PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ramms+ein Kimdir? Hayatı, Biyografisi ve Yaşamı Hakkındaki Yazılar


prensisa
02-18-2010, 23:19
Grup adını 1988 yılında yaşanan Ramstein hava kazası`ndan alır. Şov yapan 3 uçağın havada çarpışması ve bu uçaklardan birinin şovu izleyen kalabalığın üstüne düşmesi sonucu 67 izleyici ve 3 pilot hayatını kaybetmiştir. Grup bu yerin adına bir "m" harfi daha ekleyerek Rammstein adını almıştır. Bu kelime "şiddetle çarpan kaya" demek olup, aynı zamanda eski Roma silahlarından biri olan, XV. yüzyılın sonuna kadar kullanılan, kuşatılan bir şehrin veya kalenin sur ve kapılarını yıkmaya yarayan, koçbaşı`nın da Türkçe karşılığı sayılabilir.

Şarkı sözleri Almanca olmasına rağmen, Rammstein şöhretini kısa sürede Almanya dışına taşırmış ve tüm zamanların en çok bilinen Alman müzik grubu haline gelmiştir.

Üyelerin birçoğu eski Doğu Almanya`dan gelmekte olup, özellikle Doğu Berlin ve Schwerin doğumludur.

* Till Lindemann (Vokal)
* Richard Sven "Scholle" Kruspe (Solo Gitar)
* Paul H. Landers (Ritim Gitar)
* Oliver "Ollie" Riedel (Bas Gitar)
* Christoph "Doom" Schneider (Davul)
* Dr. Christian "Flake" Lorenz (Klavye)

Riedel, Schneider ve Kruspe grubun asıl kurucularıdır. Kruspe kendi dillerinde müzik yapmaya önem veriyordu, ayrıca o sırada da grupta İngilizce bilen eleman olmaması da bu yöndeki eğilimi güçlendirdi. Till Lindemann`ın da vokalist olarak katılmasıyla birlikte grup seçmelere girmeye başladı. Paul Landers da bu sırada gruba dahil oldu. Son olarak da daha önceden Feeling B Paul Landers ile çalışmış olan klavyeci Christian Lorenz da gönülsüz de olsa Paul`ün ısrarları sonucu gruba girdi.
Albümleri:

Rammstein bugüne kadar 5 tane albüm yayımladı. Herzeleid (1995), Sehnsucht (1997), Mutter (2001), Reise, Reise (2004), ve Rosenrot (2005). 5 Stüdyo albümünün yanında 2 de canlı performans albümleri vardır. Bunlardan Live aus Berlin 1999 yılında, Völkerball ise 2006 yılında yayınlanmıştır.Herzeleid iyi karşılanmıştı, fakat Sehnsucht albümüyle büyük çıkış gösterdiler. Bu albümün yarattığı daha iyi baskısı sonrası dağılacakları söylendiyse de Mutter albümünü çıkarmayı başardılar. Sorunlar ise Reise, Reise kayıtları esnasında aşıldı.

Son albüm Rosenrot, 28 Ekim 2005`de raflarda yerini aldı. Reise, Reise için kaydedilen fakat o albümde yer almayan, bu albüme adını veren şarkı da dahil olmak üzere 6 şarkıyı içermekle birlikte yeni kaydedilmiş şarkılar da bulunmaktadır.

Canlı performansların yanında grupla ilgili belgeseller de içeren DVD formatında yayınlanmış eserler ise, Live Aus Berlin (1999), Lichtspielhaus (2001)ve Völkerball (2006) 'dır.

Till Lindemann


DOGUM TARİHİ: 4 Ocak 1963
DOGUM YERI: Almanya - Leipzig'de dogdu ve Wendisch-Rambow adında çok küçük bir kasabada büyüdü. Taşralı diyebiliriz yani.
SAÇ RENGİ: Kahverengi
GÖZ RENGİ: Mavi
BOY: 190cm

HAYATI: Annesi, babası ve kendinden 6 yaş daha küçük olan kızkardeşiyle büyüdü Till. Anne ve babası oyuncudur. Babası ile arası hiç iyi değildir. Babası sıkça döver Till'i. Annesi Till 12'sindeyken bir Amerikalıyla evlenir. Babası yüzünden biraz zihni kararmıştır Till'in. Okulun en tuhaf çocuğudur. 18'inde ilk kez kızarkadaşı olur. Genç yaşta evlenir ve yine genç yaşta boşanır ve daha sonra da ne evlenmiş ne de bir kızarkadaşı olmuştur. Till'in babası 1992'de içkiden ölür ve bir kilisenin gölgesine gömülür. Till cenazeye katılmadığı gibi bugüne kadar bir kez olsun mezarına ziyaretine gitmemiştir. Hatta "Heirate Mich" şarkısını yazarken babasının ölümünden etkilendiğini söylemiştir. Till yüzücülükte çok iyidir ve Avrupa gençler yüzme şampiyonu bile olur. Fakat İtalya'da kampyaptıkları sırada sık sık porno dergileri almak için kamptan kaçtığından takımdan kovulur Till. O da daha sonra yüzmeyi bırakır. Yoksa belki de onu Ramms+ein'ın vokali olarak değilde ünlü bir yüzücü olarak tanıyor olabilirdik. Askerde sıkça üsleriyle kavga eder ve hapse girer Till. Askerliğini tamamlıyamaz o yüzden.
Till ilk cinsel deneyimini 16'sında bir samanlıkta yaşamıştır. Gerçek hayatta Schneider kadar deli olmadığını söylüyor. Sol kulağında bir küpe deliği var fakat hiç kullanmıyor. Vücudunun biryerinde "punkrock" yazan bir dövme olduğu söyleniyor. "Messer" isminde bir şiir kitabı var.

