PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivaslı Mehmet Yıldız'ın çöküşü


Melancholy
01-26-2010, 17:54
http://image.tumspor.com/photos/494885375.jpg
Sivaslı Mehmet Yıldız'ın çöküşü

En çok faul yapılan futbolcuların başında gelen Mehmet, Yiğido şampiyon olsun diye acılar içinde geçen sezonu tamamladı.


Tedavi olmak yerine şampiyonluk uğruna acılar içinde oynadı. Sezon bitince dizindeki yırtık düzelsin diye ameliyat masasına yattı. Ağrıları dineceğine daha da arttı. 7 ay boyunca Belçika da dahil doktor doktor gezdi

Sivas'ın ürettiği tek marka Sivasspor... Mecnun Otyakmaz'ın omuzları üzerinde yükselen Sivasspor'un Türk futboluna armağan ettiği en büyük isimse Mehmet Yıldız... Son iki sezon hakkında en çok konuşulan futbolcuların başında geliyordu. Futbola başlamadan önce güreşle uğraştığı için güçlü fiziğiyle bir gladyatör gibi rakip savunmalarının arasına dalar, her türlü faule, darbeye karşı yıkılmadan hep ayakta kalmayı başarırdı. Mehmet'in 'Yıldız'ı parladıkça Yiğidolar'ın da yıldızı parladı.

Türk futbolundaki üç büyüklerin hegemonyası ilk kez bu kadar açık bir tehditle karşı karşıya kaldı.

KADER GÜNÜ 12 HAZİRAN
Akşam'ın haberine göre; En çok faul yapılan futbolcuların başında gelen Mehmet, Yiğido şampiyon olsun diye acılar içinde geçen sezonu tamamladı. Sivas şampiyon olamadı ama tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatı yakaladı. Mehmet devler liginde oynama hayali kurarken, 12 Haziran kariyerinin dönüm noktası oldu. 'Dizinde yırtık var. Ameliyat olacaksın' sözü üzerine İzmir'de operasyon masasına yatan Mehmet'in kampa yetişmesi bekleniyordu. Ama aradan geçen 7 ayda bırakın sahalara dönmeyi, Yiğidolar'ın kaptanı bu süreci futbol kariyerini kurtarma savaşı ile geçirdi. Mehmet Yıldız, yaşadığı o kabus dolu günleri AKŞAM'a anlattı: Böyle bir ameliyat görmedim. Herkes bana soruyor, 'Neden oynamıyorsun. Sakatlığın bitmedi mi?' diye ama ben cevap veremiyorum. Nasıl bir ameliyat yapıldı ki ben oynayamıyorum? Bir hata var, bir yanlışlık var. Bana göre operasyonda bir yanlışlık yapıldı. Ameliyat sonrası düzelme beklerken ağrılarım artmaya başladı. Normal şartlarda 3 haftada sahada olacaktım ama olmadı.

DUYARSIZ KALDI
OPERASYONU gerçekleştiren doktor, ameliyat sonrası benimle istediğim gibi ilgilenmedi. Çok ama çok duyarsız davrandı. Duyarsızlık ağrılarımın artmasına neden oldu. Sakatlığımı uzattı. Ameliyat sonrası ağrılarımın olduğunu doktoruma anlattığımda bunun normal olduğunu söyledi. Bu nedenle ben de idmanlara başladım. Belki idmanlara erken başlamam da sakatlığın uzun sürmesinde etken oldu ama bana göre operasyonda bir yanlışlık oldu. Ameliyat sonrası 7 aylık süre içerisinde iyileşme görülmedi. Belçika'ya tedaviye gittim. Ama orada da beklediğimi bulamadım. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer benim iyileşmemde etkin rol oynadı.

OLAN OLDU!
KENDİSİNİ ziyarete gittim ve durumumu anlattım. Kendisi benimle çok ilgilendi. İstanbul Fulya'da da bir sağlık merkezinde tedavi sürecine devam ettik. Allah'a şükür şu an durumumuz çok iyi gidiyor. Yavaş yavaş beklediğimden daha iyi duruma geliyorum. Belki de ameliyat öncesi Prof. Dr. Ömer Taşer'e gitseydim planlandığı gibi 3 haftada dönemesem bile, 5 hafta içinde ağrılarım dinerdi, dönerdim. Ama artık olan oldu. 6 ayı geri getirme şansımız yok. Bir aylık süre içerisinde sahalara döneceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum.

tumspor