PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akçaabat Işıklar Çok Programlı Lisesi


denizci
02-09-2010, 10:41
Okulumuz 1999 – 2000 öğretim yılında Akçaabat ilçesine bağlı Işıklar ÇPL olarak hizmete açılmıştır.1999–2000 öğretim yılında okulun bünyesinde Endüstri Meslek Lisesinin Yapı ve ****l İşleri Bölümü, Genel lise ve 2005 yılında da Bilgisayarlı muhasebe açılmıştır.2005 Yılında lise öğretiminin 4 yıla çıkması ile bölümler; Muhasebe ve finansman, İnşaat Teknolojisi, ****l Teknolojisi ve Genel lise programları olarak değiştirilmiştir. Okulumuzdan her yıl meslek lisesi ve genel lise diploması ile öğrencilerimiz mezun olmakta ve şu anda toplam 307 öğrenci mezun vermiştir. Mezunlarımız alanları ile ilgili işletmelerde çalışmakta ve şu ana kadar 17 öğrencimizde Üniversite eğitimi almıştır. İl genelinde yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında öğrencilerimizin dereceleri mevcuttur. Okulumuzun bina ve fiziki manada bir eksiği bulunmamaktadır. Ortalama 40 civarında kayıt yapılmaktadır. . Akçaabat Işıklar Çok Programlı Lisesi halihazırda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 14 öğretmen ve 2 yardımcı hizmetli ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Kurumun Misyonu :
Günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilecek; milli, ahlaki, insani değerleri özünde benimsemiş, topluma duyarlı kendini ifade edebilen, karşısındakini koşulsuz olarak kabul eden bireyler yetiştirir. Bundan hareketle öğrencilerimizin kişisel farklılıklarını göz önüne alarak yeteneklerini ön plana çıkaran, özgüvenlerini kazanmış mesleğinde en üst donanım ve seviyeyi hedefleyen bireyleri yetiştirmek için varız.

Kurumun Vizyonu:
Akçaabat Işıklar Çok programlı Lisesini; estetik düşünceye sahip, sorumluluk alabilecek, yeniliklere açık, çağdaş yaşamın tüm gereksinimlerine cevap verebilecek öğrencileri ve tüm paydaşlarıyla birlikte ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasında rol alacak etkili insanlar yetiştiren bir merkez haline getirmek.

Telefon 4622542004
Fax 4622542005
E-Posta 811091@meb.gov.tr
Web http://www.isiklarcpl.meb.k12.tr/
Adres Işıklar Çok Programlı Lisesi Işıklar /Akçaabat/TRABZON (http://www.isiklarcpl.meb.k12.tr/)
Okul Müdürü Mustafa TİRYAKİ