PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müthiş derbi Inter'in - Tıkla izle


Melancholy
01-25-2010, 13:55
http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/21811.jpg (http://kralspor.ensonhaber.com/dunyadan-futbol/44886/muthis-derbi-interin.html)



Seri A'da haftanın derbi maçında Inter, AC Milan'ı 2-0 mağlup etti.

Dünyada haftanın en önemli maçında Inter ve Milan kozlarını Giuseppe Meazza'da paylaştı.

http://www.ensonhaber.com/images/news/174190.jpg (http://videonuz.ensonhaber.com/izle/inter-2-milan-0)

Inter: 2 Milan: 0

Son 4 derbiyi kazanan Inter, 27. dakikadan sonra 10, son dakikalarda da 9 kişi kişi kaldığı maçta Milan'ı 2-0 yenerek haftaya damgasını vurdu. Milito-Pandev ikilisiyle Milan'a zor dakikalar yaşatan Inter'de goller de bu ikiliden geldi. Pandev'in frikikten attığı harika gol ayakta alkışlandı. Inter'den Lucio uzatma dakikalarında kırmızı kartla oyundan atılıp takımını 9 kişi bırakırken son haftalarda harika bir performans sergileyen Ronaldinho penaltı vuruşundan yararlanamadı.

http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/13069.jpg (http://kralspor.ensonhaber.com/galeri/futbol/29798/inter-2-ac-milan-1.html)

Maça Inter iyi başladı. Henüz 3. dakikada ceza sahası dışından Sneijder harika bir şut çıkardı. Top az farkla auta gitti. Maç aynı zamanda da büyük bir sertlikle başladı. Ronaldinho'nun faulünden sonra bu kez Beckham da sert bir faul yaptı ve maçın ilk sarı kartı 4. dakikada İngiliz futbolcuya çıktı. 9.dakikada yine Inter, Sneijder ile mutlak bir gol pozisyonundan daha yararlanamadı.
Gol kendini maçın başından bu yana hissettirmişti. 10. dakikada gol Diego Milito'dan geldi. Pandev'in harika pasında topla sol çaprazda buluşan Milito'nun mükemmel vuruşunda Dida çaresiz kaldı. Milito bu sezonki 13. golüne imza attı. Maçın başından bu yana kendini hissettiren sertlik meyvesini ilk 27. dakikada verdi. Maçın en etkili isimlerinden biri olan Hollandalı Sneijder hakemi alkışlamasından dolayı kırmızı kartı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarı Inter'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

MİLAN'IN ATAKLARI

İkinci yarıya Milan iyi başladı. 47. dakikada Seedorf'un kafası kaleci Cesar'dan döndü. Aynı dakika içerisinde bu kez Ronaldinho ceza sahası dışından harika bir şut çıkardı, top az farkla auta gitti. Milan bastırdıkça Inter yine attığı goldeki gibi Milan kalesine gelmeye başladı. Pandev'in pasında Milito 55. dakikada Milan kalesinde tehlike yarattı. İyi yer tutan Dida gole izin vermedi bu pozisyonda. 59. dakikada ise Milan beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan Beckham al da at dercesine harika bir orta yaptı. İyi yükselen Borriello'nun kafa vuruşu Cesar'ın kalesinde büyük bir tehlike yaratırken top az farkla auta gitti.

PANDEV'DEN HARİKA FRİKİK GOLÜ

Inter 62. dakikada yine klasik pozisyonunu yakaladı. Bu kez pası veren Milito'ydu. Milito'nun pasında Pandev defansın arkasına sarktı. Sağ çaprazdan iyi bir vuruş çıkaran Pandev'in topu direkten geri döndü.
Ve Pandev yine sahneye çıktı. Ceza sahasının sağ çaprazında serbest vuruş kazanan Inter'de topun başına Pandev geçti. Barajın üstünden klas bir vuruşla topu ağlarla buluşturan Pandev skoru 2-0'a getiren golü attı.

INTER 9 KİŞİ, RONALDİNHO PENALTI KAÇIRDI

Maçın uzatma dakikalarında gol için bastıran Milan'ın bir pozisyonunda ceza alanı içerisinde Lucio topu elle kontrol etti. Lucio kırmızı kartla oyundan dışına gönderilirken penaltıyı formunun zirvesinde olan Ronaldinho değerlendiremedi. İtalya'da en iyi kaleci seçilen Julio Cesar tam köşeden topu çıkardı. Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca Mourinho'nun takımı sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.
Milan'ı 2-0 yenen Inter bu skorla evindeki galibiyet serisini 6 maça çıkartırken puanını da 49'a çıkardı. Milan ise 40 puanda kaldı.

Ligde bu hafta alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:
Catania-Parma: 3-0
Juventus-AS Roma: 1-2
Siena-Cagliari: 1-1
Udinese-Sampdoria: 2-3
Palermo-Fiorentina: 3-0
Livorno-Napoli: 0-2
Bologna-Bari: 2-1
Genoa-Atalanta: 2-0
Lazio-Chievo: 1-1
FC Inter-AC Milan: 2-0

NOYAN
01-25-2010, 15:14
maçın tamamını izleyemedim, tekrarı yayınlanırsa kaçırmam.