcısı İlhan Cihaner’in, Fettulah Gülen cemaati ile başlayan ve İsmailağa’ya da sıçrayan soruşturması TSK ve Yargı krizine de yol açmıştı.3’ncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk Paşa’ya kadar uzanan kriz Ergenekon savcılarının “yetkisizlik “kararıyla uykuya alınmış gibi gözükse de çok daha derin bir çarpışmanın su üstüne çıkmasına yol açtı.

Bugüne kadar TSK ile herhangi bir sürtüşmesi olmayan ve asker ile ilişkilerde son derece hassas olan İsmailağa cemaati geniş çaplı bir durum değerlendirmesi yaptı.Kendileri üzerinden çıkan son krizi “Fethullah Gülen “ operasyonu olarak değerlendiren İsmailağa cemaati, Gülen cemaatine karşı bundan sonra nasıl bir strateji izleneceğine karşı net kararlar aldı.

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu cemaate, “TSK ile ilgili sözlerinize bundan sonra daha dikkat edin. Dolduruşa gelip sakın TSK aleyhinde konuşmalar da bulunmayın.TSK bizim için geçmişte de ‘dinsiz ordu değil peygamber ocağıdır’ bundan sonra da hep öyle olacaktır.Bunu her fırsatta her yerde vurgulayın.Fethullah Gülen cemaatinden gelen sızma, tahrik ve provokasyonlara karşı çok dikkatli olun .TSK ile cemaatimizi karşı karşıya getirecek her türlü oyundan uzak durun” talimatlarını verdi.

Edindiğim bilgilere göre, cemaat içinde yapılan toplantılarda çok hassas bir konunun daha üzerinde duruldu. Cemaate gelen duyumlara göre, Erzincan soruşturmasının ardından İsmailağa cemaatine karşı yapılacak eylemler ve hatta “Ergenekoncu kimliğinde düzenlenmesi muhtemel suikast girişimleri” Daha önce cemaatin ileri gelenlerine düzenlenen suikastlarda dikkate alınarak cemaat büyüklerinin koruma önlemleri arttırıldı.

Bu kısa haberin ardından bazı soruları da gündeme getirmek lazım. Ama öncelikle buraya bir not düşmem gerekir. Bugüne kadar hiçbir cemaate biat etmedim ve bundan sonrada etmeyi hiç düşünmem.

Türkiye’de yaşayan biri olarak şunu çok net bilirim, İstanbul’un en hassas yerinde konuşlanan veya konuşlandırılan İsmailağa cemaatinin bugüne kadar devlet ve TSK aleyhine hiçbir teşebbüsü olmamıştır.TSK’nın ihtiyacı olduğu bazı konularda nasıl hizmete koştuklarının bazılarına ben gazeteci olarak yakın şahidim. Bazı cemaatlerde olduğu gibi hiçbir zaman ticari bir örgütlenme içinde olmamıştır. Tek faaliyetleri Allah Kelamını ve İslam’ı yaymaktır. Belki de tek suçları küçük yaşta çocuklara Kur’an öğretmektir!

Gelelim sorulara:

--İsmailağa Cemaati, 3’ncü ordu komutanı Saldıray Berk aleyhine nasıl ve neden ilişkilendirildi?

--İsmailağa cemaatinin en önemli isimlerinden olan Cüppeli Ahmet Hoca’nın kamuoyunda büyük sempati toplayan açıklamalarının ardından Gülen cemaatinde nasıl bir rahatsızlık ortaya çıktı?

--Cüppeli Hoca üstünden yapılan spekülasyonlarla İsmailağa cemaati içinde liderlik kavgası görüntüsü neden kızıştırılıyor?

--İsmailağa cemaatine neden silahlı örgüt imajı yüklenmeye çalışılıyor?

--İsmailağa cemaatinde bazı isimlerin Saadet Partisi ve MHP ile diyaloga geçmesi kimleri niye kızdırdı?


http://www.avazturk.com/ismailaga-ile-gulen-cemaatleri-kopruleri-atti___haberi_912.html