PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Transcend'den Yeni SSD'ler Geliyor


Kalpsiz_
01-17-2008, 19:26
http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/transcendssd.jpg


İçinde bulunduğumuz 2008 yılı flash bellek teknolojisini kullanan katı halli disklerin yılı olacak gibi gözüküyor. SSD üzerine yoğunlaşan bazı firmaların iddiasına göre 2011 yılına kadar kullanım oranının %400+ artması beklenilen SSD'ler ile ilgili olarak gün geçmiyor ki yeni bir ürün veya model haberi gelmesin.

Bilindiği gibi SSD'ler flash bellek teknolojisini esas aldıkları için üzerlerinde herhangi bir mekanik aksam yada hareketli bir komponent yer almıyor. Tabi bu durum sessiz çalışmayı, vei güvenliğini ve daha düşük güç tüketimini de beraberinde getiriyor.

Son derece düşük güç tüketimleri ile özellikle dizüsütü bilgisayarlarda yeni yeni görünmeye başlayan SSD'ler 2009 yılından itibaren özellikle performans segmentinde yer alan masaüstü bilgisayarlara da giriş yapacak gibi gözüküyor. Erişim süreleri açısından da son derece iddialı olan diskler gelişimleri devam eden performans seviyeleri ile çok daha iyi bir noktaya da gelecek gibi gözüküyorlar.

Depolama ve bellek çözümleri üzerine çalışan Transcend firması da hazırladığı yeni SSD'lerini duyurdu. ExpressCard/34 de dahil olmak üzere farklı form faktörlerine sahip SSD'ler hazırlayan firmanın modelleri arasında SATA ve IDE arabirimini destekleyen modeller de yer alıyor. En hızlı modelinin 30MB/sn yazma hızına sahip olduğu ifade edilen diskler 32GB'lık kapasite sunuyorlar ve 64GB'lık modelleri de kısa bir süre içerisinde kullanıma sunulacak.

Transcend'in yeni disklerinin fiyatları hakkında ise henüz net bir bilgi yer almıyor.