PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara TED Koleji


denizci
02-09-2010, 10:45
TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile birlikte Mustafa Kemal ATATÜRK'ün öncelikli olarak üzerinde durduğu ve gelişmesi için her türlü yatırımı desteklediği alanlardan biri eğitim olmuştur. Bu çerçevede M. K. Atatürk'ün 1925 yılında Mecliste yaptığı ve özel kişi, kuruluşları eğitime katkı yapmaya çağıran konuşması, ''Türk Maarif Cemiyeti'' ve Atatürk'ün özlemini duyduğu nitelikli Türk okullarının açılması için ilk adım niteliğini taşımıştır. Türk Maarif Cemiyeti, bugünkü ismiyle Türk Eğitim Derneği, M.K Atatürk'ün çağrısı üzerine cumhuriyeti kuran kadroların önderliğinde 31 Ocak 1928 tarihinde kurulmuştur.
İlk Başkanı Türkiye'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü olan Türk Eğitim Derneği (TED), 1929 yılında kabul edilen amblemindeki ayı Türk Bayrağından, eğitim sembolü olan meşalesini derneğin amacından, yıldızları ise ilk yönetim kurulunun beş üyesine duyulan saygı ve sevgiyi ölümsüzleştirmek amacından almıştır.
Türk Eğitim Derneği, 1930-1931 eğitim ve öğretim yılında Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde açılan anaokulu ile eğitim faaliyetlerine başlamış ve 1931, 1933 ve 1936 yıllarında açılan ilkokul, ortaokul ve lise kısmıyla beraber bugünkü TED Ankara Koleji oluşturulmuştur. 1963 yılında yönetimi TED Ankara Koleji Vakfı'na bırakılan okulumuz, günümüze kadar 26 bini aşkın mezun vermiştir.
1937 yılından 2003-2004 öğretim yılı sonuna kadar Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan binalarda öğretim yapan kurumumuz, 2000 yılında temeli atılan İncek Kampusü Lise Binasının 2003 yılında hizmete açılmasıyla birlikte Lise Kısmını, 2004-2005 öğretim yılından itibaren de tüm birimlerini yeni kampusüne taşımıştır.
İlk ve orta öğretim düzeyinde dünyanın en büyük kampusü olan TED Ankara Koleji Vakfı Okulları İncek Kampusü 309 bin m2 alan üzerinde toplam 141 bin m2 kapalı alana sahiptir. 6000 kişinin birarada yaşadığı kampus, 21. yüzyıla yakışır bir eğitim ve kültür kompleksidir.
TED Ankara Koleji, 5.500 öğrencisi, 571 öğretmeni, 200 çalışanı, 26.000'i aşkın mezunu ve velileriyle sürekli gelişen bir ailedir. Geleneksel ilk ve ortaöğretim anlayışının her zaman ötesine geçmiş bulunan kurumumuz yeni nesillerin hayal dünyalarını, yaratıcılıklarını ve keşfetme duygularını geliştiren, okul yaşantısını ve öğrenmeyi keyifli hale getiren, çağdaş eğitim mekanlarıyla TED Ankara Koleji'nin eğitim anlayışına hizmet etmektedir.
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Yabancı Dille Öğretim Yapan Özel Lise statüsünde olup, Türkiyenin tarihine yön veren binlerce mezunuyla gurur duyan en köklü ve önde gelen eğitim kurumlarından biridir.

Okulumuzda öğrenci merkezli, çağdaş yöntemleri kullanan, gelişmelere açık bir öğretim ortamını sağlamak en temel ilkemizdir. Bununla birlikte öğrencilerimizden gelecek olan ve öğretim ortamını zenginleştirecek her türlü bilimsel ve yaratıcı çalışmaya açık olmak esastır.

Okulumuzda milli eğitim müfredatının yanısıra öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini geliştirecek, bilgilerini artıracak akademik programlara yer verilmektedir. Bunun en önemli örneklerinden biri Uluslararası Bakalorya Program dır.

Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (UB) Okulumuzda 1999-2000 öğretim yılında uygulamaya konulmuş olan, istekli ve akademik kriterlere uygun koşulları sağlayan öğrencilerimize, uluslararası geçerliliği olan diploma kazandıran bir programdır. Akademik güvenirliğin ve entellektüel düşüncenin simgesi olan UB Diploma Programına katılan öğrenciler, dünya çapındaki seçkin üniversiteler ve ülkemizin en iyi üniversiteleri tarafından gururla kabul edilmektedirler.

Her öğrenciyi kendi potansiyelini en üst düzeyde kullanabilir hale getirmeyi, öğrencilerin güvenli ve düzenli bir ortamda sürekli gelişmesini sağlamayı amaçlayan TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi UB nin yanısıra Türkiye de ilk kez 2007-2008 öğretim yılında "Bilim İnsanı Yetiştirme Programı"nı hayata geçirmiştir. Fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında araştırmacı, yaratıcı, üretken, bilimsel düşünceyi benimsemiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Bilim İnsanı Yetiştirme Programı, aynı zamanda bu alanlarda yetenekleri yüksek olan öğrencileri kendi alanlarında yüksek öğrenime hazırlamaktadır.

1994 yılından beri başarıyla uygulanmakta olan Çok Amaçlı Geliştirme ve Eğitim Programı(ÇAGEP) ise Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimlere ait temel kavram ve ilkelerin zenginleştirilmiş bir programla öğretildiği ve ders saatleri dışında uygulanan ücretsiz bir programdır. ÇAGEP e katılan öğrencilerimiz gerek akademik yönden, gerekse üniversite sınavlarında büyük başarı göstermektedirler.

Okulumuzda Hazırlık, 9.,10.,11. ve 12. sınıf öğrencilerimize Ortak Genel Kültür Dersleri, Alan Dersleri ve Seçmeli Dersler sunulmakta, böylece öğrencilerimizin hem hayata, hem de yüksek öğretime en iyi şekilde hazırlanmaları sağlanmaktadır.



http://www.tedankara.k12.tr/images2/bizeulasin2.jpg





TED ANKARA KOLEJİ VAKFI OKULLARI

Taşpınar Köyü Yumrubel Mevkii No:310
İncek, Gölbaşı/Ankara
06830

Santral : 0312 586 90 00
E-posta : info@tedankara.k12.tr (info@tedankara.k12.tr)
TED ANKARA KOLEJLİLER SPOR KULÜBÜ

TOBB - ETÜ - TED Ankara Kolejliler Spor Tesisleri
Tel : 0312 220 30 35
E-posta : tedspork@tedankara.k12.tr