PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Antalya Attaleia Shine Luxury Hotel (Belek Otelleri) Hakkında Bilgiler,Resimler ve Gö


cl0ud
02-01-2010, 19:42
Attaleia Shine Luxury Hotel (Belek Otelleri) Hakkında Bilgiler,Resimler ve Görüşler
ATTALEIA SHINE TENIS,GOLF,CONVEN.,SPA LUXURY HOTEL

Elit Tatilin Yeni Adresi... Atteleia Shine Luxury Hotel, geniş bir alana kurulmuş modern tesisleriyle konuklarına elit bir tatilin kapılarını aralıyor. 12 ay hizmet veren otel, “Ultra Süper Herşey Dâhil” konseptiyle misafirlerini ağırlıyor.

Attaleia Shine, Kadriye' ye 5km. Belek' e 9km. Havaalanına 35km. ve Antalya merkeze 45km. mesafededir.
600 m. uzunluğunda kumsal plaj bulunmaktadır.


Konaklama :

Standart Oda : 189 Adet
Deluxe Oda : 44 Adet
Super Deluxe Oda : 24 Adet
Super Deluxe Oda(+Teras) : 16 Adet
Suite : 6 Adet
Super Suite : 10 Adet
Executive Residence : 4 Adet
King Residence : 3 Adet
Presidential Residence : 3 Adet

Yiyecek & İçecek:

Sabah – Öğle – Akşam açık büfe yemekler veya A’la Carte, 6 Adet A’la Carte Restaurant(Haftada 1’er defa Rezervasyonlu); Et Rest.- Balık Rest.- Çin Rest. – İtalyan Rest.- Rus Rest. – Latin Restaurant, Oda Servisi(Ücretli), Odalarda Minibar ve Kasa, 13 Adet bar, Pastane, Tüm yiyecekler ; Yerli Alkollü ve Alkolsüz içecekler ; 6 yıllığa kadar Yabancı whiskey’ler , Yabancı vodka , gin grubu sert içkiler ,Yabancı ve yerli şişe Sofra Şarapları

Aktiviteler :

Beach Football, Plaj voleybolu, Mini Futbol, Bowling (Ücretli), Bilardo(Ücretli), Step, Aerobic, Su jimnastiği, Okçuluk, Tenis
Hizmetler :
Açık yüzme Havuzu, Kapalı Havuz, Hamam(Ücretli),Sauna(Ücretli), Fitness(Ücretli), Masaj(Ücretli) ve SPA hizmetleri(Ücretli) , 1 adet 1.200 m2 Toplantı Salonu - 10 adet workshop odası.

Ek Bilgi :
FUTBOL

2 (68m. x 105m.)(Ücretli) + 1 Mini Fufbol (40m. x 20m.)(Ücretsiz)

TENİS

Tenis Kortu Sayısı : 16
Zemin : 14 Tanesi Decoturf (Ücretli) : 2 Adet Sert Zemin (Ücretsiz)
Işıklandırma : 1 Ana Kort (600 Kişilik Tribün) ve 4 Kort
Tenis Hocası Dersler : Ücretli

GOLF

Golf sahasının adı : National Golf Club (4 km uzaklıkta)
18 Delikli Championship Course-9 Delikli Executive Course ( Ücretli )
Ayrıca Tesis giriş cephesinde 4 adet diğer Golf Klüpleri ( Ücretli



Turizm sektöründeki ilk yatırımına 1993 yılında Belek'te hizmete açılan Attaleia Tatil Köyü ile başlayan Aköz Şirketler Grubu, ikinci otel yatırımı için de yine aynı bölgeyi seçti. Belek'te 1998 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kendilerine tahsis edilen 60 bin dönümlük arazi üzerine yaklaşık 70 milyon euroluk yatırım yapan grup, bölgenin en lüks otellerinden birisini bu ay içinde hizmete açtı. Attaleia Shine Luxury Hotel adı verilen otelde oda fiyatları 630 dolardan başlıyor ve 18 bin dolara kadar çıkıyor. Her müşteriye neredeyse bir personelin düştüğü otelde temel felsefe ise kişiye özel hizmet. Aköz Şirketler Grubu, otelin havuzunu da beyaz altınla kaplattı

Attaleia Shine Luxury Hotel'i Antalya'nın ve Türkiye'nin en lüks oteli olarak tanımlayan Aköz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faik Akdil, projenin temelinin 2005 yılında atıldığını belirterek, yatırım aşamasının 3 yıl sürdüğünü söyledi. Akdil, "Bu projedeki en büyük amacımız ve farklılığımız otelin lüks olmasının yanında kişiye özel hizmeti esas alması. Bu sayede turizm sektörüne farklı bir soluk getirmek istiyoruz" dedi.

"Otelde sadece yaşlı olan üç çam ağacını kesmemek için ekstra 130 bin dolara 130 adet kazık temel çaktık" diyen Faik Akdil, havuzun zeminini otelin ismi olan Shine (parlak) ile uygun olarak beyaz altınla kapladıklarını söyledi. Akdil, "Otelde en düşük oda fiyatı 630, en yüksek oda fiyatıysa 18 bin dolar. Otelin temelini 2005 yılında attık. Otelin yapıldığı arazi üstünde üç tane çok eski fıstık çamı ve bir tepe vardı. Bunları korumak için mimari projeyi üç kez revize ettik. Şu anda bu çam ağaçlarından biri otelin giriş kapısında, bir diğeri de otelin lobisinin içinde yer alıyor" dedi.

