PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ceyhan Lisesi


denizci
02-09-2010, 10:55
Ceyhan Lisesi

Ceyhan lisesinin tarihçesi

Okulumuz Ceyhan lisesi 1940-1941 öğretim yılında 214 öğrenci ile orta okul kısmı olarak cumhuriyet ilköğretim
1944 yılında meydana gelen deprem nedeniyle mevcut okul binası yıkılır bunun üzerine örgenciler çevre ilkokullarda eğitime devam eder.
Bu günkü binasının temeli 29.10.1947 tarihinde atılır ve 1948 de bina inşaatının bitmesiyle eğitim öğretimine devam eder.
1960 yılına kadar lise öğrenimini Adana ve çevresinde tamamlayan örgenciler 1961-1962 öğretim yılında öğrenimlerini bu günkü binada görmeye başlar.Daha sonra pavyon binası (yeni bina) kaya Özbilen Dershaneleri ve laboratuar binasıyla günümüzdeki şeklini alır.okulunda hizmet vermeye başlar.1942-1943 yılında ise milli eğitim bakanlığına bağlanarak örgenci sayısı 400 ulaşır.


AMACI
Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda düşünen, karar alan, sorumlulugunun bilincinde olan, kendini sürekli yenileyen ve geliştiren, birlikte çalışma becerisine sahip, yaşama saygılı, çevreyi ve doğayı koruyan kişiler yetiştirmek; düşünerek hareket edenkendinin güçlü ve zayıf yönlerini tanıyan, ülkesinin gelişmesinin kendisinin ve ailesinin gelişmesi olduğunun bilincinde olan, Vatanını ve Milletini seven, Bayrağına saygılı bireyler yetiştirmek gayemizdir Öğrencilerimizintamamını ilgi ve yeteneklerine uygun bir yükseköğretime yönlendirmek, hazırlamak, buna uygun üretici davranışlargeliştirmek, yeteneklerinin bilincinde olan okuma alışkanlığına sahip, sosyal ilişkilerinde dengeli, kendisi ve çevresi ile barışık, uyumlu, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, demokratik, katılımcı, işbirliğine dayalıgloballeşendünya ile uyumlu bireyler olması okulumuzun genel hedefidir.

Öğrencilerimizi teknoloji ile yapının bütün imkanlarını kullan&nbsp arak 21. yüzyıla uygun, teknolojiyi hayatın her aşamasında kullanabilen yeterlilikte yetiştirebilmek amacındayız.

Web adresi : Ceyhan Lisesi (http://ceyhanlisesi.k12.tr/)