PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çankaya Özel Bilim Fen Lisesi


denizci
02-09-2010, 10:47
BİLİM ÖZEL OKULLARI


TARİHÇE http://www.bilim.k12.tr/genel/bosh.gif http://www.bilim.k12.tr/genel/sub_page/tablo3.gif

Uzun yıllar Türk Milli Eğitim sistemine dersane boyutunda hizmet veren Bilim Eğitim ve Öğretim A.Ş.’nin eğitimde yeni atılımları gerçekleştirme düşüncesinin bir ürünü olan Bilim Özel İlkokulu ve Lisesi 1991-1992 yılında öğretime başlamış, 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında bu zincire Fen Lisesi birimi eklenmiştir. Bilim Özel Okulları’nda hedef, bir yandan iyi eğitilmiş, çağdaş bilgilerle donatılmış çocuklar yetiştirirken, diğer yandan onları birey olarak toplumda da başarılı kılmaktır.

Ankara’nın yeni yerleşim merkezlerinden Çiğdem Mahallesinde 11.726 metrekare alan üzerine kurulu, yaklaşık 15.000 metrekare kapalı alana sahip Bilim Özel Okulları; butik okul yapılanmasıyla Atatürk’ün “Okul; genç beyinlere insanlığa saygıyı, millet ve ülkeye sevgiyi, bağımsızlık onurunu öğretir” sözlerini kendisine ilke edinmiş, bu düşünce doğrultusunda yürekleri insan ve ulus sevgisiyle dolu, özgür bireyler yetiştirme azmi ile gelişmesini sürdürmektedir.

Bilim Özel Okulları ilköğretim ve ortaöğretimde içerik ve biçimsel sistem bütünlüğünü kurarak, eğitim ve öğretimde sürekliliği sağlamanın önemine inanır.

Eğitimi, öğrenci merkezli bir süreç olarak benimseyen Bilim Özel Okulları bu süreçte her öğrenciyi bilgi, beceri, duygu ve davranışları bakımından kendine özgü bir bütün olarak kabul eder.

Bilim Özel Okulları Kurucu Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Mete Uğur SEZER’dir.

Bilim Özel Okulları olarak vizyonumuz ;

• Öğrencilerimizin özgün bir birey olduklarını fark ettirerek Dünya Vatandaşı yetiştirmektir.

Bilim Özel Okulları olarak misyonumuz ;

• Yaratıcı, kendine güvenen, çevresi ile sağlıklı iletişim kurabilen, yaşayarak öğrenme fırsatı tanıdığımız öğrencilerimizi bir sonraki eğitim-öğretim sürecine en üst düzeyde hazırlamaktır.

BİLİM ÖZEL OKULLARI

Adres Çiğdem Mahallesi 25. Cad. No:4 Balgat/ANKARA

Tel 287 88 20(pbx)

Fax 287 88 29

e-posta bilim@bilim.k12.tr

Web http://www.bilim.k12.tr (http://www.bilim.k12.tr/)