PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cemaat-siyaset-ticaret tutanakları


NOYAN
02-18-2010, 13:56
Cemaat-siyaset-ticaret tutanakları


'Erzincan'daki baskı üzerinde duralım yoksa işler düzelmez'

Haber sitesi “t24.com.tr” Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Osman Şanal tarafından “Ergenekon terör örgütü üyesi olmak, evrakta sahtecilik, tehdit ve iftira” ile suçlanıp tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in, yaklaşık iki yıldır yürüttüğü İsmailağa cemaati soruşturması kapsamında mahkeme kararıyla elde ettiği iletişim tespit tutanaklarını yayımlamaya devam ediyor


“Ergenekon terör örgütü üyeliği, evrakta sahtecilik, tehdit ve iftira” suçlamasıyla tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in yaklaşık iki yıl süren İsmailağa cemaati soruşturmasında mahkeme kararıyla dinlenen telefon konuşmaları binlerce sayfayı buluyor. Cemaate ilişkin haberleşmelerde adı en sık geçen isimlerden olan Tek Çelik İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin sahibi işadamı Mehmet Çelik'in iş görüşmeleri dikkat çekiyor.

Çelik, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi yenileme projesi işinin doğrudan “beyefendi” aracılığıyla halledildiğini söylüyor.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nden de proje temini girişimde bulunan Çelik, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı'ndan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile yaptığı işler için “faiz indirimi” desteği istiyor.

Konuşmalarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Suudi Arabistan gezisine katılan işadamı heyetinde bulunduğunun altını çizen Çelik'in, konuşma dökümlerinde adı verilmeyen bir “Devlet Bakanı”na telefonda “Bizim yerimize gireni onaylamayacaksın” tonunda bir ifade kullanması dikkat çekiyor.

http://www9.gazetevatan.com/Cemaatsiyasetticaret_tutanaklari_/288306/1/Gundem