PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir Özel Amerikan Lisesi


denizci
02-13-2010, 11:33
Özel İzmir Amerikan Lisesi




İzmir Amerikan Koleji (American Collegiate Institute) İzmir'de bulunan şehrin en eski özel eğitim kurumudur. İzmir'de bulunan misyonerler tarafından kurulmuş bir lisedir. İlk kurulduğu zamanlar sadece kızların öğrenim gördüğü bir okulken bugün karma eğitim vermektedir. İzmir Amerikan Koleji, özel bir okul olup, eğitim dili İngilizcedir (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ngilizce). Sosyal yönü kuvvetli öğrenciler yetiştirmesiyle ünlüdür. İzmir Amerikan Koleji, ECIS (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=ECIS&action=edit&redlink=1) ve CIS (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=CIS&action=edit&redlink=1) tarafından akredite edilmesiyle beraber öğrencilerine IB (http://tr.wikipedia.org/wiki/IB) diploma programı vermektedir.
Üsküdar Amerikan Lisesi (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Csk%C3%BCdar_Amerikan_Lisesi) ve Tarsus Amerikan Lisesi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Tarsus_Amerikan_Lisesi) ile kardeş okuldur.14 yıldır Üsküdar Amerikan Lisesi (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Csk%C3%BCdar_Amerikan_Lisesi) tarafından düzenlenen TIMUN (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=TIMUN&action=edit&redlink=1) Turkish International Model United Nations ve Hollanda (http://tr.wikipedia.org/wiki/Hollanda) nın La Hey (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=La_Hey&action=edit&redlink=1) kentinde düzenlenen dünyanın en köklü Model Birleşmiş Milletler (http://tr.wikipedia.org/wiki/Model_Birle%C5%9Fmi%C5%9F_Milletler) konferanslarından biri olan THIMUN (http://tr.wikipedia.org/wiki/THIMUN) The Hague International Model United Nations konferansı gibi pek çok konferansa katılarak, bu kulüpte olan öğrencilere heryıl değişik ülkeleri temsil ederek İngilizce olarak dünya sorunlarını tartışmalarını sağlar.




1 Tarih (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0zmir_Amerikan_Koleji#Tarih)
2 Öğretim Alanları (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0zmir_Amerikan_Koleji#.C3.96.C4.9Fretim_Alanl ar.C4.B1)
3 Yönetim (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0zmir_Amerikan_Koleji#Y.C3.B6netim)
4 Başarıları (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0zmir_Amerikan_Koleji#Ba.C5.9Far.C4.B1lar.C4. B1)
5 Dış Bağlantılar (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0zmir_Amerikan_Koleji#D.C4.B1.C5.9F_Ba.C4.9Fl ant.C4.B1lar)
Tarih

İzmir Amerikan Koleji, 125 yıl önce İzmir'de kurulmuştur. Okul ilk kurulduğundan Basmene semtinde ikamet ederken, 1923 yılından itibaren İzmir (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0zmir)'in Göztepe semtinde bulunmaktadır. İlk kurulduğu tarih olan 1882 tarihinde sadece kızlara yönelik bir misyoner okulu olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. Azınlıklara yönelik bir okul olarak başlayan okul, Lozan Antlaşması sonrası ağırlıklı olarak Türk öğrencilerin gittiği bir okula dönüşmüştür. 1985 yılında erkek öğrenci de kabul etmeye başlamış karma eğitime geçmiştir.


8 yıllık eğitime geçilmeden önce ilokuldan sonra yapılan Özel Okullar Sınavıyla öğrenci kabul edilirken artık ortaokuldan sonra yapılan sınavla öğrenci kabul edilmektedir. Ayrıca, SEV İlkokulu isminde ilkokuldan öğrenci kabulü de yapılmaktadır.

Öğretim Alanları

İzmir Amerikan Kolejinin eğitim vardiği belli başlı alanlar şunlardır:

Türk Dili ve Edebiyatı
Sosyal Bilimler
İngilizce
Matematik
Fen
Yabancı Diller
Beden Eğitimi