PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yolu olmayan binaya karadeniz usulü çözüm


çakır
02-24-2010, 09:15
Merkeze bağlı Kale Mahallesi'nde bir inşaat firması tarafından yaptırılan 10 katlı binanın araç yolu arazi sahiplerinin yol vermemesi nedeniyle yapılamadı. Yolu yaptıramayan müteahhit Yakup Güngör çareyi yaklaşık 20 metre yüksekliğinde 164 basamaklı beton merdiven yapmakta buldu.
Binanın inşaatında çalışan işçiler her gün bu basamakları çıkarak apartmana ulaşıyor. Apartmanda oturan vatandaşlar ise patika yolu kullanmadıkları zamanlarda merdivenlerden evlerine ulaşabiliyor.http://fotogaleri.haber7.com/inner//388120100224125711841.jpg
Yüklenici firma sahibi Yakup Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'de arsa kıtlığı olduğunu belirterek, ''Bina yapımına başlamadan önce araç yolu için vatandaşlarla görüşmüştük. Ancak daha sonra araç yolu yapılamadı. Bu nedenle çareyi merdiven yapmakta bulduk. İlerleyen zamanda binaya ulaşmak için dışarıdan asansör de yaptıracağız. Ardından ön kısmına 7 katlı apartman yapacağız.'' dedi.
Binanın kurulu olduğu zeminin çok sağlam olduğunu da söyleyen inşaat işçisi Recep Duman ise her gün basamakları çıktıklarını ifade ederek, ''Çok yoruluyoruz. Her gün 164 basamağı birçok kez inip çıkmak zor oluyor. İlerleyen zamanda asansör yapılacak.'' diye konuştu.
Üniversite öğrencisi Ayhan Kaya da ilk kez böyle bir bina gördüğünü ve çok ilgisini çektiğini belirtti. Kaya, ''Çok dikkat çekici bir bina neden bu denli merdiven ve yüksek bir yerde bina yapıldığını anlayamadım. Ben de üniversitede inşaat bölümü okuyorum. Ama bu binayı çözemedim. Gerçekten yapanlar çok güzel düşünmüşler. Çok ilginç oldu.'' dedi.

NOYAN
02-24-2010, 11:44
ne proje ama :D