PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adana Bilimkent Fen Lisesi


denizci
02-09-2010, 10:56
Bilimkent Fen Lisesi


http://www.bilimkent.k12.tr/Kurumsal/images/aanokulu_fon_resim.jpg


Okulumuz 1999 Yılında Eğitim ve Öğretim hayatına başladı ve Kurucularımızın tamamı Eğitim ve Öğretime gönül vermiş Eğitimcilerden oluşmaktadır.

BİLİMKENT Fen Lisesi, katılımcı ve paylaşımcı insan değerlerinden yola çıkan, temel hak ve insan özgürlüklerine dayalı, demokratik, laik, bilimsel, çağdaş ve Atatürkçü bir eğitimin gerekliliğine inanan bir anlayışla BİLİMKENT FEN LİSESİ kuruldu. Fen Lisemizin kuruluş amacı fen bilimleri ve matematiğe ilgi duyan gençlerimize bu alanlarda yetişme olanağı sunmak ve nitelikli bilim insanlarının yetişmesine destek olmaktır.

Lisemizde; eğitimin kalitesini sürekli yükseltmek, öğrencilerin yeteneklerini modern metodlarla geliştirebilmeleri amacıyla program ve projeler oluşturmak, öğrencilerin sosyal ve kültürel hizmetleri de kapsayan eğitici çalışmalara katılımlarını sağlamak, öğrencilerde ilgi ve istek uyandırarak onları bilimsel araştırmalara yöneltmek, teorik ve uygulamalı bilimlerde neden-sonuç ilişkilerini anlamalarına olanak hazırlamak, sorgulama ve sorun çözme yöntemlerini öğrenmelerini sağlamak hedeflenir.

Öğrencilerin liderlik özelliklerini geliştirmeleri, sorumluluk alabilmeleri, aldıkları sorumluluğu yerine getirmeleri ve en önemlisi dünya ile ilişki içinde, dünya insanı olabilmeleri amaçlanır, öğrenciler bu doğrultuda desteklenir. Lisemizde üniversite giriş sınavına hazırlık çalışmaları ve ölçme-değerlendirme özellikle son sınıflarda yoğunluk kazanır. BİLİMKENT Fen Lisesi eğitim süresi 4 yıldır.

Misyonumuz
Kurumumuz, ana sınıfından 12. sınıfa kadar bütünlük taşıyan ve bireysel farklılıkları gözeten Atatürk'ü sadece bir lider olarak tanımaktan öte, onun düşünce ve felsefesini özümseyen, Milli değerlerine sahip çıkan kültürünü ve geleneklerini koruyan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ve varlığının önemini ve değerini kavrayan, İngilizce ile birlikte en az bir yabancı dili doğru ve etkin bir şekilde kullanabilen, eğitimiyle yüksek etik ve akademik standartlara sahip, yenilikçi, sürekli etkin öğrenen, toplumsal, uluslar ve kültürler arası bilince sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlar ve bu değerler doğrultusunda Atatürk ilke ve devrimlerinden hiç bir zaman ödün vermez.


Neden Bilimkent ? Bir yıllık varlık istersen, buğday, on yıllık varlık istersen ağaç, yüz yıllık varlık istersen insan yetişir.
Çünkü biz, yüz yıllık varlıklar yetiştirmek için buradayız...Çünkü, modern toplum olma yolunda gelişirken sahip olduğumuz bazı değerlerimizin önemini ve bu konuda bilinçli davranmak gerektiğini biliyoruz. Her öğrenci bireyselliğinin yanısıra toplumumuzun bir parçasıdır. Amacımız, okul-aile-toplum-birey arasındaki bağı güçlü tutmaktır. Bununla birlikte çağdaş toplumun bireylerle oluştuğunu, kendi değerini yaratan bireylerin toplumun değerlerini yaratacağını ve koruyacağını da biliyoruz. Bunların, bireylerin ilgi alanları doğrultusunda, bağımsız, özgür düşünebilen öğrenciler yetiştirme amacıyla eğitilmiş öğretmen kadrosu ve bilinçli ana-baba ile mümkün olacağının farkındayız.

Çünkü; bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde, gelecek kuşaklar serinler...

Okulumuz, öğrencilerinin yeteneklerini, ilgi alanlarını, eğitim sürecindeki ihtiyaçlarını keşfetme yolunda hizmet etmek için kadrolaşmıştır. Okul içinde yapılan çalışmalar, bölüm başkanlıkları ve rehberlik servisi tarafından, anaokulundan liseye kadar koordineli olarak düzenlenmektedir. Böylece öğrencilerin kendilerini gerçekleştirebilmeleri ve kendilerine uygun meslek seçebilmeleri için potansiyellerine paralel olarak gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır.

Çünkü;
Atatürkçü düşünce doğrultusunda, demokrasiye sahip çıkan, duygu ve düşüncelerini özgürce açıklayan...
Bireysel özelliklerini geliştirerek bilgi edinmenin yollarını öğrenen, araştırmacı ve üretken...
Paylaşmayı, sevgi dolu bir ortamda öğrenmiş...
Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeyi amaç edinmiş öğretmen kadrosunun çalışmalarıyla bilimsel bakış açısını kavramış...
Teknolojik olanakları kullanmayı bilen, teorik bilgilerini pratiğe döküp, neden-sonuç ilişkisi içinde, gözlemleyerek, yaşayarak öğrenmiş...
Sanat ve spor etkinliklerine katılarak kendini ifade edebilen, yaratıcılığını geliştirmiş, özgüveni yüksek, evrensel değerleri benimseyerek sosyalleşmiş...
Kazandığı tüm teknik ve sosyal birikimi gerektiği gibi kullanabilen...
ÖSS'de başarılı olabilmek için gerekli olan donanımı kazanmış, alacağı akademik eğitimde kullanacağı temel bilgilere sahip bireyler yetiştirdiği için...
Geleceğimizi güvenle emanet edebileceğimiz kuşaklar yetiştirdiği için...