PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boğazlıyan Anadolu Lisesi


denizci
02-02-2010, 10:14
Boğazlıyan Anadolu Lisesi, 1994 yılında Boğazlıyan lisesine ait eski ortaokul binasında, 72 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamıştır. 9 yıl bu binada eğitim – öğretim yaptıktan sonra, yer darlığı sebebiyle 2003 yılında İmam Hatip lisesine ait ek binaya taşınmıştır. Bu binada 2,5 yıl kadar eğitim faaliyetimiz sürmüştür. Fiziki şartlar nedeniyle, öğrenci sayılarımızda zaman zaman artmalar ve azalmalar söz konusu olmuştur. Okulumuzun açıldığı 1994 yılından itibaren en büyük sıkıntımız, kendimize ait fiziki şartları uygun bir okul binamızın olmamasıydı. Bu sıkıntı, 06.02.2006 tarihinde, bakanlığımız tarafından yaptırılan 16 derslikli okul tip projesine uygun, yeni okul binamızın hizmete girmesiyle son bulmuştur. Bu tarihte mahalli imkanlarımızla, eski okul araç ve gereçlerimizle yeni binamıza taşındık ve eğitim-öğretim faaliyetlerimize ara vermeden başladık.
Yeni binamıza geçmeden önce, gerçekten de çok kısıtlı fiziki şart ve imkanlara rağmen, öğretmen-öğrenci-veli işbirliğinin mükemmele yakın olması sebebiyle, belirli bir başarı seviyesinin yakalanmış olduğunu gururla söyleyebiliriz. Bu başarı, seviye tespit sınavlarıyla, ilçe ve il genelinde yapılan bilgi-kültür yarışmalarıyla, ilçede ve ilde yapılan sportif müsabakalarla ve üniversite seçme sınavlarıyla belgelenmiş bulunmaktadır.
Üniversite sınavlarında lise son sınıfta okuyan öğrencilerimizin başarısı hiçbir dönem %35in altına düşmemiştir. % 35 başarı Boğazlıyan ilçesinin , Yozgat il genelinin ve Türkiye genelinin başarı yüzdesinin çok çok üstündedir. Birçok öğrencimiz, mezun oldukları sene girdikleri sınavda, aldıkları puanla üniversiteye girmeye hak kazandıkları halde, tercih yapmayarak, önümüzdeki sene daha iyi hazırlanıp ideallerindeki okullara girmek istemişle , bu istekleri okulumuzun görülen başarı oranının azalmasına sebebiyet vermişlerdir. Bizler, öğrencilerimize rehberlik ederken, okulun başarı oranını değil öğrencinin geleceğini düşündüğümüz için onlara bu fırsatı kullanmaları gerektiğini bizzat tavsiye ediyoruz. 2. sene başarı oranımız %80’lere ulaşmaktadır. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin %75’i üniversite sınavlarını kazanmaktadır. Takdir edersiniz ki bu oran gayet güzel ve yüksek bir orandır.
İl genelinde yapılan seviye tespit sınavlarında, sınıf ve öğrenci bazında bir çok il birinciliklerimiz mevuttur. Öğretmen ve öğrencilerimiz bu tip sınavları oldukça ciddiye almakta ve bu sınavların yararına inanmaktadırlar.
İlçe ve il genelinde yapılan bilgi ve kültür yarışmalarına gelince:
İlçede sadece bir kez (2002 yılında ) 2. olduk. Diğer bütün yıllarda ilçe birinciliklerini kimseye bırakmadık. 1998, 2005, 2006 yıllarında il birinciliği, 2004 yılında ise il ikinciliği derecelerimiz vardır. İki sene üst üste il birincisi olmamız, Yozgat’ta bütün dikkatlerin okulumuza çevrilmesini sağlamıştır. İl ve ilçede düzenlenen resim-şiir-kompozisyon yarışmalarına öğrencilerimizin ilgi ve katılımları oldukça yüksektir. Her sene dereceye giren öğrencilerimiz olmaktadır. Sportif müsabakalarda, ilçede katıldığımız hemen bütün branşlarda ( futbol hariç) şampiyonlukları diğer okullara kaptırmayan okulumuz, maalesef il genelinde ikinciliklerle yetinmektedir. Henüz, ilde sportif anlamda şampiyonluk yaşayamadık. En kısa sürede bu sevinci de yaşayacağımıza inanıyoruz. Ancak, bu noktada, spor yapabileceğimiz, çalışmalarımızı sürdürebileceğimiz herhangi bir spor tesisimizin olmadığını da üzülerek belirtmeliyiz (ki bu konuya aşağıda yeni okul binamızı tanıtırken bir kez daha döneceğiz )
Netice olarak okulumuzun geçmiş başarısı oldukça iyi bir durumdadır. Öğrencilerimizin ve velilerimizin okulumuzu sahiplenmeleri sonucunda , bu başarılarımızın artarak devam edeceğine dair inancımız tamdır.
Yeni taşındığımız okul binamızın tanıtımına gelince:
Yeni okul binamız, oldukça kapsamlı olup 16 derslik, fizik-kimya-biyoloji laboratuarları , dil dersliği, resim, müzik, tarih ve coğrafya derslikleri, bilgisayar laboratuarı , 2 adet öğretmen odası, rehberlik odası, okul-aile birliği odası, zümre öğretmenleri odası, revir, çok amaçlı depoları, spor odası, kız-erkek öğretmen ve öğrenci soyunma odaları, bütün öğrencileri barındırabilecek kapasitede sığınak, elektrik kesilmelerine karşı 1 jeneratör ve asansör bulunmaktadır. Yeni okul binasına yarı yıl tatilinde mahalli imkanlarla taşındık. Bu taşınma esnasında duyarlı velilerimizin, öğrencilerimizin, ilçe milli eğitim müdürlüğünün , Boğazlıyan belediye başkanlığının ve Boğazlıyan kaymakamlığının büyük katkıları olmuştur. Takdir edilir ki, yeni binanın bir çok eksiği vardır. Bu eksiklikler giderilmeye çalışılmaktadır. Şu anda, yeni gelen malzeme çok az olup, eski araç ve gereçlerimizle eğitim-öğretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bizi aşan, bizim gideremeyeceğimiz iki büyük sıkıntımız, bahçede olsun, spor yapabileceğimiz bir spor tesisi ve konferans salonunun olmayışıdır. Özellikle bir basketbol-voleybol sahamızın olmaması bizi gerçekten üzmektedir. Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” vecizesiyle ifade ettiği spor faaliyetlerini maalesef yerine getiremiyoruz. İlgililerin en kısa zamanda bu problemimizi telafi edeceklerine inanmak istiyoruz.
Okulumuz şu anda, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 18 öğretmen, 1 memur, 2 hizmetli ve 265 öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetini sürdürmektedir. Boş geçen dersimiz yoktur ve derslerimiz branş öğretmenleriyle devam etmektedir.
Bu zamana kadar elde edilen başarılar için başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, her türlü fedakarlığı gösteren velilerimize teşekkür ediyor, katkılarının devamlı olmasını diliyoruz.


Çarşı Mahallesi Hürriyet Caddesi Karakoç Yolu Üzeri

Boğazlıyan/YOZGAT

Tel: +90-354-645-51-34

Fax:+90-354-645-12-74

info@bogazliyananadolu.com