PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beylere tişört alışverişi için tavsiyeler


Hasret
02-08-2010, 02:27
Beylere tişört alışverişi için tavsiyeler

Takım elbiseden sıkılanlar tişört alışverişine çıkıyor

Kıyafet ve doğru giyim analizi denilince hemen herkesin aklına hiç kuşkusuz bayanlar geliyor. Oysaki son birkaç sezondur en az bayanlar kadar kendilerine ve kıyafetlerinin şıklığına dikkat eden beyleri sıkça görüyoruz.

Bakımlı olmak, şık giyinmek, moda trendlerini takip etmek ve kendine yakışanı araştırıp ona uygun giyinmek sadece kadınların tekelinde değil. Mağazaları dolaşanlar arasında beylerin oranı azımsanmayacak şekilde artış gösterdi. Hem de sadece eşine dostuna bir şeyler satın almak için değil, kendileri için dolaşıyorlar. Sezon trendlerini yakından takip edip, "Bu sezon acaba hangi parçaları kendime alsam?" diye düşünüyorlar. Güzel ve şık olanın yanı sıra kendine yakışanı araştırıyor ve buluyorlar.

Üç-beş parçaya sıkışmış gibi görünen erkek giysilerinin aslında çok daha fazla olduğunu da keşfediyorlar bu sayede. Tek şık olan giysi takım elbise anlayışından sıyrılıyorlar belki de. Daha zengin model ve renklerle tanışıyor, hatta severek kullanıyorlar. Sadece koyu renklere hapsolmuş giysi dolaplarını yazın canlı renkleri ile donatıyor, önyargı ile baktıkları renklerin kullanılabilir olduğunu keşfediyorlar. Belki takım elbiselerde değil ama hayatımızın ayrılmaz parçası haline gelen tişörtlerde bu değişimi çok daha çabuk uyguluyorlar.

Sadece renkleri ile mi? Tabii ki hayır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi uzun yıllar şıklık denilince erkeklerin de kadınların da ilk aklına gelen takım elbiseydi. Hatta sadece takım elbise ile şık olunabileceği önyargısı vardı. Oysaki yüzyılın bize en büyük armağanlarından biri olan tişörtlerle de çok şık olunabiliyor. Yaz-kış demeden kullanılan tişörtler hem fonksiyonellikleri hem de zevkli görüntüleri ile adeta gizli dostları oldu erkeklerin. Bazen takım elbise ile bazen de jeanlerle tamamlanan bu özel parça bukalemun misali bulunduğu ortama uyum sağlayabilmesi sayesinde erkek giysilerinde de vazgeçilmezler listesinde baş köşeye oturdu. Peki ama kim nasıl tişört giymeli, tişört seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor, her tişört şık mıdır ya da herkes her tişörtü giymeli mi?

Kısa boyunlu erkeklere v yaka tişörtler
Tişört giyildiğinde en fazla dikkat çeken boyun ve göbek kısmı olduğundan doğru tercih edilmiş bir tişörtle çok daha şık ve kusursuz görünmek mümkün. Boyun kısmı kısa olan beyler için sıfır yakalı modeller yerine v yaka ya da klasik modellerden biri polo yakalı tişörtleri tavsiye edebilirim. Böylelikle boynunuz daha uzunmuş gibi görünebilir. Üst bedeni uzun gösteren v yakalı modeller aynı zamanda geniş bedenleri de daha ince göstererek kilo sorununa pratik çözüm sunar. Polo yakalı tişörtler ise hemen her yaş grubunun severek giydiği demode olmayan klasikler arasındadır. Üzerindeki baskı ya da nakışına göre klasik ya da spor olabilen şık modellerdendir. Yazın canlı renklerini kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca çene altı gıdısı olan beylerin sıfır yakalı tişörtlerle çok daha kilolu görüneceklerini hatırlamalarında fayda var.

