PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Iğdır Atatürk Lisesi


denizci
02-13-2010, 11:10
Iğdır Atatürk Lisesi, Iğdır'ın Merkez İlçesinde bulunan bir lisedir. Okul kütüphanesi öğrencilerin bilgi ve araştırma yapmaları amacıyla sürekli faal durumdadır.

Okul, Iğdır merkezde olup Iğdır’ın en köklü okullarındandır. Okulda yılda ortalama 1500 öğrenci öğrenim görmektedir. Bu öğrencilerin çoğunu yakın çevrede ikamet eden öğrenciler oluştumaktadır. Aynı zamanda merkez köylerden servisler arcılığıyla gelen öğrencilerde bulunmaktadır.

Okulda yılda ortalama 50 öğretmen görev yapmaktadır. Bu öğretmenlerin büyük bir kısmını yeni atanan genç öğretmenler oluşturmaktadır. Okuldaki öğretmenler ve idare arasındaki diyalog bir aile sıcaklığındadır. Bu nedenle yeni atanan öğretmenler göreve ve şehre uyum konusunda bir zorluk çekmemektedirler.

Okuldaki araç-gereç,labaratuar ve bilgisayar yeter konumdadır. Ayrıca okulda bilgisayar labaraturında 21 adet bilgisayardan öğrenciler ve öğretmenler faydalanabilmektedir. Okulda bulunan tüm bilgisayarlara ADSL internet bağlantısı yapılmıştır. Okulda Fizik, Kimya ve Bioloji labaratuvarları bulunmakta olup gerekli donanıma sahiptir. Okul kütüphanesi, okul çalışma saatlerinde sürekli faal durumdadır. Ayrıca okulda sigara içmeyen öğretmenlerin rahatsız olmaması için sigara içen öğretmen arkadaşlara ayrı bir oda ayrılmış durumdadır.

Okulda hafta sonları öğrencilerden talep gelmesi üzerine bazı derslerden kurs açılmaktadır. Bu kurslar genelde üniversite sınavına hazırlık kursu olduğu gibi derslere yardımcı kurslar, İngilizce ve Bilgisayar kursları da olmaktadır.

Mülkiyeti Milli Emlak olmak kaydıyla okulun inşaatına 1972 yılında başlanmış 1974-1975 eğitim öğretim yılında Iğdır Atatürk Ortaokulu olarak hizmete açılmıştır.

1987-1988 öğretim yılında bünyesinde lise kısmı açılmış ve 1998-1999 eğitim öğretim yılında sadece lise olarak hizmet vermeye başlamıştır.

1994’de 24 derslik, içinde kapalı spor salonu bulunan okulun yapımı kaydıyla Iğdır Belediyesinden okul müdürlüğüne 7502 m² yer alınmış olup futbol sahası olarak kullanılmaktadır.

2000-2001 öğretim yılında okulun bünyesinde yabancı dil ağırlıklı lise kısmı açılmış olup tüm sınıflarda görüntülü eğitim olanağı sağlanmıştır.

Okulda ayrıca aynı anda 42 öğrencinin birden yararlandığı Bilgisayar laboratuvarı 1998-1999 öğretim yılından itibaren faaliyet göstermektedir.

Fizik, Kimya, Biyoloji laboratuvarları ayrı ayrı 1999-2000 yılından itibaren tam teşekküllü olarak eksiksiz malzeme ile hizmete açılmış olup Fen ağırlıklı derslerin tamamı laboratuvarlarda yapılmaktadır.