PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sedat Peker


alfonzo28
01-17-2008, 20:53
Rizeli bir aileden gelen , 1970 yılında Sakarya'da doğdu. "Köroğlu" lakaplı Peker, Almanya'da büyüdü. Peker'in adı ilk olarak "uyuşturucuyla mücadele eden baba" olarak duyuldu, daha sonra Susurluk Raporu'nda geçti.

HAKKINDA YAZILANLAR

Peker çağırdı ünlüler koştu
Milliyet 24 Mayıs 2002
BELMA AKÇURA, DENİZ ALTUNTAŞ

bir internet sitesi açtı ve bunu 1.500 kişilik davetle kutladı. Gecede Susurlukçular, sanatçılar ve siyasetçiler de vardı. Davetlilerin tamamına, 14 ayar altından bir rozet hediye edildi...

Reis lakaplı , Turan idealini temsilen, dünyadaki bütün Türkleri internet aracılığıyla buluşturmayı amaçlayan "www.ozturkler.com" sitesini, birbirinden ilginç konukların buluştuğu bir törenle açtı. Sitenin açılışı, Hilton Convention Center’da 1.500 kişinin katılımıyla yapıldı. Peker’in kurduğu sitenin tanıtım gecesinde tüm davetlilere girişte 14 ayar altından rozet hediye edildi.

ZEken’e alkış yağmuru
Davetliler, duvarlardaki Türk hükümdarlarının fotoğraflarına bakarak gözlemelerini yerken, dev bir Türklük haritası önünde demir dövüldü. Otağ gibi düzenlenen mekânda Mehteran grubu da bir gösteri sundu. Gecenin sunuculuğunu Erkan Yolaç üstlendi. Eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, Türk dünyasına hizmeti geçen Türkçülere birer plaket verirken; cezaevindeki Korkut Eken’in plaketi oğlu Koray Eken’e verilirken salon alkışlarla inledi. Emekli orgeneral Muhittin Fisunoğlu ise plaketini almaya gelmedi.

Peker plaketini almadı
Plaketini almayanlar arasında yer alan Peker, töreni uzaktan manevi oğlu olan şarkıcı Küçük Onur’la izledi. Peker, ödülü almama gerekçesini de, "İnsanlar layık oldukları şeyleri almalı. Ben bu ödüle layık değilim. Ülkemize daha çok hizmet etmemiz lazım" diye açıkladı. Ödül töreninin ardından modern dans grubu Kafkas oyunları sergiledi. Gecenin sonuna doğru Muazzez Abacı sahne aldı.

‘Dostum Peker ne iyi etmiş’
• İBRAHİM TATLISES: Dostum Peker’in böyle bir internet sitesini hizmete açması çok güzel. Londra’ya, Paris’e gidiyorum. Oradaki insanlar tarihlerine sinek bile kondurmuyor, biz böcek bile konduruyoruz. Türklerin birliği için önemli.
• SEDAT PEKER: Turan idealini sanal ortamda sağladık. Dünya üzerinde yaşayan 300 milyon insana ulaşmak için böyle bir internet sitesi kurduk. Siteyi Türkçe’nin yanı sıra, Rus mezalimi altında yaşayan Türklere ulaşmak için Rusça’da da yaptık.
• VELİ KÜÇÜK: Türk birliği mutlaka tecessüs edecektir. Asil Türk milletinin yolu Tanrı dağlarından, Ergenekon’dan geçecek. Globalleşmeye ve Avrupa Birliği’ne karşı değiliz. Ancak onurluca girmek istiyoruz. Yalvarmayacağız.

Gecede kimler vardı kimler...
Geceye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Mehmet Ali Yılmaz, Abdülhaluk Çay, Sadi Somuncuoğ-lu, emekli general Veli Küçük, Prof. Şener Üşümezsoy, Ord. Prof. Reha Oğuz Türkkan, İbrahim Tatlıses, Mehmet Ali Erbil, Adnan Şenses, Seda Sayan, Gönül Yazar, Osman Yağmurdereli, Hakan Altun, Şenol İpek ve Cengiz Kurtoğlu da katıldı.

Sanal ortamda çatışma çıktı
Sitede, ülkücülerle sol görüşlü olanlar arasında sokak çatışmaları kadar ürkütücü mesaj çatışmaları yaşanıyor. Cahit Sıtkı Tarancı’nın "Ben ölecek adam değilim" adlı şiirinin altında yer alan görüşler kısmında, kendisini Marmara Üniversitesi Yurtsever Demokrat Öğrenci Lideri olarak tanıtan Ali Ekber Kul, "Koyu bir sosyalist olarak size sesleniyorum; yolumuz devrim yolu, gelin kardeşler gelin, yurdumuza faşist doldu, vurun kardeşler vurun" diye yazıyor.

