PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ahmet Ünlü Kimdir? Hayatı, Biyografisi ve Yaşamı Hakkındaki Yazılar (1965 - ...)


Nobility
02-06-2010, 15:25
Cübbeli Ahmet Hocaefendi




1965 İstanbul doğumlu. aslen Giresun Görele'li olup 3-4 yaşlarında iken ilim tahsiline başladı.

Küçük yaşlarında Cübbe giydiği için 'Cübbeli Ahmed' lakabını aldı. büyük Üstad Hacı Mahmud Efendi Hazretlerinin, "Bundan, büyük adam kokusu geliyor" diye nitelediği Hoca Efendi 11 yaşına kadar Fatih Çarşamba İsmailağa Camiinde ilim tahsiline devam etti.

O yaşta Yavuz Selim ve Kasımpaşa Camii Kebir gibi büyük camilerde verdiği vaazlar büyük kalabalıklar tarafından izlenmeye başlandı.

12 yaşında Rize Pazar'daki Tütüncüler Köyü Kur'an Kursunda Resul Bölükbaşı Hoca efendiden:

Sarf, Nahiv, İlmi Kelam, Meani, tefsir, Hadis ve Fıkıh dallarında uzun seneler sürecek kitapların tahsilini 20 aylık zaman zarfında bitirerek 1980 tarihinde onbinlerin katılımıyla tertip edilen merasimde icazet-i ilmiyesini aldı.

İstanbul'a dönüşünden sonra Kefevi Camii İmamı Mustafa Kılıç Hoca Efendiden 6 ayda hazfızlığını tamamladı. İsmailağa Camiisinde kurduğu ders halkalarında 10 sene içersinde birçok muktedir alim yetiştirerek ilmi hizmetlerine devam eden hocaefendi, Türkiye'nin ve dünya'nın muhtelif bölgelerinde düzenlediği sohbetlerinde, vaazu nasihatlarını yüzbinlere ulaştırdı.

Bu sırada göz rahatsızlığı artan Üstadı Hacı Mahmud Efendi Hazretlerinin bütün sohbetlerinde arapça eserleri okuyarak mürşidinin "Benim gören gözüm oldu" iltifatına mazhar oldu.

Hocaefendi Mektubat ve diğer tasavvuf ilimlerini bizzat Üstadından okuyarak ve yaşayarak almaya devam etmektedir.

"Resail-i Ahmediyye" ismiyle değişik konularda yayınlanmış birçok risalesi bulunan Hocaefendi "Dualarım" kitabıyla ün yapmıştır.

Manevi bir işaretle Mahmud Efendi Hazretleri tarafından başlatılan Ruhu'l Furkan Tefsirinin hazırlanmasında da büyük mürşidinin yüce himmetiyle en büyük emeğe sahiptir.

Muhtelif konularda yapmış olduğu binlerce vaazlar, izleyenleri tarafından kayda alanırak yurtiçi ve yurtdışında büyük kabul görmektedir.