PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gönen İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi


denizci
01-26-2010, 10:35
1977-1978 öğretim yılında açılan Gönen İ.H.L. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 32. maddesi gereğince hem mesleğe, hem yüksek öğrenime hazırlayıcı programlar uygulayan bir öğrenim kurumudur. 25 yılı aşan geçmişi ile Gönenin ve ülkemizin yüz akı olmuş binlerce öğrenci yetiştiren okulumuz, 2008 yılından itibaren Anadolu İ.H.L. olarak modern teknolojinin tecrübe ile buluştuğu sınıflarda yeni nesilleri yetiştirmek için hizmete hazırdır.
MİSYONUMUZ
Öğrencilerimizin zihninde,insana, düşünceye, özgürlüğe,ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak.
VİZYONUMUZ
Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen,problemlere çözüm üretebilen, bireyler yetiştirmek.
ÖĞRETİM PROGRAMLARI
•Okulumuzun öğretim programında liselerin Edebiyat ve Matematik bölümlerinde okutulan derslerin yanı sıra Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler,siyer,fıkıh,tefsir gibi meslek dersleri de bulunmaktadır.
•İlköğretim 8. sınıfı bitiren öğrencilerden okulumuzu tercih edenler 4 yıl eğitim sonunda lise dengi diploma almaya hak kazanırlar.
DERSLİKLER
Gönen imam Hatip Lisesi 21 kişilik modern bilgisayar sınıfı, en son tekniğe sahip fizik ve kimya laboratuarları, 4000 kitaplı zengin kütüphanesi, teknoloji,edebiyat ve hitabet sınıfları ile bir okulda aranacak bütün imkanları size sunmaktadır.

http://www.gonenihl.meb.k12.tr/