PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : O bir gönül adamı Ertuğrul Sağlam


Melancholy
02-23-2010, 12:23
http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/18154.jpg


İşte Fener'i yıkan Ertuğrul Sağlam ve kocaman yüreği..


ENSONHABER.com/SPOR ANALİZ

Ertuğrul Sağlam... O Türkiye'nin belki de en beyefendi, en insancıl, en mütevazı teknik direktörü. Bunu dün akşam bir kez daha ortaya koydu.

Şansız bir şekilde omzundan sakatlanarak kenara alınan Özer Hurmacı'ya ilk teselli ondan geldi. Her zamanki gibi o babacan tavrıyla Türkiye'nin belki de son 10 yılına damga vurmaya hazırlanan pırıl pırıl bir gence destek verdi.

DAUM'A DERS VERDİ
Kupa maçları dahil olmak üzere Fenerbahçe'yle toplam 3 maç yapan, yaptığı bu maçların 2'sini kazanan Sağlam ve öğrencileri dün akşam bir kez daha Kadıköy'de izleyenlere futbol ziyafeti yaşattı. Rakip takım oyuncularının cehennem diye tabir ettiği Saraçoğlu'ndan 2-0 geriden gelerek maçı 3-2 kazanması
kolay olmasa gerek. Beşiktaş forması altında ter döken Sağlam, o günkü hocası şimdiki meslektaşı Daum'a adeta ders verdi.

GÖNÜL ADAMI SAĞLAM

Fenerbahçe altyapısında futbola başlayan Sağlam'ın yeşil sahalardaki beyefendi kişiliği yedek kulübesinde de kendini gösteriyor. Dün akşamki maçta Özer'in oyundan çıkarken üzgün halini gören Sağlam, hemen genç oyuncunun yanına giderek teselli etti.

http://kralspor.ensonhaber.com/images/other/94786.jpg

HER KULÜBE NASİP OLMAZ

Aynı zamanda da fedekar bir hoca. Yaptıklarıyla hiç mi hiç övünmedi. Alçakgönüllü bir kişiliğiyle hep konuşuldu. Bunun örneğini Beşiktaş'ta çalıştığı dönemde de göstermişti.
Beşiktaş'ın, kendi sahasında Ankaraspor ile oynadığı karşılaşma öncesinde yaşanan bu görüntüler ders niteliğindeydi adeta. 'Küçük dağları ben yarattım' uçukluğunda, burunlarından kıl aldırmayanlara inat, Ertuğrul Sağlam'ın, futbolcusu Holosko'nun ayakkabı bağcıklarını bağlamak için eğilmesi, aslında dolgun bir başak olgunluğundaydı...Futbol sahalarında görmeye alışık olmadığımız bu görüntü bazıları için küçük, insanlık için büyük ve Sağlam bir davranıştı!.. Böyle bir hoca her kulübe nasip olmaz.

BURSA'YI AYAĞA KALDIRDI

Kayseri'de 2 yıl üst üste yakaladığı çıkışla Beşiktaş'a geçen Sağlam, çalıştığı kısa dönemde taraftarın gönlünde taht kurmayı başardı. Ancak İstanbul medyasının baskılarına fazla dayanamayıp istifa etti. Gerek stadı gerekse ateşli taraftar topluluğuyla ligin renkli takımlarından Bursaspor'u devralan Sağlam, Timsah'ı yeniden ayağa kaldıran isim oldu. Geçtiğimiz yıl Sivasspor'un başarısını tekrarlayan Sağlam ve öğrencileri
kuşkusuz bu yıl şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri. Bunu dün akşam Kadıköy'de gösterdiler.