TILL'DEN BIR ALINTI: Aşk Chris Isaak ve süttür.


Christian 'Flake' Lorenz


TAKMA ADI: Flake (manası yok)
DOGUM TARİHİ: 6 Kasım 1966
DOĞUM YERİ: Berlin, Almanya
SAC RENGİ: Kahverengi.
GOZ RENGI: Mavi
BOY: 190cm

HAYATI Lorenz ailesinin evlatlık çocuğu. İki üvey erkek kardeşi vardır. Çocukluk yıllarında gazete dağıtıcılığı yapmaya başlar. 15. yaşgününde Lorenz ailesi ona ilk piyanosunu hediye eder. Klasik bir piyanist olarak çok iyi bir eğitim alır daha sonra Christian. Ayrıca nedendir bilinmez çok iyi bir kukla oynatıcılığı eğitimi de almıştır. Flake'de diğer üyeler gibi boşanmış. Rammstein'a katılması biraz isteksizce gerçekleşir Flake'in. Grubun tarzının çok kaba ve sıkıcı olduğunu düşünür fakat Paul'un yakın arkadaşı olması nedeniyle şansımıza Paul onu ikna eder. Hala tam olarak sevemez grubun müziğini. Kendi klavyesi olmasa dinlemez belki de bu müziği. Zaten bir röportajında dediği gibi: "Onlar sevmediğim müziği yapıyolar. Ben ise onlara klavyemle onların müziğine tecavüz ediyorum"
Flake sigara kullanıyor ve alkolü çok seviyor. Özellikle şarap ve viski-kolaya dayanamıyor. "Flake" takma adını çok seviyor ve herkes onu bu isimle çağırıyor. Ayrıca eskiden doktor olmayı çok istediği için ona "Doktor" şeklinde de hitap ediliyor.

FLAKE'DEN BİR ALINTI: Önceden uzun saçlı bir blues hayranıydım. Bir de şimdiki halime bakın...


Paul Landers


DOĞUM TARİHİ: 9 Aralık 1964
DOĞUM YERİ: Belarus, Fakat doğumundan sonra Berlin'de yaşamaya başlamış. Yani aslen bir rus diyebiliriz...
SAÇ RENGİ: Kahverengi
GÖZ RENGİ: Kahverengi
BOY, KİLO: 175cm

HAYATI: Paul yedi aylık olarak doğar. Annesi ve babası ile ailenin tek çocuğu olarak yetişir. Küçükken şişmanlığı yüzünden çabuk göze batar ama aynı zamanda okulun en güçlü çocuğudur. Bu yüzdenmi bilinmez 13'üne kadar jimnastik yapar. Keman, piyano ve gitar dersleri alır. Annesi ve babası ayrılır ve kısa süre sonra annesi tekrar evlenir. Bu yüzden 16 yaşında evden ayrılır Paul ve Flake ile birlikte yaşamaya başlar. Yıllarca Flake ile birlikte yaşar. Kütüphane'de çalışır bir süre.
Paul'un gerçek ismi "Henry" imiş fakat babasını çok sevdiğinden bu ismi almış kendine. Esas soyadı ise "Hirsch". "Landers" eski eşinin soyadı. Paul'de grubun dul üyelerinden. Bir oğlu var ve nişanlı olduğu söyleniliyor. Paul fazla olmamakla birlikte sigara kullanıyor. Rusya'da doğduğundan ve daha sonra bir yıl Rusya'da yaşadığından iyi derecede rusça konuşabiliyor. Pantera, ****llica ve Sex Pistols dinliyor. Paul "Live aus Berlin" konseri sırasında şiddetli derecede gripmiş.

PAUL'DEN BİR ALINTI: Biz sahnede biraz zıplıyor, alevler çıkarıyor yaramazlık yapıyoruz. Fakat insanlar bunu çok seviyor.