Yatırım maliyeti arttı

İlk başta 50 milyon euroya yapılması planlanan otelin yatırımının 70 milyon euroyu bulduğunu belirten Akdil, bu artışın en büyük sebepleri arasında ise inşaat malzemelerindeki enflasyonun üzerindeki artışı gösterdi. Akdil, "Sadece inşaat malzemeleri değil tekstil ve diğer malzemelerdeki ciddi artışlar da bu yatırımın artmasında etkili oldu. Otelin yapımında 70 kilometre tekstil kullanılırken, 76 bin metretül su jeti ile özel mermer kesimi yapıldı. 12 bin metrekare cam kullanıldı. Özellikle yerli malzeme kullanılmaya dikkat edildi. Buna göre 8 milyon euro civarında tekstil ve mobilya, 5 milyon aydınlatma ve elektrifikasyon yatırımı ile 6 milyon euro civarında Türkiye'de bir ilk olacak 4'lü boru sistemi ile full otomatik olarak ayarlanacak ısıtma soğutma sistemi için yatırım yapıldı" diye konuştu. Akdil, otelin farklılıklarını ise şu şekilde sıraladı:

"Otel kongre turizmi açısından büyük önem arz eden salonları bulunuyor. Özellikle balo salonumuz dışardan girilebilen locaları ile dikkat çekiyor. Bunun yanında FIFA standartlarında futbol sahaları, golf ve tenis alanları ayrıca önem verdiğimiz konular. Bu sayede turizmi 12 aya yaymak istiyoruz."

Otelin ağırlıklı olarak yüksek gelir düzeyine kahip kitlelere hitap ettiğini belirten Akdil, bu nedenle ciro beklentilerinin ve oda fiyatlandırmalarının diğer otellere göre belirgin farklılıklar gösterdiğini söyledi. Bu yıl 2 binin üzerinde misafir ağırlamayı hedeflediklerini kaydeden Akdil, ciro beklentilerinin ise 16 milyon dolar olduğunu söyledi.

İstanbul'da otel açacak

Daha önce Isparta Davraz'da bir otel açmayı planladıklarını ancak küresel ısınma nedeniyle şimdilik bu projeyi askıya aldıklarını kaydeden Akdil, projeleri hakkında şu bilgileri verdi: "Davraz Kayak Merkezi'nde bir otel projemiz vardı. Fakat küresel ısınmanın etkileri yörede ciddi bir risk oluşturuyor. Son yıllarda takip ettiğimiz kar yağış rejiminin de olumsuz sonuç vermesi nedeniyle bu projeyi şimdilik askıya aldık. Bu proje için hazırlanan bütçeyi İstanbul'da 5 yıldızlı bir otel otel projesi için kullanmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içinde İstanbul'da da bir şehir oteli planımız var."

Belek İspanya ile rekabet edecek durumda

Belek'in devlet ve özel sektör işbirliği sayesinde bugünlere geldiğine dikkat çeken Faik Akdil, "1989 yılından bu yana Belek'te 45 otel, 10 golf tesisi açıldı. Bu sayede Belek destinasyonu İspanya ile rekabet edecek duruma geldi. 1990 yılında 200 bin civarında turist gelen Antalya'ya 2007 yılında 6 milyon civarında turist geldi. Tabii ki bundan Belek gibi destinasyonların büyük katkısı var" dedi. Akdil, Belek'in turizme diğer bir katkısının ise istihdam olduğunu belirtti. Akdil, 1989 yılında 500 civarında işçi çalışan Belek'te 2008 yılı itibari ile 40 binin üzerinde işçi çalıştığını, yan hizmet birimleri ile birlikte 200 binin üzerinde kişiye istihdam sağlandığını söyledi.


En küçük oda 65 metrekare
* Havuzun 1250 metrekarelik bölümü beyaz altınla kaplandı.
* Kral dairesindeki jakuzilerin içleri de altınla kaplı.
* Balo salonunda ayrı kapılardan girilen localar dikkat çekiyor.
* Odaların en küçügü 65 metrekare.
* 850 metrekare büyüklükte odalar var.

İlk oteli 1993'te açtı
* Aköz İnşaat Faik Akdil tarafından 1979 yılında kuruldu.
* İlk kurulduğu yıllarda altyapı inşaatları gerçekleştiren firma İstanbul'un su şebeke ağının 1100 km'lik bölümünü yaptı.
* İstanbul ve İzmir'de toplam 150 km civarında atıksu kanalları, deşarj hattı ve pompa istasyonları inşa etti.
* Firma 1990'lı yıllarda ilk otelini 1993 yılında Attaleia Hotel Türk ismi ile Belek'te açtı.
http://www.turkforum.net/attachment.php?attachmentid=267535&stc=1&thumb=1&d=1218977634
http://www.turkforum.net/attachment.php?attachmentid=267536&stc=1&thumb=1&d=1218977634
http://www.turkforum.net/attachment.php?attachmentid=267537&stc=1&thumb=1&d=1218977541
http://www.turkforum.net/attachment.php?attachmentid=267540&stc=1&thumb=1&d=1218977634