PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Marmara Ereğlisi Anadolu Lisesi


denizci
01-29-2010, 09:54
MİSYONUMUZ
1.TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN Genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda;
Öğrencileri ilgi istidat ve kabiliyetleri istikametinde yetiştirerek Türk Milli Eğitim genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda ;
1. Öğrencileri ilgi istidat ve kabiliyetleri istikametinde yetiştirerek hayata ve üst öğretime hazırlamak
2. Öğrenciyi,Atatürk İlke ve inkılaplarına,TC anayasası2na ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak haklarını kullana bilme ,görevlerini yapabilme ve sorumluluklarını yüklene bilme bilincini kazandırmak.
3.Öğrencinin Milli Kültürü tanımasını,taktir etmesini,çevrede benimsemesini ve kazanmasını sağlamak.
4.Öğrenciyi toplum içindeki rollerini yapan başkaları ile iyi ilişkiler kuran,iş birliği yapan içinde mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek.
5.Bulundukları çevrede yapacakları Eğitim Kültür ve sosyal etkinliklerle <milli kültürün benimsenmesine ve yayılmasına yardımcı olmak.
6.Öğrenciye fert ve toplum meselelerini tanıma,çözüm yollarını arama alışkanlığını kazandırma.
7.Öğrenciye sağlıklı yaşamak,ailesinin ve toplumun sağlığı ile çevreyi korumak için gereken bilgi ve alışkanlıkları kazandırmak.
8.Öğrenciye el becerisi ile zihni çalıştırarak çok yönlü gelişmesini sağlamak.
9.Öğrencinin araç ve gereç kullanma yoluyla sistemli düşünmesini,çalışma alışkanlığı kazanmasını,estetik duygularının gelişmesini,hayal ve yaratıcılık gücünün artmasını sağlamak.
10.Öğrencinin mesleki ilgi ve yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlayarak gelecekteki mesleğini seçmesini kolaylaştırmak.
11.Öğrenciye üretici olarak geçimini sağlanması ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunması için bir mesleğin ön hazırlığını yaptıracak,mesleğe girişini kolaylaştıracak ve uyumunu sağlayacak davranışları kazandırmak.
12.Öğrencinin serbest zamanlarını değerlendirmelerini, öncelikle enerjiden ve artık malzemeden savurganlığa kaçmadan yararlanmalarını sağlamak.


ADRES : Marmara Ereğlisi Halk Eğitim Merkezi TEKİRDAĞ
TELEFON : 0(282) 613 00 90
FAX : 0(282) 6132939