Christoph 'Doom' Schneider


TAKMA ADI: Kötü kader, ölüm manasına gelen "Doom".
DOĞUM TARİHİ:11 Mayıs 1966
DOĞUM YERİ: Berlin, Almanya
SAC RENGI: Kahverengi
GOZ RENGI: Koyu mavi
BOY: 193cm

HAYATI: Beşi kız biri erkek olmak üzere altı kardeşiyle birlikte büyüdü Schneider. Ağabeyi Stephan Schneider'dan sonra en büyük kardeştir. 14. yaşgününde abisi Stephan ona çöp tenekesi ve benzeri şeylerden yapılmış bir davul hediye eder ve o günden sonra davul çalmaya başlar Schneider. Yıllarca o davulu kullanır ve bazı amatör gruplarda çalışır. Rammstein'dan önce Die Firma grubunda çalan Schneider, arkadaşı Richard'ın yeni bir grup fikriyle Rammstein'a katılır.
Schneider eskiden çok iyi bir hentbol oyuncusuymuş. Karısından boşandı fakat hala görüşüyorlar. 2005 yılında yeniden evlendi. Grup kurulmadan önceki işinde telefon hatları çekiyormuş ev ev dolaşarak. Sigara içiyormuş fakat daha sonra bırakmış. "Doom" lakabından nefret ediyor ve kendisine soyadıyla hitap edilmesinden hoşlanıyor. Paul ile içmekten ve heavy ****lden hoşlanıyor Schneider. Yükseklik korkusu var. Rammstein'ın akustik şaheseri "Los"un kaydında gitarları Schneider çaldı. Ayrıca kızkardeşi Constanze Schneider grubun sahne kostümlerinin tasarımını yapıyor.

SCHNEIDER'DAN BİR ALINTI:Biz özgün, mükemmel ve diğerlerinden çok çok daha iyiyiz.

Richard Kruspe-Bernstein


DOĞUM TARİHİ: 24 Haziran 1967
DOĞUM YERİ: Wittenburg, Almanya
SAÇ RENGİ: Kestane
GÖZ RENGI: Mavi
BOY: 180cm

HAYATI: İki ablası, ağabeyi ve anne-babasıyla büyür. Her nasılsa ailesi bi süre sonra boşanır ve annesi yeniden evlenir. Richard genç yaşında annesi ve üvey babasıyla yaşamaya başlar. Sessiz ve tuhaf bir çocuktur Richard. Konuşurken zaman zaman ses tonunu yükseltir fakat kolay kolay da sinirlenmez. Bugüne kadar kardeşleriyle de, arkadaşlarıyla da hiç kavga etmemiştir Richard. Tezgahtarlık ve kasiyerlik yapar. Gençken bir güreş şampiyonluğu kazanır. İlk cinsel deneyimini 13'ünde yaşadığını söylüyor.
Daha önce Orgasm Death Gimmicks grubunda çalan Richard artık sıkılır ve yeni bir şeyler yapmaya karar verir. Bu yeni grup fikrini arkadaşı Schneider'e söyler. O'da arkadaşları Paul ve Flake'i gruba dahil eder. Yani Richard için grubun kurucusu diyebiliriz. Grubu kurduktan sonra eşinden boşanır. Bir turne sırasında Caron Bernstein ile tanışır ve bir hafta sonra evlenirler. Richard öylesine sever ki onu isminde onun soyadını da taşır.
Richard'ın bir de 1992 doğumlu kızı var. Khiara Li Lindemann. O'nu "Live aus Berlin"de görebilir. "Spieluhr"da da vokalini duyabiliriz. Sigara kullanıyor, sağ kulağında bir küpe deliği var. Esasen hiç kullanmadığı bir ön adı var "Sven". Black Sabbath ve AC/DC gruplarını seviyor. Çok iyi derecede ingilizce konuşuyor. Richard'ın ailesi oldukça zengin. Hala biraz sahne fobisi var.

RICHARD'DAN BİR ALINTI: Şarkı sözlerimiz bazılarının söylediği gibi ahlaksızca veya rezalet değil. Onlar meleklerden gelen aşk şarkıları...


Oliver Riedel


DOĞUM TARİHİ: 11 Nisan 1971
DOĞUM YERİ: Schwerin, Almanya
SAC RENGI: Genelde kazıtsada saç rengi siyah...
GOZ RENGI: Kahverengi
BOY: 200cm (en son )

HAYATI: Oiver talihsiz bir çocukluk ve gençlik yaşar. 16'sına kadar annesini tanımaz. Babası ve erkek kardeşiyle yaşar. Daha sonra annesinin lokantasında işe girer. 17. doğumgününden iki gün sonra babası ve kardeşi ölür Oliver'in. Daha sonra gruba katılana kadar sıvacılık işiyle geçimini sağlar. Bas gitar çalmaya nerdeyse 20 yaşında başlar Oliver. Rammstein'dan önce "The Inchtaboktables" adlı grupta çalar. Gruba katıldığı zaman beraberinde "Seemann" adlı şaheserin fikrini getirir.
Oliver sporu özellikle sörf yapmayı çok seviyor. Bir kaykayı var. Ayrıca resim ve fotoğrafçılıkla amatör olarak uğraşıyor. Sigara kullanıyor. Vücudunun biryerinde dövme varmış. Sakin ve çekingen bir yapıda olduğunu ve bu huyunu çok sevdiğini söylüyor.
OLIVER'DEN BİR ALINTI: Aslında ben her zaman tatilde olduğumu düşünüyorum. Sevdiğim, yapmak istediğim işi yapmak istediğim kişilerle ve istrediğim ortamda yapıyorum