PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seyhan Danişment Gazi Anadolu Lisesi


denizci
02-09-2010, 10:54
Danişment Gazi Anadolu Lisesi
OKULUMUZUN TARİHÇESİ
Okulumuz Seyhan Danişment Gazi Anadolu Lisesi, Adana'nın batısında Mersin-Adana karayolunun kuzeyinde portakal bahçelerinin arasına kurulmuş bir okuldur. 15 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu okulumuzda, bir bina ve geniş bir bahçe bulunmaktadır. Bahçemizde Akdeniz bitki örtüsünün tüm güzelliklerinin yansıtan ağaçlandırılmış bölgeler, iki basketbol, bir mini futbol ve voleybol sahaları bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerin dinlenmesi ve oturması amacıyla bahçe içerisindeki yeşil alanlara ve çimlere yapılmış banklar vardır.
Okulumuz ilk defa 1993 - 1994 eğitim öğretim yılında, Yabancı Dil Ağırlıklı (Süper Lise) statüsünde Seyhan Danişment Gazi Lisesi adıyla, 240 öğrenciyle öğretime açılmştır. 1994 - 1998 yılları arasında her yıl 240 öğrenci kayıt yaptırmış ve belli bir plan dahilinde öğretime devam edilmiştir. Başarılı, disiplinli, planlı bir grafik çizen Seyhan Danişment Gazi Lisesi, 1998–1999 eğitim öğretim yılında bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün kararıyla Anadolu statüsünü almıştır.Seyhan Danişment Gazi Anadolu Lisesi olarak 1998 - 1999 eğitim öğretim yılında 150 kişi sınavla kayıt yaptırmış ve 5 sınıf oluşturulmuştur. Her yıl mezun olan Süper Lise öğrencilerinden boşalan yerlere 150 kişi kayıt edilmiş ve tamamı Anadolu Lisesi'ne dönüşmüştür.

Okulumuz bina içinde ki 22 derslik, 1 Fen Bilimleri Laboratuarı, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 satranç odası, 2 spor odası, 1 beden eğitimi öğretmenleri odası, 2 öğretmenler odası, 4 idareci odası, 1 memurlar odasından ibarettir. Yüksek başarı grafiğini yakalayan okulumuz, halen 602 öğrenci, 40 öğretmen, 2 müdür yardımcısı,1 müdür başyardımcısı ve müdürü ile yoluna devam etmektedir


MİSYONUMUZ

Danişment Gazi Anadolu Lisesi olarak; ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mesleğini seçebilen, olayları objektif olarak değerlendirebilen, kendisi ve çevresi ile uyumlu olan, toplumsal değerlere ve olaylara karşı duyarlı, hoşgörülü olan, teknoloji ve bilimi izleyen, kendine güvenen, dışa dönük bireyler yetiştirmek için varız.

VIZYONUMUZ


Danişment Gazi Anadolu Lisesi olarak en iyi Anadolu Lisesi olmak, aldığı eğitime yaşantısında uygulayabilen, yabancı dili iyi bilip, kullanabilen, gelişime açık, bilim ve teknolojiyi takip eden, kendini ifade edebilen, toplumla uyumlu, ve iletişime açık, kendine güvenen, geleceğe açık, Atatürkçü, laik ve demokratik bireyler yetiştirmek.

İLKELERIMIZ


Danişment Gazi Anadolu Lisesi olarak;
Atatürk Ilke ve Inkılaplarına bağlıyız.
Bütün öğrencilerimizde öğrenmeyi sağlamak ilk hedefimiz.
Öğrencilerimizin başarısı için veli - okul işbirliği vazgeçilmezdir.
Kendimize, öğrencilerimize ve birbirimize olan güvenimiz başarımızın anahtarıdır.
Öğretmen, idare, okul personeli ve öğrenciler olarak daima iyiye ulaşmaya çalışırız.
Öğrencilerimizi sevgi, saygı ve güven ortamında yetiştiririz.
Yaptığımız işi iyi bilen, kendisini bilimsel olarak geliştiren bireyler olduğumuza inanırız.
Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarız.

DANIŞMENT GAZI ANADOLU LISESI GELIŞIM HEDEFLERI
1.Tüm çalışanların, ekip çalışmalarına içten katılması,
2.Öğretmenlerin teknolojik araçları, eğitim öğretimde kullanması,
3.Çalışanlar arasında güvenli ve sağlıklı iletişimin kurulması,
4.Veli okul ilişkisinin geliştirilmesi,
5.Sınıf ve kullanılan yerlerin temizliğine dikkat edilmesi,
6.Sınıflarda ısıtma sistemlerinin düzenliliğinin sağlanması,
7.Ders araç ve gereçlerin düzenli kullanılması ve eksiklerin tamamlanması,
8.Velilerin okula güveninin ve eğitime katkılarının sağlanması,
9.Problemli öğrencilerin sorunlarını çözmek için veli - öğretmen - idare - rehberlik servisi iş birliğinin yapılması,
10.Eğitsel kolların etkin çalışması,
11.Kütüphanedeki kitapların arttırılması, etkin olarak kullanımının sağlanması,
12.Öğrencilerin kendilerini tanıyıp, ifade etmelerinin sağlanması.

STRATEJIK PLAN
1.Bütün öğrenciler öğrenebilir.
Bütün öğrencilerin başarı grafiğini yükseltmek, kendilerine güven duygusunu aşılamak ve OKULA TEKNIK DONANIM KAZANDIRMA EKIP Ie bu doğrultuda öğrenciler arasındaki başarı farkını azaltmak 2.Veliler okulumuzun ayrılmaz bir parçasıdır.
Okula olan güven duygusunu artırmak, veli desteğini sağlayarak okul başarısını ileri düzeye ulaştırmak
3.Eğitim öğretim etkinliklerinde işbirliği esastır
Okul içinde tüm birimlerde i?birli?i içinde ekip çalı?masını yerleştirmek, iletişimi arttırmak, hedefimize ulaşmak için düşüncelerimizi zenginleştirip, güveni sağlamak.
4.[color=#000000]Okuldaki Teknolojik araç ve gereçlerin arttırılması ve öğretim faaliyetlerinde kullanılması
Öğretmen ve öğrencilerin teknolojik araçları eğitim ortamında etkin olarak kullanılmasını sağlayarak, başarıyı arttırıp, teknolojiden yararlanmak.

İletişim

http://www.danismentgazi.k12.tr/cms/images/M_images/con_address.png Aydınlar Mahallesi. 41. Sokak No: 8 Adana Seyhan Türkiye 01190
http://www.danismentgazi.k12.tr/cms/images/M_images/con_tel.png 0 322 429 14 96

http://www.danismentgazi.k12.tr/cms/images/M_images/con_fax.png 0 322 429 21 38
http://www.danismentgazi.k12.tr/cms/images/M_images/con_info.png Barkal Dolmuşları Fevzipaşa Nedimbey Belediye Otobüsü 162 Numara Mavi Halk Otobüsü Fevzipaşa Nedimbey