İnfaz kararı aldılar
Ülkücüler de "Senin bu sitede ne işin var. Defol git Rusya’ya!" ya da "Unutma ki her sözün bir bedeli vardır ve sen bu bedeli ağır ödeyeceksin!" diye tepki gösteriyor. Sol söylemlere en büyük tepki ise, Türk İntikam Tugayı imzasıyla dile getirilmiş: "10.05.2002’de www.ozturkler.com’da (http://www.ozturkler.com’da/) sosyalist söylemler yapan Ali Ekber Kul hakkında infaz kararı oybirliğiyle alınmıştır. İnfaz en kısa zamanda gerçekleştirilecek." Bu arada siteyi beğenmediklerini belirtenlerin bağlantısı anında kesiliyor.

Çete kurmaktan cezaevine girdi
Peker, 1970’te Sakarya’da doğdu. Adı ilk kez "Uyuşturucuyla mücadele eden baba" olarak duyulan Peker, Susurluk raporuna da girdi. "Tehditle tahsilat yapmak", "zorla alıkoymak", "adam öldürmeye azmettirmek" suçlarından 7 ay aranan Peker, teslim olacağını bildirerek, 19 Ağustos 1998’de Romanya’dan Türkiye’ye geldi. Ekim 1998’de Peker ve 12 adamı hakkında İstanbul DGM’de, "Çete kurmak ve yönetmek" suçundan dava açıldı.

Hapiste rokfor keyfi!
Peker, 24 Mayıs 1999’da tahliye edildi. Peker’in halen tutuksuz yargılandığı dava, "çete" suçları DGM yetki alanından çıktığı için İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Bayrampaşa Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu 8.5 ayda Peker krallar gibi yaşamıştı. Rokfor peynirinden çamaşır makinesine kadar her istediğini cezaevine getirtmişti. Kokoreç makinesi dışında...

Peker’e paşa konuk
24.05.2002
Mürteza AKKAYA, Cenker TEZEL

Organize suç örgütü lideri suçlamasıyla DGM'de yargılanan 'in internet sitesinin tanıtım gecesine, asker, siyasetçi, sanatçı pek çok ünlü katıldı.
Tüm Türk dünyasını, sanal ortamda buluşturuyor. Peker’in internet sitesinin tanıtımına emekli paşalar Muhittin Fisunoğlu ve Veli Küçük ile çok sayıda ünlü katıldı. Küçük’e ‘Türk dünyasına hizmeti geçmiş yaşayan Türkçüler Plaketi’ verildi.

Organize suç örgütü lideri olduğu suçlamasıyla DGM’de yargılanan , ‘Turan’ fikrine dayanan ve dünyadaki tüm Türkleri sanal ortamda bir araya getirmeyi amaçlayan internet sitesi kurdu. ‘ozturkler.com’ adını taşıyan sitenin tanıtımı İstanbul Hilton Oteli Convention-Exhibition Center’de önceki akşam yapıldı. Tanıtım broşürlerinde ‘Oğuz Kağan’dan bu yana Türk milletinin ideali Kızıl Elma, bunun gerçekleşme şekli ise Turan’dır’ ifadesinin yer aldığı internet sitesinin tanıtım gecesine, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli orgeneral Muhittin Fisunoğlu, emekli tuğgeneral Veli Küçük, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, eski bakanlar, işadamları ve çok sayıda sanatçı katıldı.

ESKİ KARA KUVVETLERİ KOMUTANI

Tanıtım gecesi, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Mehteran bölüğünün konseri ile saat 20.00’de başladı. Aynı zamanda Trabzonspor’un eski yöneticilerinden olan Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Muhittin Fisunoğlu, eski bakan ve eski Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve Trabzonspor eski yöneticilerinden Atilla Yıldırım’la aynı masayı paylaştı.

KÜÇÜK’TEN AB KONUŞMASI

Geceye katılanlardan adı Susurluk soruşturmasında geçen emekli tuğgeneral Veli Küçük, bir de konuşma yaptı. Küçük, globalleşmeye ve Avrupa Birliği’ne karşı olmadıklarını belirtti, ‘Ancak onurluca girmek istiyoruz, şereflice gireceğiz. Gidip kapılarında yalvarmayacağız. Yalvarmadan gireceğiz’ dedi.

AB’nin gerekli olduğunu söyleyen Küçük, ‘Ama asıl birlik, asil Türk milletinin 300 milyonluk Türk birliğidir. Bu birlik mutlaka teessüs edecektir. Asil Türk milletinin yolu Tanrıdağları’ndan, Ergenekon’dan geçecek’ diye konuştu.