PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Serdar Ortaç Kimdir? Hayatı, Biyografisi ve Yaşamı Hakkındaki Yazılar


prensisa
02-24-2010, 00:59
1970 yılında İstanbul'da doğan Ortaç, ilkokulu İstanbul’un Kocamustafapaşa semtinde bitirdi.Orta öğrenimine başladığında Suadiye'ye yerleşti ve Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin Tesviye bölümü sınavlarını kazanarak liseye öğrenimine başladı. Liseyi bitirdikten sonra 1 sene İngilizce dil eğitimi alarak Üniversite sınavlarına girdi.


Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı. Ancak üniversiteyi tamamlamadan bırakarak İstanbul’a geri döndü ve ticaret hayatına başlayarak iki sene İşletme Müdürlüğü yaptı. Daha sonra Eskişehir açık Öğretim Fakültesi İşletme bölümüne başladı. Ancak bu okulu da tamamlamadan ayrıldı. 1994 yılında Türkiye’de yeni yeni başlayan özel radyolardan birinde sunucu olarak görev yapmaya başladı ve bu şekilde müzik dünyasına ilk adımı atmış oldu.


Böylece ilk albümünü de “Aşk İçin” adlı bir çalışma ile çıkarmış oldu. Bu albümünde yer alan “Karabiberim” adlı hit şarkısıyla ilk ödülünü aldı.İkinci albümünü 1996 yılında çıkaran Ortaç yine çok büyük bir ilgi topladı. 1998 senesinde Serdar Ortaç 98 "Gecelerin Adamı" adlı yeni albümü artık Ortaç’ın Türkiye'de 3. albümü oldu. 2000 yılında “Asrın Hatası” adlı parçası ile yılın en iyi şarkısı seçildi. Ortaç İlk video klibi “Asrın Hatası” adlı şarkıya çekti.