PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lösemiyi onlar bitirecek !


*fanii*
01-19-2008, 17:16
İngiltere'de biri lösemi hastası ikiz kız kardeşler sayesinde kanserin tedavisi bulunacak.

Sadece biri lösemi hastası olan tek yumurta ikizi İngiliz kız kardeşler sayesinde, kansere çare bulunabilecek. Bu durumun, kanseri yenme yolunda devrim yaratacağı belirtildi....

İngiltere'de tek yumurta ikizi olmalarına rağmen kız kardeşlerden sadece birinin lösemi hastası diğerinin sağlıklı olması, dünyayı kanser hastalığından kurtarabilir. 4 yaşındaki Olivia ve Isabella Murphy adlı ikizleri inceleyen bilimadamları, hastalığa yol açan anormal kök hücreleri ilk kez belirlemeyi başardı.

İkizler sayesinde hastalığa karşı artık hem daha etkili hem de toksik yan etkileri olmayan akıllı ilaçlar üretmeyi umduklarını belirten İngiltere Lösemi Araştırma Kurumu'ndan Dr. David Grant, 'Şu anda kullanılan tedavi çok ilkel. Hastalığın tedavisinde vuracağımız hedefi bilirsek, o zaman yeni tedaviler de geliştirebiliriz. Bu keşif bizi hedefimize doğru yaklaştırıyor" dedi.

Lösemili Olivia'yla, genetik olarak kardeşinin birebir benzeri olan Isabella'nın kanlarını karşılaştıran doktorlar, hastalığa çare bulmanın eşiğinde olduklarını belirtti. Anne Sarah Murpy ise "Çocuklarımın milyonlarca çocuğa umut olması beni çok sevindiriyor" ifadesini kullandı.

kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=328457)