PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Altınözü İmam Hatip Lisesi


denizci
01-25-2010, 09:47
Okulumuz Altınözü İmam-Hatip Lisesi 1977-1978 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılmış olup, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı bir okuldur. 03.10.1977 tarihinde şu anda kullanmakta olduğumuz binanın zemin katında eğitim-öğretim hizmetine girmiştir. Daha sonra Müftü Abdi ÖZDEMİR’ in teşviki ile “İmam Hatip Lisesi Koruma ve Yaşatma Derneği” kurulmuş olup mevcut olan zemin kata iki kat daha ilave edilmiştir. 25.05.1984 tarihinde koruma derneği okul binasını Milli Eğitim Bakanlığı’na devretmiştir. Okul binamız halen üç katlı olup zemin kat Altınözü Kaymakamlık oluru ile Altınözü Merkez Kız Kur’an Kursuna tahsis edilmiş, diğer iki katta eğitim-öğretim faaliyetleri devam etmektedir. İlçemiz Fatikli Mahallesi’nde, mülkiyeti “Türkiye Diyanet Vakfı” na ait olan Pansiyon Binasının 10(on) yıllığına “Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü”ne tahsisi sağlanmıştır. Bu bina 24.08.1999 tarihinden itibaren Devlet Parasız Yatılı Öğrenci Pansiyon’u olarak hizmete girmiştir. Pansiyonumuz 70 (yetmiş) öğrenci kapasitelidir. Binanın ikinci katı inşaat halindedir. Halen 67 (altmışyedi)’ si Devlet Parasız Yatılı, 76 (yetmişaltı)’sı gündüzlü olmak üzere toplam 143 (yüzkırküç) öğrenci ile kendi okul binamızda eğitim-öğretim hayatına devam etmekteyiz. Okula devam eden öğrenci sayısı 143(yüzkırküç) ‘dür. Bunun yanı sıra 34 adet öğrenci devam etmemekte veya beklemelidir. Bunlarla beraber 177 öğrenci bulunmaktadır.
Merkezi sistem sınavlarına girerek DPY sınavını kazanan öğrencilerin yeme, içme, giyim-kuşam masrafları ile kırtasiye masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca katsayı*125 TL. miktarında her ay öğrencilere harçlık verilmektedir. Yurt binasında öğrencilere 3 öğün yemek çıkmakta, kış günleri kaloriferler yakılmaktadır. Hafta sonları Evci çıkmayan yatılı öğrenciler satranç ve masa tenisi imkânına sahiptirler. Ayrıca arzu edenler TV seyretmektedirler. Hafta içi öğretmenlerin nezaretinde sabah ve aksam etütleri yapmaktadırlar. Ülkemiz de İmam-Hatip Liselerinin kuruluşunun yasal dayanağı; Anayasamızın 24. Maddesi ile Milli Eğitim Temel Kanununun 32. Maddesidir. Anayasamızın 24. Maddesinde "Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.14.Madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir. Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz;dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.
Din ve Ahlak eğitim ve öğretimi Devletin gözetimi ve denetimi altında yapılır. Din Kültürü ve Ahlak öğretimi ilk ve orta öğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerinde kanuni temsilcilerinin talebine bağlıdır. Kimse, devletin sosyal, ekonomik, siyasi ve hukuki temel düzenini kısmen de olsa,din kurallarına dayandırmaya veya siyasi veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz." denilmektedir. Ayrıca Milli Eğitim Temel Kanununun 32.Maddesinde:"İmam-Hatip Liseleri, İmamlık, hatiplik ve Kuran Kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek üzere, Milli Eğitim Bakanlığınca açılan orta öğretim sistemi içinde, hem mesleğe,hem yüksek öğrenime hazırlayıcı programlar uygulayan öğretim kurumlarıdır.
Okulumuz İmam-Hatip Lisesinde hem mesleğe yönelik dersler, hem de kültür dersleri okutulmaktadır. Okutulan derslerin %48 i Meslek Dersleri, %52 ise kültür dersleridir. Okulumuz mezunları Üniversite sınavlarına girebilmekte olup, puanına göre kazandığı alanda yüksek öğrenime devam edebilmektedir. Bugün birçok alanda çalışan İmam-Hatip Lisesi mezunlarına rastlamak mümkündür. Okulumuzda 200?-200? Öğretim yılında Bilgisayar laboratuarı da kurulmuş olup, Altınözü Halk Eğitimi Merkezi ile işbirliği yapılarak okulumuz öğrencilerine yönelik Bilgisayar Kullanım Kursuları açılmıştır. Ayrıca okulumuzda derslerin görsel olarak işlenmense yönelik olarak projeksiyon ve tepegöz odası da mevcuttur. Derslerin bir bölümü burada yapılmaktadır. Diğer taraftan okulumuzun Sportif,kültürel ve mesleki alanda katıldığı yarışmalarda elde ettiği birçok başarıları vardır. Huzurlu bir ortamda bulunmak, iyi bir eğitim almak isteyen öğrenciler için İmam-Hatip Liseleri ideal bir okuldur.




Okul
Adres : Yenişehir Mah. Mithat Paşa Cad. Altınözü / HATAY
Telefon : 0 326 311 30 14
Faks : 0 326 311 22 28
e-posta : 153739@meb.k12.tr (153739@meb.k12.tr)
Pansiyon
Telefon : 0 326 311 41 70