PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nesrin Özyaycı Kimdir? Hayatı, Biyografisi ve Yaşamı Hakkındaki Yazılar (1955 - ....


Nobility
02-06-2010, 15:21
1955 yılında Gaziantep'te doğdu. Hacettepe Üniversitesi, İngiliz Dil Bilimi Bölümü'nden mezun oldu. Bir dönem Gaziantep Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmenliği yaptı. ODTÜ Lisan okulu'nda Öğretim görevlisi olarak çalıştı. ODTÜ bursuyla İngiltere de eğitimini sürdürdü. ODTÜ'de "Language Teaching" konusunda yüksek lisansa başladıysa da devam edemedi. YÖK'ten sonra işine bir yılbaşı günü son verildi. Daha sonra ODTÜ'deki görevine Yargıtay kararıyla yeniden başladı ancak, yirmi dakikalık çalışma sonunda istifa etti. Gaziantep'te, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak Bilgisayar İngilizce Eğitim Merkezi'nin kurucusudur. 1984'ten bu yana kurucusu olduğu, BİEM(Bilgisayar İngilizce Eğitim Merkezi)Kurslarının yöneticisi olarak Anadolu da zor bir uğraşı olan "iş kadınlığı" görevine devam etmektedir.

Gaziantep'te ve ülke genelinde radyo ve televizyon programlarına katılmakta, dergi ve gazetelerde, insani kadının toplumdaki yeri, sevgi, barış ve eğitim üzerine yazıları yayınlanmaktadır. Mayıs 2002 tarihinde IŞIK adlı şiir kitabı, Temmuz 2003 de KANKA isimli anı kitabı, Şubat 2005 tarihinde "Alleben' de Boğulmak" adlı Öykü kitabı yayınlanmıştır. Rotterdam'da hazırlanmakta olan, Anafilya, Türkçe Edebiyat, Kültür, Sanat, Dergisi'nin seçkilerinden derlenen, İzdüşüm I kitabında "Irak için Tırlarla Papatya" isimli denemesi Almanya'da yayımlanmıştır. KANKA anı kitabı KANKA anı kitabı "Sabit İnce 2005 Edebiyat Ödülleri" deneme dalında 2.lik ödülü almıştır. Edebiyat dergilerinde , yazıları, yazıları ile ilgili eleştiriler yayınlanmaktadır. Türkiye Edebiyatçılar Derneği'nin üyesi olup Gaziantep temsilcisidir. Gaziantep' te yayınlanan "Mavi" Kültür Sanat Edebiyat Dergisinin Yazı İşleri Müdürü, Yazı Kurulu üyesidir.