PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Viranşehir Lisesi


denizci
02-02-2010, 10:34
VİRANŞEHİR LİSESİ

2007–2008 Eğitim-Öğretim yılına Viranşehir Lisesi yenilenerek başladı Bu eğitim-öğretim yılında okulumuzda birçok yenilik yapıldı.
Okulumuzun kantini geçen yıl bahçede bulunuyordu Öğrenciler açısından kullanışlı değildi. Bu yıl öğrencilerin stres atabilecekleri, ders dışında oturup dinlenebilecekleri bir ortam oluşturuldu. Kantin bu açılardan öğrencilerin hizmetine sunuldu.
Öğrencilerin teneffüslerde veya boş derslerinde etkinlik yapabilmeleri amacıyla ve stres atmak, eğlenceli bir ortam yaratmak için kantine tenis masası alındı. Sadece öğrenciler değil öğretmenler için bile stres atma aracı oldu. Öğretmenlerimiz de masa tenisinin olumlu etkisinden faydalanmak için boş zamanlarında kendilerini kantine attılar.
Bu yıl okulun her koridoruna, kantine güvenlik amacıyla kameralar yerleştirildi. Böylece olumsuz davranışları azaltmadaki etkisinden yararlanıldı. Öğrenci gözlemlendi ve öğrencilerin hareketlerine çekidüzen verdiği görüldü.
İlk defa bu yıl öğrenciler için her dersten hazırlık kursları açıldı. Öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine, eksikliklerini tamamlamalarına, yanlışlarını düzeltmelerine imkân verilmiş oldu. Öğrenciler ders dışında da verimli çalışmaya başladı. Planlı programlı olarak yapılan çalışmaların olumlu sonucunu alan öğrenciler test tekniğine de aşina oldu.
Bu yıl okulumuza alınan araç-gereçler, her öğrencinin tek başına uygulama yapacağı şekilde düzenlendi. Bu araç-gereçler öğrencilerin görsel zekâ alanlarına hitap edecek şekildeydi. Bu araç-gereçlerle öğrenciler uygulama ve öğrendiklerini hayata dökme fırsatı kazandılar. Bu araç-gereçler arasında matematik-geometri ile ilgili malzemeler, tarih-coğrafya-biyoloji haritaları ve ilgili materyaller, projeksiyon aleti vardır.
Bu yılda satranca ilgili öğrenciler bir araya geldi. Öğretmenlerinin önderliğinde aralarında takım kurdular. Turnuva düzenlemek üzere çalışmalara başladılar. Böylece okulumuzda öğrencilerin ilgi alanlarını harekete geçirecek bir etkinlik daha yapılmış oldu. Ders sonraları bazı öğretmenlerimiz de aralarında satranç turnuvası yapıyorlar.
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda 10. ve 11. sınıf öğrencileri için deneme sınavları düzenlendi. Öğrencilerin kendilerini zamana karşı denemeleri sağlandı.


adres: Mardin Yolu Üzeri Viranşehir Lisesi
tel: 0414 511 30 09
website: http://viransehirlisesi.meb.k12.tr/