PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beşikdüzü Atatürk Lisesi


denizci
02-06-2010, 09:55
1952-1953 Öğretim yılında “Beşikdüzü Ortaokulu” olarak açıldı ve böylece 20 yıl bağımsız ortaokul olarak hizmet verildi. 1972 yılında yeni okul binası yapılınca lise kısmı da açılarak “Beşikdüzü Lisesi” adını aldı. 1982 yılında okulun adı “Beşikdüzü Atatürk Lisesi” olarak değiştirildi. 1995-1996 öğretim yılında bünyesine Yabancı Dil Ağırlıklı Lise’yi dahil etti. Okulun bulunduğu alan; mülkiyeti hazineye ait olup, eğitime tahsisli bu arazi üzerinde, 159 ve 160 nolu iki parsel halinde toplam 6437 m2’dir Bu arazi içerisinde okul binalarının kapladığı alan ise 735 m2’dir. Okul bahçesi içerisinde eski ortaokul binası bulunmakta olup, bu kargir binanın kapladığı alan da 250 m2’dir. Bahçe alanı ise 5452 m2’dir.

Kurumun Misyonu :
Bizler; bütün öğrencilerin öğretmenlerine ve öğrendiklerini hayata aktarmalarını sağlamak,onları bilgili,becerili,kendine güvenen,gelişen teknolojiye uyum sağlayan,üretken bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, okulda alacağı eğitim ve kazanacağı becerileri kullanabilen, hayatta karşılaştığı problemleri çözebilen, beyin ve beden gücünü aynı anda kullanabilen, Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçlarına bağlı,Atatürk ilke ve İnkılaplarını özümsemiş ve yaşam biçimi haline getirmiş,21. yüzyılın gelişen ve değişen gereksinimlerine cevap verebilecek bilgi ve beceriyi kazandırmak, öğrenmeyi öğretirken olabilecek her türlü değişimlere uyum sağlayabilecek, değişimlerin gerekliliğine inanacak,gençler yetiştirmek için varız.

Kurumun Vizyonu:
1-Okulumuzda öğrenme temel gereksinim kabul edilir. 2-Tüm öğrenciler okulumuzda iyi bir eğitim alacağını bilir. 3-Öğrenciler yüksek öğrenim görmenin ülke kalkınmasındaki önemi bilir. 4-Her veli okulumuzda öğrencisine öğrenmesi için her türlü fırsatın verildiğinin farkındadır. 5-Okulumuzda hem öğretmenler hem de öğrenciler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inanır. 6-Okulumuzda çalışanlar görevlerini yaparken, kendilerine güvenirler,doğruları yaparlarken endişeleri olmaz. 7-Okulumuzda tüm üyeler her gün daha iyi ve daha güzele ulaşmak için çalışırlar.

Telefon 4628713059 Fax 4628713423
E-Posta besikduzuataturklisesi@hotmail.com
Web http://www.besikduzuataturklisesi.k12.com (http://www.besikduzuataturklisesi.k12.com/)
Adres CUMHURİYET MAH. ATATÜRK LİSESİ BEŞİKDÜZÜ/TRABZON (http://www.besikduzuataturklisesi.k12.com/)
Okul Müdürü Kemalettin BARUTÇU