PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Asker'den medyaya uyarı


Kalpsiz_
11-15-2007, 22:35
Kara Kuvvetleri Komutanı Başbuğ medyayı operasyon konusunda uyardı
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''sınır ötesi harekatın uygulanma sürecinde olunduğunu'' belirterek, ''Artık bu tezkerenin uygulaması ne zaman, ne olur tabii elbette o ayrı bir konu. Ama ben diyorum ki bu süreçte karar alıcıları özellikle medyamız rahat bıraksın'' dedi.

KKTC'nin 24. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Swisotel'de düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Orgeneral Başbuğ, sınır ötesi harekatla ilgili tezkerenin TBMM'den çıktı ve bu konuyla ilgili Bakanlar Kuruluna yetki verildiği belirterek şunları kaydetti:

''Şimdi hangi süreçteyiz? Şimdi bu sınır ötesi harekatın uygulanma sürecindeyiz öyle mi? Özellikle medyadan benim bir istirhamım var; artık bu süreçte karar vericileri rahat bırakın, serbest bırakın ki bu süreç sağlıklı olarak yürüsün. Artık bakın bir uygulama sürecine girdik. Tezkere çıktı. Artık bu tezkerenin uygulaması ne zaman, ne olur tabii elbette o ayrı bir konu. Ama ben diyorum ki bu süreçte karar alıcıları özellikle medyamız rahat bıraksın''

Dağlıca'da taburumuz görevini yerine getirdi

Orgeneral Başbuğ, Dağlıca olayında saldıran teröristlerin sayısının basında 200 olarak ifade edildiğini, değerlendirmelerine göre saldırıda bulunan terörist sayısının 100'den fazla olduğunu ve saldırının üç ayrı noktada aynı anda cereyan ettiğini belirtti.

''Dağlıca taburunun kendisine verilen görevi yerine getirdiğini, bunda en ufak bir şüpheleri olmadığını'' dile getiren Orgeneral Başbuğ, şunları söyledi:

''Dağlıca olayıyla ilgili diğer önemli nokta, son 10 yılda bölücü terör örgütünün bu kadar büyük çapta eylem yapmamış olması. Dağlıca'ya gelen teröristlerin hepsi Irak'ın kuzeyinden gelmemiş. Ve Dağlıca olayında gelen teröristler 3 ayrı istikametten bu eylemi yapmışlardır. Dağlıca'da tabur merkezi var, taburun önünde de iki tane emniyet unsuru var. İşte bu saldırı, bu iki noktaya aynı anda oluyor. Hemen hemen saldıran teröristlerin adedi de birbirine çok yakın. Tabur merkezinde ne oluyor? Neredeyse saatler süren, ertesi gün de devam ettiriliyor gün boyunca, tabur merkezinde en ufak bir zayiat yok. Ve teröristlere de ağır bir zayiat verdirdiğimiz de gerçek. İlerideki iki noktaya bakıyoruz, bu noktalardan birisinde sadece bir yaralımız var ve teröristlere ağır zayiat verdirildiğini görüyoruz. Diğer nokta, yani ikinci nokta, orada biliyorsunuz şiddetli çatışmalar var. 12 şehidimiz, 16 yaralımız var, Ama o bölgede de geriye kalan benim kahraman Mehmetçiklerim saatlerce mücadele ediyorlar, saatlerce çatışmada bulunuyorlar. Şimdi biz 'o tepedeki personel görevini yerine getirmedi'' dersek o şehitlere haksızlık yaparız. Buna kimsenin hakkı yok. Ayrıca o şehitlerden sonra orada canı pahasına mücadele eden, saatlerce mücadele eden erbaş ve erlerimiz var. Onlara da haksızlık yaparız. Sonuç olarak diyoruz ki Dağlıca taburu kendisine verilen görevi yerine getirmiştir. Oradaki bu çatışmanın bu şekilde cereyan etmesi ve örgüte büyük zayiat verdirilmesinde özellikle silahlı helikopterlerin kahraman pilotlarına burada teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı ifade ediyorum.''

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ''ne yaptığını, ne zaman ne yapması gerektiğini bilen bir kurum'' olduğuna dikkat çekerek, ''Bunun çok örnekleri var. Elbette Dağlıca olayı da inceleniyor, incelenmeye devam edecek ve elbette bu olaydan bir sonuçlar çıkartacağız. Ancak bu sonuçları da kimseyle paylaşmak durumunda değiliz. Ben onun için diyorum ki bu konuda biraz artık herkes kendi işine baksa herhalde her şey daha iyi olur'' diye konuştu.

Kaynak: AA