PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akçaabat Lisesi


denizci
02-09-2010, 10:40
Lisemiz ilk olarak 1968 yılında Akçaabat Ortaokulu bünyesinde geçici olarak eğitim ve öğretime açılmıştır. 1972 yılında binası tamamlanınca bu yıldan itibaren bağımsız olarak şimdiki binası olan kendi binasında Eğitim ve Öğretime devam etmektedir. 1972-1978 Eğitim-Öğretim yılında modern eğitime geçiş , daha sonra 1985-1986 Eğitim-Öğretim yılından başlamak üzere tekrar kademeli olarak Ders Geçme ve Kredi Sistemi uygulanmaya başlanmış bu yılda okulun tamamı bu kapsam içerisine girmiştir.

1995-1996 Eğitim yılından itibaren de Karma sisteme kademeli uygulanmaya başlanmıştır. Okulumuz şu an Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi’nin hazırladığı proje kapsamında MLO ve BLO kapsamında eğitim ve öğretime devam etmekedir .

Lisemizde 1 müdür , 4 müdür yardımcısı ve 109 Kadrolu , olmak üzere toplam 114 öğretmenimiz vardır. Okulumuz da 4 labaratuvar bulunmaktadır . Bunlar fizik , kimya ve 2 adet bilgisayar labaratuvarlarıdır. Bilgisayar labaratuvarımız da toplam 21 bilgisayar bulunmaktadır ve hepsi de internet erişimine sahiptir.

Lisemiz Trabzon’da yapılan bütün sosyal faaliyetlere katılmaktadır. Bugüne kadar Folklor dalında altı kez bakanlığın açtığı yarışmalarda Türkiye birinciliği ve hemen hemen hepsinde il birincilikleri almıştır.1974 yılında da Türkiye’yi temsilen katıldığı Fransa’daki Dijon folklor müsabakalarında dünya birinciliği almıştır.Bundan önceki öğretim yıllarında katıldığı sportif faaliyetlerde il birincilik ve ikincilikleri almıştır , Geçen yılda Voleybolda il birinciliği , Hentbolda il üçüncülüğü , Atletizmde il birinciliği almıştır.

Üniversite imtihanlarında öğrencilerimiz her yıl Türkiye standartlarının üzerinde bir başarı almaktadır.Her yıl ortalama 40-50 öğrencimiz çeşitli üniversitelerin çeşitli dallarına yerleştirilmiştir. Yine bu okuldan mezun olan öğrencilerimizden Emel BAŞKAN 1985-1986 yılında Karadeniz birincisi ve Türkiye 56. olmayı başarmıştır.

Okulumuz Akçaabat ilçesinin merkezinde bulunması ve tek lise olmasıyla önemli bir konum arz etmektedir ve bu konumun gereği olarak Her yıl binden fazla öğrenciyle eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Kurumun Misyonu
- Okulumuzun bölgede en iyi olmasına bütün paydaşların katkısını sağlamak.
- Çalışanların performanslarını artırıcı faaliyetleri tespit ederek; kurumumuzu ulusal ve uluslararası bir platforma taşımak.

- Öğrencilerimizi ve çalışanlarımızı güvenli, dürüst ve etik değerli benimseyen fertler olarak yetiştirmek


Kurumun Vizyonu
-Her alanda rekabet ortamı yaratmak
- Eğitim düzeyini artırmak
-Rekabet güçlerini artırmak,
-Ülkemizin gelişmesi için gerekli hedefleri belirleyerek, hedefe ulaşma yollarını kavramak,
-Birlikte çalışma ve kaliteyi yakalama metotlarını öğrenmek ve uygulamak
-Okulumuzu lider kuruluş yapmak için her birimize düşen görevleri yapabilme yeteneğine erişmek,
-Ekip çalışmalarına önem vermek ve bunu gerçekleştirmek.


Telefon 4622281324
Fax 4622282483
E-Posta

Web http://www.akcaabatlisesi.k12.tr (http://www.akcaabatlisesi.k12.tr/)
Adres Lise Cad. No:50 Akçaabat/Trabzon (http://www.akcaabatlisesi.k12.tr/)
Okul Müdürü ADİL KULEYİN