Üst bedeniniz zayıf ise balıkçı yaka tişörtlerden uzak durun

Tıpkı hanımlar gibi basen sorununuz varsa kolları ve baseni üzerinize tam oturan tişörtlerden satın almanız doğru tercih olacaktır. Polo yakalı tişörtler ile dikkatleri basen kısmınızdan yakanıza çevirebilirsiniz. Cepli ya da üst kısmı armalı modelleri tercih edebilirsiniz. Balıkçı yaka modellerden uzak durun. Sıfır yakalı tişörtleri boynunuz kısa değil ise kullanabilirsiniz. Enine çizgili tişörtleri göğsünüzü gererek kullanabilirsiniz. Basen altına değin uzanan modellerden uzak durun. Kısa kollu ve göğüs cepli modeller de görünümüzü şıklaştıracaktır. V yakalı modelleri kullanmamaya dikkat edin. Kollarınız çok ince ise kısa kollu modelleri dikkatli seçmenizde fayda var.

Atletik kalıplı bedene oturan tişörtler kaslı olan beylerde şık durur, bu tarz modelleri çok zayıf beylerin kullanmaması gerekir. Üst bedeni olduğundan daha uzun gösterir. Ayrıca en önemli özelliği ince göstermesidir. Özellikle geniş bedenlerinden şikâyetçi olanlar için idealdir. Çok dar ve bedene yapışan tişörtler yerine biraz daha bol kesimleri kullanın. Ten renginizi de dikkate alarak koyu renk pantolonlarınızın üzerine açık renkte ve canlı tonlarda tişörtler giyin.

Karın bölgesi geniş beyler

Tişörtlerin birçoğu likralıdır ve bedene oturur. Ama siz dar tişörtlerden mutlak surette uzak durun. Pike kumaş diye adlandırılan kumaş türleri size çok uygun. Üzerinizden hafifçe akan bolluktaki tişörtleri tercih edebilirsiniz. Cepli modelleri çok seviyor olsanız dahi tercih etmeyin. Enine çizgili modellerin yerine boyuna çizgili olanları kullanın. V yakalı ya da polo yakalı modeller desize uygun. Asimetrik desenli ya da baskılı tasarımlar ile göbeğinizi kamufle edebilirsiniz. Yanlardan yırtmaçlı, basen boyunu geçmeyen tişörtler doğru tercihtir. Büyük desenli baskılardan uzak durun. Koyu renkleri tişörtlerinizde, açık renkli pantolonlarınızı tercih edin. Kol ve omuz kısmı çok bol tişörtleri kullanmayın. Çünkü bedeninizi çok daha geniş ve kısa gösterecektir.

Tişört alırken...

• Canlı renkler hem bedeni uzun gösterir hem de tişörtlerde çok daha şık durur.
• Tişört satın alırken kumaşına dikkat edin. Kalın dokulu kumaşlar sert duracağı için daha kilolu gösterebilir.
• Çok dar kalıplı tişörtleri kilo sorunu olmayan beylerin tercih etmesi doğru olacaktır.
• Bol kısa kollar zayıf kolları, çok daha zayıf gösterirken üst bedeni geniş ve kısa gösterir.
• Minyon yapılı beyler bedene oturan tişörtleri tercih etmeli.
• Göğüste cepleri olan tişörtlerin üretim amacı cepleri doldurmak değildir.
• Sevdiğiniz ve giymeye cesaret edemediğiniz renkleri tişörtlerde kullanabilirsiniz. Pembe ve mor erkek tişörtlerinde çok şık duran renklerden sadece ikisi.
• Spor modelleri kapri, kargo, jean gibi daha spor kesimli pantolonlarınız ile kombinleyin. Kumaş pantolonlar ile değil.
• Kumaş pantolonlarınız ile düz renkli ve yine düz kesimli tişörtleri kullanın. Çizgili polo yakalı tişörtleri çok klasik olmayan kumaş pantolonlarınız ile kullanabilirsiniz.


http://cur-cuna.com/tr/bolum/erkek/image/erke0076.jpg