PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Korkuteli İmam Hatip Lisesi


denizci
01-26-2010, 10:37
Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçları çerçevesinde eğitim ve öğretimini sürdüren okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı’nın Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. İçinde yaşadığımız bilgi çağında DİN ve AHLAK konusunu en iyi bir şekilde ve doğru olarak anlayıp çağın insanlarına bu bilgileri ulaştırmayı amaçlamaktayız.Bu nedenle Yüce Dinimizi Mustafa Kemal Atatürk’ün anladığı manada anlamayı her tehdidi fırsat bilip kuvvetli yönlerimizi ortaya çıkarmayı kendimize bir var oluş felsefesi edindik. Korkuteli İmam Hatip Lisesi 1975-1976 öğretim yılında İlçe Müftüsü, diğer bürokratların etkin bir katkısı ve halkın yardımları sonucu Merkez Kur’an Kursu binasında 08.12.1975 tarihinde eğitim ve öğretime açılmıştır.
Kısa bir süre sonra Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurularak Burdur yolu üzeri Şemik Tepesi mevkiinde başta İlçe Kaymakamı Ayhan KOZAĞAÇLI, Okul Müdürü Ahmet GÜNEŞ ve İlçe Müftüsü Hikmet KUTLU olmak üzere tüm dernek üyelerinin üstün gayreti ve halkın yoğun ilgisi neticesinde 10000 M2’lik bir alan üzerine üç katlı 18 derslik bir bina yapılarak 1976-1977 öğretim yılında hizmete sunulmuştur. Okulumuzda 15 derslik, 1 fen laboratuarı, 1 kütüphane, 1 BT ( bilgisayar teknoloji) sınıfı ve 1 teknoloji sınıfı bulunmaktadır. İnternet bağlantısı mevcuttur. Okul kütüphanesinde 1650 kitap bulunmaktadır. Okul ve pansiyon binaları kalorifer ile ısıtılmaktadır.
1979 yılında arsa üzerinde bir tatbikat camii yapımına başlanmış, 1982 yılında hizmete açılmıştır. Böylece öğrencilerin pratik yapma ve din hizmetlerini yerinde uygulama imkanı sağlanmıştır. &nbspalkın desteği ve idari yardımlarla arsa üzerinde bir pansiyon binası inşa edilerek 1985-1986 öğretim yılında hizmete açılmıştır. Halen 70 öğrenciye hizmet vermektedir. Devlet Parasız yatılı öğrencilerinin bütün ihtiyaçları Devletimiz tarafından karşılanmaktadır.
&nbspkul Yaptırma ve Yaşatma Derneği 14.04.1981 tarihinde genel kurul kararı ile okul arsası ve üzerindeki binaların mülkiyetini Türkiye Diyanet &nbspakfı’na devretmiştir.
Okulda 1 müdür, 1 müdür başyardımcısı, 1 müdür yardımcısı, 6 öğretmen, 1 memur, 1 aşçı, 3 hizmetli olmak üzere 14 personel görev yapmaktadır. Toplam öğrenci sayımız 191 adettir. Dersliklerdeki ortalama öğrenci sayısı 24 tür.
Okul öğretmenleri arasında eğitim-öğretim faaliyetleri yönüyle ve sosyal açıdan mesleki ve kişisel bir dayanışma vardır. Okul öğrencileri kutsal günler ve diğer sosyal etkinliklerde halkımızın dini ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli etkinlikler yapmaktadırlar. Yatılı öğrenciler başta olmak üzere çeşitli çevre tanıma gezileri düzenlenir. Her eğitim yılında İlçe Kaymakamımızın "Olur "ları ve İlçe Müftülüğümüzün destekleriyle Korkuteli merkez ve köy camilerinde Mesleki Tatbikat Kulübü tarafından mesleğe alıştırma çalışmaları İmamlık- Müezzinlik uygulaması yapılmaktadır.
Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu ilçe merkezi ve köylerdendir. Bunun yanında çevre ilçelerden de öğrencilerimiz bulunmaktadır. Veli-okul-öğretmen diyaloğu mükemmeldir. Veliler evlerinde ziyaret edilerek okul-veli kaynaşması sağlanmıştır.
Okulumuz sosyal ve kültürel faaliyetler açısından zengindir. Her yıl düzenlenen İ.H.Liseleri arası mesleki dersler yarışmalarında derece alınmıştır. İl ve İlçemizde yapılan kültür içerikli yarışmaların hepsinde okulumuz mutlaka bir derece elde etmektedir. Sportif faaliyetler, satranç yarışmaları ve diğer etkinliklere mutlaka katılmış olup ilçemizi başarı ile temsil etmekteyiz.Artık geleneksel hale gelen “AŞURE GÜNÜ” etkinliklerimiz halkımız tarafından büyük ilgi görmektedir .Okulun kız ve erkeklerden oluşan ilahi koroları dini günlerde ilçe ve köylerde etkinlik yapmaktadır.


http://ihl.meb.k12.tr/