PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi


denizci
02-13-2010, 11:13
Diyarbakır Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, 1988 yılında eğitim öğretime açıldı. İlk yıl Cumhuriyet Lisesi binasında hizmet verdikten sonra 3 Mayıs 1989 tarihinde Ofis semtindeki Şair Sırrı Hanım İlkokulu binasına taşındı. Daha sonra ise Kosuyolu'ndaki İlköğretim Okulu olarak yapılan binaya taşındı. 21 Kasım 1994 tarihinde eski Özel Karacadağ Lisesi binasi T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından satın alınarak 10 Şubat 2000 tarihinde tahsis edildi.

Egitim ögretim toplam 4 yıl sürmektedir. Alan seçimi lise 2'de yapılmaktadır.

Okulda fizik, kimya, biyoloji dersleri için kısmen ortak kullanılan 2 laboratuar ve 25 adet bilgisayarı bulunan bir bilgisayar laboratuarı mevcuttur. 21 adet dershane odası ve 4 adet idare odası ayrılmıştır. Okul kütüphanesinden öğrenciler sınırsız faydalanabilmektedirler. Ayrıca diğer sosyal faaliyetler için ayrılmış rehberlik odası, öğretmenler odası, spor odası ve memur odası vardır. Okul bahçesi alanın ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları yapılmış ve şu ana kadar 874 fidan dikilmiştir. Halen yeşil bir ortam yaratmak için çalışmalar devam etmektedir.

İlde düzenlenen önemli gün ve haftalarda bazı etkinlikleri mevcut olup, bunlardan en meşhuru her yıl düzenli yapılan Velime Gecesi'dir.

Üniversite sınavlarındaki başarısı 2003 yılına kadarki mezunlarından sadece 23'nün açıkta olup diğerlerinin değişik fakülteleri kazanmış olmasıyla ölçülebilir. 2000'de yabancı dilde bir öğrencisi Türkiye birincisi olmuştur. 2001 yılında 2. Ordu Komutanlığı tarafından 27 ilde yapılan Atatürk ve Atatürkçülük konulu bilgi yarışmasında toplam 934 lise arasından birinci olmuştur. 2004 yılında Cumhuriyetin 80. yıl kutlamaları çerçevesinde yapılan bilgi yarışmasında bir öğrencisi il birincisi olmuştur. Ayrıca basketbolda 5, voleybolda 2 ve futbolda 1 il birinciliği sözkonusudur.

Bir müdür, üç yönetici yardımcı ve 47 öğretmen ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.