PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Edirne Anadolu Lisesi


denizci
02-13-2010, 11:15
Edirne Anadolu Lisesi, Edirne Yıldırım'da eğitim veren anadolu lisesidir.

3 Kasım 1980 tarihinde o zamanki Kız Öğretmen Lisesi'nin bodrum katında faaliyete geçen okul,Trakya'nın ilk , Türkiye'nin ise 12. Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretime başlamıştır. 30' ar kişilik iki hazırlık sınıfıyla eğitim-Öğretim alanındaki çalışmalarına başlayan EAL, bugün 476 öğrencisiyle eğitimine devam etmektedir.

Geçici olarak Eğitim-Öğretim verdiği bina yeterli olmayınca, yeni ve daha büyük bir bina arayışına girilmiştir.Yıldırım semtindeki 24 derslikli okul binası uygun görülerek, 3 yıl konuk kaldığı yerden ayrılmıştır, 1983-1984 Eğitim-Öğretim yılında inşaatı devam etmekteyken yeni binaya taşınmak zorunda kalmıştır.1985 yılında zamanın Edirne Valisi Enver Hızlan okulu açmıştır.Öğrenciler bir süre yatılı eğitim görmüştürler. Ancak yatılı öğrencilerimizin sayısı azalınca pansiyon binası 1996 yılında Fen Lisesi'ne eğitim binası olarak devredilmiş, Fen Lisesinin kendi binasına taşınmasından sonrada aynı binalar bu kez Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesine bırakılmıştır.

Son yıllarda eğitim faaliyetleri başarıyla devam ederken; okulun fiziki görünümünde de değişiklikler olmuştur.1996 yılında EAL Eğitim Vakfı okul bahçesini düzenlenmiş ve yaptırılan “Atatürk Büstü” Dönemin Valisi Mehmet Canseven tarafından törenle açılmıştır. 1999 yılında Koruma Derneği tarafından modern bir Kimya Laboratuarı yapılmıştır. 1998 yılında alt donanımı Koruma Derneği tarafından yapılan Bilgisayar Laboratuarı açılmıştır. 3500'i aşan kitap sayısıyla okul kitaplığı öğrencilerin hizmetindedir.

Matraksohbet
01-02-2020, 12:18
Sohbet severler artik sohbet odalarında toplanmaktadir. Sizlerde eğerki bir sohbet etmek istiyorsanız ve bu sohbeti odalarda yapmak istiyorsanız bir birinden farkli bir çok kanallarımız ve odalarımız bulunmaktadir. Bu odalarda istemiş olduğunuz kişiler ile birlikte kanal genelinde sohbet ede (http:/www./Matraksohbet.Net/Sohbet)biliyorsunuz hemde ücretsiz bir şekilde. sadece chat odalarına girmek için sayfamızın adresini yazıp bağlanmak sonrasında kendinizi MatrakSohbet.Net'in yeni ve farklı dünyasında bulacaksınız (http://www.kaprissohbet.com/sohbet)

augurlu
02-28-2023, 23:31
Bilgi ve paylaşımınız için teşekkür ederim.