PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ahmet Kurttepeli Lisesi


denizci
02-09-2010, 10:58
Ahmet Kurttepeli Lisesi Okulumuz Tarihçesi:

http://www.ahmetkurttepelilisesi.k12.tr/images/stories/Okulumuz.jpg
Okulumuz 1994 – 1995 öğretim yılında ilçemizin Nigahi Soykan İ.Ö.O. ‘nun binasında Selçuklu Lisesi olarak faaliyete başlamış olup, iki eğitim öğretim yılı bu binada kalmış olup, daha sonra okulumuzun adı Mithat Topal Lisesi adı altında değiştirilerek Mithat Topal İ.Ö.O.’nun binasına taşınmış, iki yılda bu binada eğitim öğretim yaptıktan sonra da şimdiki binada 1998- 1999 eğitim öğretim yılının sene başından itibaren de Eğitim Öğretime devam edilmektedir. Okul binamız hayırsever Enver Kurttepeli tarafından babası Ahmet Kurttepeli adına yaptırılarak bakanlığımıza bağışlanmıştır. 2005–2006 Öğretim Yılından itibaren okulumuz Ahmet Kurttepeli Anadolu Lisesi adı ile Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür. Daha sonra yapılan değişiklikle genel liseye dönüştürülmüştür. Binamızda Genel Lise ile Yabancı Dil Ağırlıklı Lise bulunmaktadır. Toplam 20 derslikli olan binamızda 1078 öğrenci eğitim öğretim görmekte olup, bu öğrencilerin 148 tanesi Anadolu Lisesinde, 305 tanesi Yabancı Dil Ağırlıklı Lisede, 625 tane öğrenci de Genel Lisededir.
Okulumuzun norm kadrosu Bir Müdür Başyardımcısı iki Müdür yardımcısı iki rehber öğretmen iki hizmetli Bir Memur ile idari işlemleri yürütmekteyiz. Okulumuz Seyhan İlçesi 2.Eğitim Bölgesi Koordinatörlüğüne bağlıdır.
Öğrenci mevcudumuzla binamızın 20 dersliği karşılaştırıldığında sınıflarımızın çok yoğun olduğu görülecektir. Fiziki mekânlarımızın yetersizliği nedeniyle okulumuzda çeşitli laboratuarlar, müzik ve resim sınıfları bulunmamaktadır. Okulumuza tahsis edilen tapulu yerleşim alanımız 12.171 metre kare olup, ana binanın dışında bir kantin kompleksi ve birde spor kompleksi mahalli imkânlarla yaptırılmıştır.
Okulumuz çevreye örnek olacak bir şekilde sosyal, sportif, kültür ve sanatsal merkez olma özelliğini taşımakta olup, yoğun gayret içerisindedir. Öğrencilerimizin yıllara göre üniversitelere öğrenci yerleştirmesi Genel Lisemizde % 12 - % 18 arasında Yabancı Dil Ağırlıklı Lisemizde ise öğrenci yerleştirilmesi % 72 - % 88 arasındadır. Genellikle okulumuzda futbol alanında yıllara göre Adana ve Bölge derecelerimiz bulunmaktadır. Yine yüzme branşında yıllara göre Adana ve Bölge derecelerimiz vardır. Kompozisyon ve şiir okuma dallarında da çeşitli Adana derecelerimiz vardır. Basketbol branşında iki yıl üst üste Adana ikinciliğimiz mevcuttur. Satranç çalışmalarımız ferdi olarak yürütülmekte olup , Adana da düzenlenmekte olan yarışmalara katılmaktayız. Voleybol branşında bir adet Adana ikinciliğimiz bulunmaktadır.


Misyonumuz

Ahmet Kurttepeli Lisesi olarak misyonumuz Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda;

Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı bireysel kimliği ile sahip olduğu kültürel mirası birleştiren,

Hayatı önemseyen, kendine güvenen başaran,

Milli Değerlere bağlı Lisan öğretimine önem veren,

Evrensel düşünen ve ahlâki değerlere önem veren görüşe sahip,

Toplumun gelişimine katkıda bulunan,

Kimlik ve Kişilik sahibi olan,

Ufkunu geniş tutan,

Realist Düşünen,

Tüm İnsanlığı kucaklayabilecek hoşgörüye sahip,

Tarihi ne sahip çıkan,

Eğitimli,

Programlı,

Emeğe Saygı Duyan,

Lisanını güzel kullanan,

İyi, Dürüst,Sağlıklı ve hayatla barışık ,


21.Yüzyılın Aydın Liderlerini Yetiştirmektir


Vizyonumuz

Küreselleşen Dünya mızda ki değişim hızına ayak uydurabilen 21. YY. İletişim ve bilgi toplumu içinde yer alabilen, geleceğin elini tutan özgün bir eğitim anlayışı, okulumuzun ana ilkesidir