PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çukurova Bilfen Koleji


denizci
02-09-2010, 10:54
Cukurova BiLFEN Koleji

Okulumuz
Adını bilimden alan BİLFEN, bilime inanan yedi kurucunun, bilimin yolundan ayrılmamak ülküsüyle eğitim dünyasına armağan ettiği bir kurumdur. Altı kurucunun öğretmen olması eğitimi iyi anlayabilme ve uygulama olanağı tanımıştır BİLFEN' e.

http://www.bilfencukurova.k12.tr/yonetim/editor_files/resim/okulum3.jpg
1989 yılında ilkokul, hazırlık ve Lise 1' den oluşan bir eğitim birimi olarak açıldı okulumuz. 250 öğrencisi vardı ve iki binası. Bugün anaokulu-ilköğretim-genel lise-fen lisesi ve yabancı dil ağırlıklı liseleriyle öğretim çeşitliliği en fazla olan okuldur BİLFEN.

http://www.bilfencukurova.k12.tr/yonetim/editor_files/resim/bina02.jpg
BİLFEN kurucuları, çağdaşlığı benimsemişler, Atatürk ilkelerine bağlılığı en büyük gayeleri olarak görmüşlerdir. Öğrencilerden beklentileri ise öğrenmeyi öğrenmiş, bilgiden bilgi üretebilen, araştırmacı ve sorgulayıcı, insanlığın erdemlerini önemseyen, topluma ve toplumsal sorunlara karşı sorumlu, demokrat, insan haklarına ve başkalarının özgürlüklerine saygılı bireyler olarak yetişmeleri...
Kuruluş Öykümüz
Adana Eğitim Enstitüsünden ayrılan Karekök dershanesinin ortağı ve çalışanı matematik öğretmeni Osman Karakök yine Fen Lisesi fizik öğretmeni Kamber Kocaöz ve Paksoy Kız lisesinden matematik öğretmenleri Abdulkadir Arslan, Ali Avcı... Birbirlerini -aynı okulda olanlar dışında- özel derslerden tanır daha doğrusu isimlerini duyarlar. Bilirler ki mesleklerinde tutulan öğretmenlerdir.

Yüreklerinde yatan aslan da aynıdır. Var olan örneklerden daha iyi bir okul kurabilmek ya da dershane... “Arsa alıp okulu biz yapalım” düşüncesi oluşur. Arsa aranmaya başlanır. Pek çok arsa seçeneğinden çeşitli nedenlerle vaz geçilir. Arayışlar sürerken Kurttepe Anadolu Lisesi’nden emekli olan matematik öğretmeni Melahat Kabasakal Abdülkadir Bey’e okul kurma projelerini sorar. Abdülkadir Bey, arsa aradıklarını kendilerine katılırsa sevineceklerini söyle Melahat Hanım’a. Melahat Hanım dört elle sarılır bu projeye. Ama pazarda karşılaştığı arkadaşı da kafasısın da soru işareti yaratmakta gecikmez, “Okul kuracaklarını söyleyen grup senelerdir arsa arıyor. O iş çok uzar” der. Osman Bey’in ve Kamber Bey’in Belediye Başkanı Aytaç Durak’a okul kurmak isdediklerini ilettikleri sırada Melahat Hanım da farklı kanallardan şartları zorlar.

Derken, ilk müjde gelir. Kurttepe civarında okul yeri ihaleye çıkarılacaktır. Yer düşündürür onları. 87’nin Kurttepe’si kuş uçmaz kervan geçmez bir yerdir. Ama şehirleşmenin o bölgede hız kazanacağı düşünülünce ihaleye girmeye karar verilir. Bu günlerde de Anadolu lises’nde ingilizce öğretmeni olan Oya Girici’ye ortaklık teklif edilir. Emekliliğine üç yıl kalan Oya Hanım ortakların öğretmen kimliklerine duyduğu saygı ve güven nedeniyle öneriyi kabul eder. Evet, ihale kabul edilmiş. Bebek doğmuştur. 7,5 dönüm arazi 40 Milyona alınır. Osman İsot adı bu sırada gündeme gelir. Otomotiv sanayiinde başarılı bir iş adamı, aynı zamanda Avukat olan Osman Bey’in ortaklığı gruba moral kazandırır. Hızla ilerleyen inşaat, 89 öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılır. Peki okulun adı ne olacaktır? Bilim - Fen , Bilgi –Fen, Bilfen önerileri Bilfen’de netleşir. Artık çocuğun adı konulmuştur. Okula sınavla 250 öğrenci kayıt edilir.

Bugün Bilfen, 5 ayrı binaya yayılan; Anaokulu, İlköğretim,Lise ve Fen lisesiyle 2000 öğrencisiyle 150 öğretmeniyle 25 memuru 45 hizmetlisiyle Adana’ya hizmet vermeye devam ediyor.


» İletişim Bilgilerimiz
Adresimiz
Türkmenbaşı Bulvarı Polis Lojmanları Civarı 01360

KURTTEPE / ADANA
Telefon ve Fax numaralarımız
Tel : ( 0322 ) 239 28 18 ( Pbx )
Fax : ( 0322 ) 239 20 16

e-mail adresimiz bilfen@bilfencukurova.k12.tr

Alo Bilgi :
( 0322 ) 239 20 15
( 0322 ) 248 29 65
Sesli Arama Sisteminin nasıl kullacağını öğrenmek için lütfen bu bölümü okuyunuz...
Alo Bilgi... (http://javascript%3cb%3e%3c/b%3E:)