PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi


denizci
02-01-2010, 10:06
İlk öğrencilerini 1995-1996 Öğretim yılında Gemi Makinaları bölümüne 23 öğrenci alarak Çayeli Barbaros Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesinde eğitimine başlayan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi daha sonra 1998-1999 Öğretim yılında yine Çayeli Barbaros Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi Anadolu Meslek Lisesi kısmına Güverte bölümü açılarak 24 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmiştir. Açıldığı ilk günden itibaren Denizcilik sektörüne çeşitli elemanlar yetiştiren okulumuz daha sonra Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi hayırsever işadamı Ahmet Hamdi İshakoğlu’nun şu an bulunduğumuz binayı yaptırıp Milli Eğitime bağışlaması sonucu 4 Ağustos 2004 tarihli Bakanlık onayı ile 2004-2005 öğretim yılında Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünün yanındaki binasında Eğitim öğretime devam etmiştir.
Okul binayı yaptırıp Milli Eğitime bağışlayan işadamının isminin okulun ismi olarak verilmesine karar verilmiş ve okul ismi Ahmet Hamdi İshakoğlu Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.
Denizcilik mesleğiyle ilgili eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürürlükte bulunan ulusal ve uluslar arası denizcilik mevzuatı esaslarına göre gerçekleştirilmesi zorunluluğu sebebi ile kurulduğu günden itibaren okulumuzda eğitimin ilk yılı hazırlık olmak üzere toplam dört yıllık Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi eğitimini 2005-2006 Öğretim yılında ortaöğretimin 4 yıla çıkarılması ile değiştirmiştir.
Kurulduğu yıldan itibaren yatılılığın kaldırıldığı okulumuza; ilköğretim sonu yapılan “Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı” sonucunda okulumuzu kazanan adaylar arasında yapılan Mülakat ve Beden Yeterliliği sınavıyla “gündüzlü/karma” öğrenci alınmaktadır.
2001-2002 öğretim yılından itibaren kız öğrencilerin de alınmaya başlandığı okulumuz, ülkemizdeki ikinci köprüüstü simülatörüne ( gemi benzetimine/sanal gemiye) kavuşmuştur.
2007-2008 öğretim yılında da Bakanlığımız bütçesinden Makine Dairesi Simülatörü kurulmuş ve Eğitim öğretimde kullanılmaya başlanmıştır.
Okulumuz tüm dünya denizciliğine kaliteli gemiadamı yetiştirmeye devam etmektedir.



Adres: Eskipazar mahallesi Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü karşısı Çayeli, RİZE
Telefon: 0 (464) 532 33 00
Fax: 0 (464) 532 77 84
E-posta: ahiadml@hotmail.com
Web sorumlusu: akesimal@hotmail.com, xentictr@yahoo.com