PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araklı İmam Hatip Lisesi


denizci
02-06-2010, 10:01
Araklı İ.H.Lisesi 1977-1978 öğretim yılında hastane olarak kullanılan binada eğitime başlamıştır. Hastane olarak açılmayan bina çay alım yeri, M.T.A deposu,öğrenci pansiyonu ve ceza evi gibi değişik amaçlarla kullanılmıştır. 1975 yılında Araklı İmam-Hatip Lisesi Derneği kurulunca adı geçen dernek tarafından merkez bina okul açılmak kaydıyla devredilmiştir. Okul derneği tarafından gerekli onarım ve tadilat yapılarak 1977-1978 öğretim yılında bakanlıktan onaylanmış ve okulun açılışı gerçekleştirilmiştir. artan talep karşısında mevcut binaya 1982 yılında mahalli imkanlarla bir kat daha ilave edilmiştir. Aralıksız çalışmalara devam eden koruma derneği tarafından binanın dış sıvı taban mozaik ve bahçe tanzimi vs. çalışmalar yapılırken diğer taraftan da sıra, masa,sandalye, dolap,... gibi ihtiyaç duyulan demirbaş eşya alımları yapılmıştır. 1993 yılında bakanlık ödeneği ile temeli atılan ek bina yapımına başlanmıştır. 1994 yılı içinde mahalli derneğin çalışmaları sayesinde büyük bir kısmı tamamlanmıştır. Daha yapılması gereken birçok iş ve eksiklikler vardır. Okulumuzda halen 22 dershane, mescit, spor salonu, laboratuar, kantin ve kooperatif, spor odası, hizmetli odası, arşiv, kütüphane, öğretmen odası ve 4 idari oda bulunmaktadır.

OKULUN MİSYONU: Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayana bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak

OKULUN VİZYONU: Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirebilmenin yanında okulun fiziki şartlarını en iyi duruma getirerek karşılaşılabilecek problemleri en aza indirip eğitimde kaliteyi arttırarak dünya standartlarında bir eğitim kurumu olmak.

Telefon 4627216764 Fax 4627216752
E-Posta arakliihl@hotmail.com
Web http://aihl.sitemynet.com (http://aihl.sitemynet.com/)
Adres SAHİL MAH. M.AKİF ERSOY CAD. ARAKLI/TRABZON (http://aihl.sitemynet.com/)
Okul Müdürü Hasan KARABELA