PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pedagog Sevil Gümüş Kimdir? Biyografisi ve Yaşamı


Nobility
02-06-2010, 13:47
Pedagog Sevil Gümüş

Kurucu, Pedagog, Çocuk Psikolojisi ve Gelişimi Uzmanı, Deneyimsel Oyun ve Filial Terapist

Gümüş, Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi öğretmenliği, ikinci alan olarak Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık lisans programından Yüksek Onur derecesi ve bölüm beşincisi olarak 2006 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında çeşitli kolejlerde staj yaptı ve birebir çocuklarla evlerinde çalıştı ve çok olumlu geri bildirimler aldı. Mezuniyetten sonra “Çocuklarda Sosyal Becerileri Geliştirme” alanında bir sene çalıştı. 2007’de Londra’ da eğitim kurslarına ve çeşitli seminerlere katıldı. Oradaki eğitim modellerini, çocuk yetiştirme stillerini ve aile yapılarını inceledi. Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli eğitim ve sağlık kurumlarına danışmanlık yaptıktan sonra British International School’da anaokulu bölümünde çalıştı ve aynı zamanda özel eğitim bölümüne destek oldu.

Türkiye’de bir ilk olan sadece çocuklar için dekore edilmiş Parenting Skills & Counseling (PSC) Psikolojik Danışmanlık ve Anne Baba Becerileri Merkezini sadece çocuklar ve aileleri için 2008 açtı ve kendi danışmanlık merkezinde Pedagog, Çocuk Gelişimi ve Psikolojisi Uzmanı, olarak çalışmaya devam etmektedir. Bunun yanı sıra çeşitli eğitim dergilerine, web sitelerine ve gazetelere alanı ille ilgi makaleler yazmaktadır ve TRT Çocuk Kanalında bir çizgi film dizisine pedagojik danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Yaklaşık 13 senedir çocuklarla çalışmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce bildiği için yabancı uyruklu ailelere de danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Gümüş, Psikoloji alanında Yüksek Lisans Eğitimine devam etmekte ve bu alandaki arıştırmaları ve yenilikleri takip etmektedir.


Aldığı Eğitimler;









Dünya çapında otistik çocuklarla çok etkili bir program olan Dr.Ivan Lovaas’ın geliştirdiği ve Prof. Dr. Gönül Kırcaali-İftar ve ekibinin Türkiye’ye getirdiği OÇİDEP (Otistik Çocuklar İçin Davranışsal Eğitim Programı) eğitimci sertifikası aldı.

Good-Enough Harris Bir İnsan Çiz Testi, Bender Gestalt Görsel-Motor Algılama Testi, Burdon Dikkat Testi” eğitimi aldı;


Dr.Risë Vanfleet’ın tarafından geliştirilen “Child-Centered Play Therapy” eğitimi aldı;

Dr.Ender Uzundemir Marangoz’dan "Portage Eğitimi Paketi" sertifikası aldı;

Gelişimsel Çocuk Nöroloji Derneği tarafından adaptosyon çalışması yapılan “Denver II Gelişim Tarama Testi” uygulama eğitimi aldı.

“Family Enhancement and Play Terapi” Merkezi Kurucusu PhD, Dr. Risë VanFleet tarafından verilen “Yoğunlaştırılmış Filial Therapy” eğitimi alarak Filial terapist olarak ailelerle çalışmaya başladı.

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzmanı, Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ten “ Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı” Eğitimi aldı. Eğitimin içeriği (Çocuk ve ergen psikiyatrisinde muayene usulleri ve tanı yöntemleri, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Öğrenme Bozukluğu, Davranım Bozukluğu, Çocuk ve Ergenlerde Anksiyete Bozuklukları, Çocuk ve Ergenlerde Depresif Bozukluk, Dışa Atılım Bozuklukları (Enürezis, Enkoprezis), Yaygın Gelişimsel Bozukluklar, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisinde Tedavi Yöntemleri).

Academy of Cognitive Therapy (ACT) 'nin eğitici terapisti ve Bilişsel Davranış Terapileri Derneği Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Hakan Türkçapar'dan “Yoğunlaştırılmış Bilişsel Davranışçı Terapi” eğitimi almıştır(Kognitif Terapi ve Teknikler, Çocuk ve ergenlerde Bilişsel-Davranışcı Terapi, Çeşitli Psikiyatrik Rahatsızlıkların Kognitif Terapiyle Tedavisi: Depresyon, Obsesif-Kompülsif Bozukluklar, Kişilik Bozuklukları, Panik Bozuk, Fobiler, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Somatoform bozukluklar, Sosyal fobi).

ABD'li Dr.Byron ve Dr.Carol Norton tarafından "Experiential Play Therapy (Deneyimsel Oyun Terapisi) eğitimi sertifikası almıştır (Kullanıldığı Spesifik Alanlar: Davranım Bozukluğu (Conduct Disorder), Travma ve Travmatik Stres, Karşıt Gelme Bozukluğu, Kaygı Bozukluğu, Dışa Atım Bozuklukları (Elimination Disorders), Somataform Bozukluk, Uyum ve Davranış Bozuklukları, Gelişimsel Problemler, Yeme Bozuklukları, Disfonksiyonel Aile Ortamları, Selektif Mutizm, Kimlik Sorunları, Dissasosiyatif Kimlik Bozukluğu, Obsesif-Kompulsif Bozukluk, Narsisistik Çocuklar).

Psikolojik Testler Derneğinden Çocuklarda Objektif Testler Eğitimi aldı (Porteus Zeka Testi, Catell 2A Zeka Testi (Catell Culture Free İntellegence Test), Aleksander Pratik Zeka Testi-Kohs Küpleri, Frostiğ Gelişimsel Görsel Algı, Ankara Gelisim Envanteri (AGTE), Gessel Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Peabody Kelime-Anlama Testi, Kent Egy)