PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bülent Arınç Hayatı, Biyografisi ve Yaşamı Hakkındaki Yazılar


prensisa
02-21-2010, 23:36
BÜLENT ARINÇ (1948 - .... )

1948 Bursa Doğumlu. Manisa Lisesini bitirdi. 1970 yılında Ankara Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Manisa'da serbest avukatlık yaptı.Üniversite yıllarından itibaren siyasetle uğraşarak Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Türkiye içinde hemen hemen bütün il ve ilçelerde yıllardır konferanslarıyla, panel ve sempozyumlardaki konuşmalarıyla ilgi çekti.

24 Aralık 1995 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Refah Partisi'nden Manisa Milletvekili seçildi. Refah Partisi'nde MKYK üyeliğinde bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Komisyonu'nda çalıştı. Yurt içi ve yurtdışında çok sayıda resmi toplantı ve sempozyuma konuşmacı olarak katıldı.

18 Nisan 1999 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Fazilet Partisi'nden Manisa Milletvekili seçildi. İki yasama dönemi Fazilet Partisi TBMM Grup Başkan Vekilliği görevinde bulundu. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu üyeliği yaptı.

Bu dönem içinde de Cumhurbaşkanı, Başbakan ve çeşitli bakanlarla Arnavutluk, Bosna-Hersek, Türkmenistan, Kazakistan, Almanya gibi ülkelere yurtdışı seyahatlere iştirak ederek temsil görevlerinde bulundu.

Fazilet Partisi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasından sonra yeni kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi TBMM Grup Başkanlığına seçildi. Orta derece İngilizce bilen Bülent ARINÇ, evli ve iki çocuk babasıdır.