PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara Halil Kale Fen Lisesi


denizci
02-13-2010, 11:19
Halil Kale Fen Lisesi 1996 yılında Manisa'nın Turgutlu ilçesinde kuruldu. Halil Kale Fen Lisesi böylece ilçede kurulan ilk fen lisesi oldu. Halil Kale Fen Lisesi'nin geçmişi çok eski olmamasına karşın Türkiye'nin en iyi beş fen lisesi arasında yer almaktadır.Özellikle 2001 ve 2004 ÖSS'de aldığı başarılarla adından sıkça söz ettirdi. Şu anda da edindiği ayrıcalıklı konumu korumaktadır. 3.Grup Fen Liseleri'nin kordinatör okuludur.

Okulun eğitim yapısı Türkiye'deki diğer liselerden ayrılır ağır bir fen ve matematik öğretimi yapılmaktadır. Okul Fen Bilimleri alanında öğrenci yetiştirmektedir ama okulda sosyal bilimlerin de eğitimi iyi bir şekilde yapılmaktadır. Özelllikle sayısal alandaki derslerin sınavları zordur. Onuncu sınıftan itibaren müfredatın çoğunu fen dersleri ve matematik kaplar. Buna rağmen okulda pratiğe yönelik çalışmalar yapılmamaktadır,laboratuvar çalışmaları derslerin çok küçük bir kısmını kaplar. Okuldan mezun olabilmek için bir proje çalışması tamamlamak zorunludur ancak okulun Turgutlu'da olması ve hedeflerinin farklı olması sebebiyle proje ve olimpiyat çalışmalarına yeterince önem verilmemektedir.Buna karşın ÖSS'de başarı oldukça yüksektir özellikle 2001 ÖSS ve 2004 ÖSS'deki başarılar okulu Türkiye'nin zirvesine taşımıştır; fakat son iki sene bir düşüş yaşanmakta fakat hâlâ ilk beşte yer almaya devam etmekte. Her akşam mevsimlere gore saatleri değişen etütler yapılmaktadır ve bu etütlere katılmak zorunludur. Sabah etütü yoktur onun yerine akşam yapılan etüt diğer okullara göre daha uzundur.

Matraksohbet
01-02-2020, 12:18
Sohbet severler artik sohbet odalarında toplanmaktadir. Sizlerde eğerki bir sohbet etmek istiyorsanız ve bu sohbeti odalarda yapmak istiyorsanız bir birinden farkli bir çok kanallarımız ve odalarımız bulunmaktadir. Bu odalarda istemiş olduğunuz kişiler ile birlikte kanal genelinde sohbet ede (http:/www./Matraksohbet.Net/Sohbet)biliyorsunuz hemde ücretsiz bir şekilde. sadece chat odalarına girmek için sayfamızın adresini yazıp bağlanmak sonrasında kendinizi MatrakSohbet.Net'in yeni ve farklı dünyasında bulacaksınız (http://www.kaprissohbet.com/sohbet)

augurlu
02-28-2023, 23:31
Bilgi ve paylaşımınız için teşekkür ederim.