PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hiddink Türkiye'yi neden seçtiğini açıkladı


Melancholy
02-24-2010, 16:13
http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/23047.jpg


Hiddink, Türk Milli Takımı'ndaki görevi konusunda ilk kez Hollanda televizyonu NOS'e konuştu.

Türkiye'de ki görevine resmi olarak 1 Ağustos tarihinde başlayacak olan Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink, Türk Milli Takımı'ndaki görevi konusunda ilk kez Hollanda televizyonu NOS'e konuştu.
Arno Vermeule'in sorularını yanıtlayan Guus Hiddink, Türkiye'yi tercih nedenini, "Türkiye, benim Rusya ile devam etmeyeceğimin çok erken farkına vardı ve çok ciddi bir teklifle bana geldi. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'ndan iki kişi ile yaptığım görüşme bana olumlu bir izlenim bıraktı" sözleriyle açıkladı.

Hiddink, kendisine yöneltilen sorulara şu yanıtı verdi:

*Neden Türkiye'yi tercih ettiniz?

-Türkiye, benim Rusya ile devam etmeyeceğimin çok erken farkına vardı ve çok ciddi bir teklifle bana geldi. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan iki kişi ile yaptığım görüşme bana olumlu bir izlenim bıraktı. Eğer tereddütler yoksa karar vermek kolay oluyor, bende kararımı Türkiye'den yana kullandım.

*Ama seni bir çok kulüp istiyordu, sadece Türkiye değil..

-Yazılıp çizilenlere bakmayın. Çok ciddi ve somut teklifi Türkiye getirdi ve bende onu kabul ettim.

*Yine neden Türkiye diye soracağım. Çünkü yıllar önce Fenerbahçe'yi çalıştırmıştın. Türkiye futbolunun geleceğini iyi görüyor musun?

-Evet ben yaklaşık 20 yıl önce orada çalıştım. Ama o günden bugüne olumlu yönde çok şeyler değişti. Büyük ve küçük kulüpler için orada futbol çok önemli. İnsanların futbol tutkunluğu çok farklı. Tam bir futbol ülkesi diyebilirim ve başarıyı istiyorlar.

*Sana nasıl bir görev verildi? Sadece A Milli Takımı'nı mı çalıştıracaksın, yoksa diğer milli takımlarla da sen mi ilgileneceksin?

-Aslında sadece A Milli Takım. Ama gerektiğinde de diğer takımlarla ilgilenebileceğim. Türkiye, bir başarı istiyor o başarıyı nasıl yakalamak gerekiyorsa onu yapacağım. Bu konuda bana bir kısıtlama konulmadı.

*Türkiye'de sadece Hollandalı bir ekiple mi çalışacaksın?

-Hayır, değil. Zaten 1'inci yardımcımı belirledim. Eski Fenerbahçe kaptanı, kendisini çok iyi tanıyorum. İkinci yardımcım olarak eski bir Beşiktaş kalecisi. Şimdi bir diğerini belirlemeye çalışıyorum.

*Eski bir Fenerbahçeli olan Pierre Van Hooijdonk, bu göreve talip olduğunu açıkladı. Yoksa o mu olacak?

-Onun bu görevi istediğini biliyorum. Bu konuda henüz kendisiyle konuşmadım. Fakat bu konuda birkaç tane aday var. Ama kimin olacağına henüz bir karar vermedim.

*Hooijdonk'un olma şansı çok mu, olabilir mi?

-Üç dört tane aday var, o da bu adayların arasında yer alıyor. Diğer adayların bazılarında da Türkiye tecrübeleri var ve Türkçe de konuşabiliyorlar. Şu anda değerlendirme yapıyorum, kimin olacağına henüz bir karar vermedim.

*Frank Rijkaard'la konuştun mu?

-Hayır, Frank'la konuşmadım ama bir süre önce Johan Neeskens'la konuştum. O da bu konuda çok heyecanlı ve sevinçli. Türkiye'nin her bir köşesinde başarılı futbolcular var, sadece İstanbul'daki büyük kulüplerde değil.

*2+2 yıl toplam 4 yıl. Neden araya opsiyon koydunuz?

-Dört yıl uzun bir süre. Ama iki yıl sonra belki onlar beni istemeyebilir veya ben daha devam etmek istemeyebilirim. Bunun için tercih ve seçim hakkı açık olmalı diye düşündük. İki yıl sonra eğer her iki tarafta memnun ise o zaman sorun yok bir iki yıl daha devam ederiz.

*Türkiye, tamam. Fakat 2010 Dünya Kupası'na bir başka ülkeyle gitmeyi düşünüyor musun? Çünkü Rusya Futbol Federasyonu ile olan mukavelen bitmek üzere.

-Bu konuda henüz bir karar vermedim. Fakat kontratımın bitişinden sonra bu konuda bir karar verebilirim.

*Fildişi Sahilleri bu konuda Drogba aracılığıyla kapınızı çaldı, doğru mu?

-Evet doğrudur. Sadece Drogba değil birkaç kişi daha bu konuda beni aradı. Şu anda bu konuyu bekletmekteyim. Henüz karar vermedim.

*Rusya ile devam etmeyeceğinizi açıklamıştınız. Mayıs ayının sonunda bitecek olan mukavelenizi daha önce bitirebilmek için Rusya'ya gidip her hangi bir girişim yapmayı düşünmüyor musun?

-Evet, düşünüyorum. Kısa süre içerisinde Rusya'ya gidip bu konu hakkında gereken görüşmeleri yapacağım ve bu görüşmeyi de yapmamamız da gerekir diye düşünüyorum.

*Konu para mı? Rusya'dan da iyi para alıyordunuz..

-Hayır, sadece konu para değil. Oradan da iyi izler bırakarak ayrılmak istiyorum. Rusya'da dört yıl çalıştım ve her şey çok güzeldi.

*Guus Hiddink, 2010 Dünya Kupası Finallerine gidiyor diyebilir miyiz?

-Bu konu hakkında henüz bir şey söylemek istemiyorum.

*Kuzey Kore'de sizi istiyor galiba, bu konuda ciddi bir teklif aldınız mı?

-Beni istediklerini biliyorum. Fakat konu hakkında çok ciddi bir teklif bana gelmedi diyebilirim.

*Size gelen tekliflerden Fildişi Sahilleri daha ciddi, öyle mi?

Evet, doğrudur.

kralspor