PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Keçiören İMKB Turgut Özal And. Teknik ve End. Meslek Lisesi


denizci
01-29-2010, 10:15
http://ankaravizyon.com/includes/UserFiles/users/admin/Image/resimler3/950134.jpg



Milli Eğitim Temel Kanununun 26. maddesi gereği açılan okulumuz ; Temel eğitime dayalı dört yıllık öğrenim veren Mesleki ve Teknik Öğretim Kurumudur. 2005Yılında Elektrik ve elektronik bölümleri ile eğitime açılan okulumuz 2006 – 2007 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır.

Okulumuza kayıt yaptıran her Türk Gencine “ Atatürk ilke ve inkılaplarına ve Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetçiliğine bağlı ; Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren; ailesini vatanını, milletini seven ve daima yükseltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşlar olarak yetiştirmek” istiyoruz.Modern toplumlarda eğitim, ülke kaynaklarının önemli bir bölümünün tahsisi edildiği bir alan haline gelmiştir. Önceden masraflar hanesinde gösterilen eğitim harcamaları günümüzde fazlasıyla hâsılası alınan bir yatırım özelliği kazanmıştır.

Eğitimden vazgeçilerek tasarruf yapılamaz. Bu nedenle eğitime kaynak tahsisi en akılcı bir yoldur. Eğitim nitelik olarak fazla zaman, emek ve enerji sarfiyatı gerektiren ama mahsulü hem soyut hem geç alınan bir hizmet sektörüdür. Ayrıca eğitimde hatalı üretimin telafisi mümkün olmayacağı gibi, bir milletin hatta bir devletin felaketine bile neden olabilir.

Bir ülkenin ekonomik ve kültürel gelişimi toplumun eğitim seviyesine bağlıdır. Özellikle tercihini sanayi ağırlıklı ekonomik kalkınma modeli olarak benimseyen ülkemiz, üretim ve hizmet sektöründe gelişmeler ve değişmeler kapsamında 21.yüzyıl dünyası ile bütünleşmeyi, her alanda uluslararası standartlara erişmeyi hedef olarak seçmiş ve bu hedefe ulaşmak için mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına önem ve öncelik vermek durumundadır.

ADRES: Ufuktepe Mah.Ümitova Cad. 410.Sok. No:4 Keçiören /Ankara
TEL: 0312 580 98 69
FAX: 0312 580 42 11
WEB: http://turgutozalimkb.meb.k12.tr/