PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : O Vali'yi adalet ham yaptı


NOYAN
02-13-2010, 12:49
Erdoğan, “Baykal’a yedirtmem” dedi ama...
SEÇİM döneminde bazı valilerin yardım dağıtmasını eleştiren CHP lideri Deniz Baykal’a sert çıkıp “Valilerimi yedirtmem” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a cevap, valiyi mahkum eden yargıdan geldi.
7.5 ay hapis cezası aldı
BEYAZ eşya dağıtımıyla gündeme oturan, ardından da Giresun’a atanan eski Tunceli Valisi Mustafa Yaman’a 7.5 ay hapsin yanı sıra memuriyetten ve seçme-seçilme hakkından men cezası geldi.


Beyaz eşyacı valiye hapis
Giresun Valisi Mustafa Yaman, Tunceli Valiliği döneminde seçimlerde dağıttığı beyaz eşya yardımıyla ilgili açılan davada 7 ay 15 gün hapis ve kamu görevinden men cezası aldı. Yaman hakkındaki ceza ertelendi
Haber: Sümeyra YILMAZ

Giresun Valisi Mustafa Yaman, Tunceli Valiliği döneminde seçimlerde dağıttığı beyaz eşya yardımıyla ilgili açılan dava sonuçlandı.Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Vali Yaman’ın yerel seçimler öncesinde başlattığı “beyaz eşya dağıtımı” nedeniyle “seçimin düzenine ve dürüstlüğüne ilişkin YSK kararlarını uygulamakta duyarsızlık gösterdiğine” hükmetmişti. Kurulun şikayeti üzerine İçişleri Bakanlığı konunun incelenmesi için 2 mülkiye başmüfettişi görevlendirmişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da bunun üzerine Vali Yaman hakkında 6 aydan 1 yıla hapis istemiyle dava açmıştı. Başsavcılık, soruşturmanın ardından hazırladığı iddianameyi, yargılamanın yapılacağı Yargıtay 8. Ceza Dairesi’ne gönderdi.

“Yedirtmem” demişti
Yargıtay 8. Dairesi bugün kararını açıkladı. Daire, “Yardımların bir siyasi partinin lehine kullanıldığı” gerekçesiyle Vali Yaman, 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Yaman’a “kamu görevi üstlenmesinden men” ile “seçme ve seçilme hakkından men” cezası da verildi. Ancak Yaman’ın cezası ertelendi. Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Baykal’ın valinin suç işlediği ve görevden alınması gerektiğini söylemesinin ardından, “Ben bir başbakan olarak valimi ne sayın Baykal’ın ne de diğerlerinin eline, avcuna bırakmam. Hepsine de sahip çıkarım. Çünkü bu da benim asli görevim. Şu anda ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’ysam valilerimin hepsine sahip çıkarım, istisnasız. Bunları da sayın Baykal’a yedirtmem” demişti.

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=31556