PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadınların oyun merakı


*fanii*
01-19-2008, 17:22
İş yerinde kısa bir mola veya gecenin geç saatinde stres atmak için bilgisayarda oynanan "iskambil oyunu, fal açma, bulmaca çözme" gibi basit mini oyunlar tüm dünyada en az 200 milyon kişi tarafından oynanıyor ve bunların büyük bölümünü kadınlar oluşturuyor.
Casual Games Association adlı kuruluşun verilerine göre, 18 ila 35 yaşlarındaki erkek dünyasının egemenliğindeki "saf kan ve zor" video oyunlarının tersine, bu kolay, hızlı, herkesin erişebildiği, genellikle ücretsiz oyunlar özellikle kadınları ve 35 yaşın üzerindekileri cezbediyor.
İnternette giderek büyük bir pazar haline gelen bu oyunlar içinde ücretli olanları oynayanların yüzde 74’ünün kadınlar olduğu belirtilirken, dev ücretsiz oyun pazarının çoğunluğunun da kadınların elinde olduğu, ancak erkeklerin oranının da giderek arttığı kaydediliyor.
Meşhur sosyalleşme sitesi Facebook’ta ünlü kelime oyunu Scrabble’ın oyuncu sayısının birkaç ay içinde 500 bine ulaşması, Amerikalı yetişkin internet kullanıcılarının üçte birinin haftada bir kez bu oyunu oynamaları pazarın giderek büyüdüğüne işaret ediyor.
Park Associates adlı analiz kuruluşunun verilerine göre, internette online oyun satın almak için ayda ortalama 19 dolar harcama yapılıyor ve bu oran online film veya şarkı satın almak için harcanan miktarı aşıyor.
İnternette düzenli olarak bu tip oyunları oynayanların sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 79 artarken, sosyalleşme sitelerinin üyeleri yüzde 46 artıyor.
İngiliz Popcap araştırma kuruluşuna göre, oyun konsolunda veya PC’de saatler harcanarak evde oynanan gerçek video oyunlarının tersine iş yerinde, evde, cep telefonunda, avuç içi bilgisayarda bir kafede otururken, ücretsiz, birkaç dakikalığına oynanıp kapatılabilen bu mini oyunlar, büro çalışanlarının dörtte biri tarafından ve özellikle öğle tatilinde, yöneticilerin üçte biri tarafından da örneğin bir tele-konferans sırasında oynanıyor.
Yılda yüzde 20 artışla 2007’de 2,2 milyar dolarlık pazar payına ulaşan mini oyun şirketlerini bir çatı altında toplayan Casual Games Association’ın yıllık genel kurulu gelecek ay başında Amsterdam’da toplanacak.
Mini oyunların en popüleri hala Microsoft’un işletim sistemiyle gelen ve internete girmeye gerek kalmadan oynanabilen "solitaire". 1985’te doğan Tetris veya Bejeweled ise 300 milyon kez indirilirken, 50 milyon mobil bilgisayara yüklü bulunuyor ve 100 milyon dolarlık bir gelir bırakıyor.

HUZUREVİ SAKİNLERİNE Wİİ PARTİSİ

Öte yandan, Japon Nintendo şirketinin, Sony’nin Playstation 3 oyun konsolunu büyük yenilgiye uğratan oyun konsolu Wii, ABD’de bir huzurevi sakinleri tarafından büyük zevkle oynanıyor.
Washington yakınlarındaki huzurevinde her hafta düzenlenen oyun gününde yaşlı huzurevi sakinleri, hareketleri tanıyan Wii joystick’i ile oynadıkları bovling turnuvasından büyük keyif alıyorlar.
Japon şirketinden yapılan açıklamaya göre, bu oyun konsolunu satın alanların yüzde 27’sini 30 yaşından büyükler oluşturuyor.

kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=328344)

morciii
01-19-2008, 20:13
doğru bir tespit....

Kalpsiz_
01-20-2008, 15:24
doğru olabilir ,daha ne yapacaklar ki :D