PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AMD Phenom ve Barcelonayı Düzeltti, 45nm Yılın 2.Yarısında


Kalpsiz_
01-19-2008, 13:50
http://img292.imageshack.us/img292/5629/amdlogopm2.jpg


AMD, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde piyasaya sürdüğü yeni nesil doğal 4 çekirdeğe sahip Phenom ve Barcelona kod adlı Opteron işlemcilerinin çekirdekler arası paylaşıma açık olan 3.seviye tampon belleği üzerindeki TLB biriminde var olan bir errata sebebi ile özellikle aşırı yük altında sistem kilitlenmelerinin yaşanabileceği gündeme gelmiş sorunun aşılması adına hazırlanan BIOS güncellemesi ise yeni nesil işlemcilerin sahip olduğu K10 mimarisinde son derece önemli bir role sahip olan L3 belleği neredeyse pasifize ettiği için (http://forum.donanimhaber.com/m_20434743/tm.htm#)önemli ölçüde performans kaybı yaşanıyordu.

Fakat AMD’den konu ile ilgili olumlu haberler var. AMD’nin en yetkili ismi olan tepe yöneticisi (CEO) Hector Ruiz yaptığı açıklamasında yaşanan sorunun halledildiğini ve B3 revizyon işlemcilerin üretime hazır hale geldiğini de ifade etti. Firmanın başkanı Dirk Meyer de yaptığı açıklamasında yeni revizyon mühendislik örneği işlemcilerin 2-3 hafta içerisinde müşterilere gönderilmeye başlanacağını hacimli üretimin ise bu çeyreğin sonunda devreye gireceğini ifade etti.

Bu arada AMD, K10 mimarisini esas alan yeni nesil Barcelona işlemcilerinde vites yükseltmeye hazırlanıyor. Zira firma yılın ikinci çeyreği ile birlikte 2.5GHz ve üstü saat hızlarına sahip olan Barcelona modellerini kullanıma sunacak. Phenom cephesinde ise beklenilen modellerin ötesinde şimdilik çok yüksek saat hızlarına sahip modeller beklenmiyor. Zaten AMD önceliği düşük güç (http://forum.donanimhaber.com/m_20434743/tm.htm#)tüketimine sahip dört ve üç çekirdekli Phenom işlemcilerine vereceklerini açıklamıştı. Bununla birlikte bir başka güzel haberde firmanın üretim teknolojilerine adaptasyon süreci ile ilgili. Elimize ulaşan son bilgiler ve firma cephesinden yapılan açıklamalar AMD’nin yılın ikinci yarısında 45nm üretim sürecine geçiş yapacağını işaret ediyor.