PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nazım'ın mezarından İzmir'e toprak


alfonzo28
01-15-2008, 22:36
http://img.mynet.com/ha2/nazimhikmet.jpg

Nazım'ın mezarından İzmir'e toprak
İZMİR (İHA) - "106 Yaşında Nazım Hikmet'i Anma Etkinlikleri" İzmir'de gerçekleştirildi. Nazım Hikmet'in Moskova'daki mezarından getirilen toprak İzmir'deki heykelin yanındaki çınar ağacına bırakıldı. Nazım Hikmet'in fuar alanında bulunan heykeli önünde gerçekleştirilen etkinliğe ünlü sanatçı Müşfik Kenter de katıldı.

'106 Yaşında Nazım Hikmet'i Anma Etkinlikleri'ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, ünlü sanatçı Müşfik Kenter ile çok sayıda davetli katıldı. İzmir Fuar alanındaki İzmir Sanat'ta bulunan Nazım Hikmet heykeli önünde gerçekleştirilen etkinlikte, Müşfik Kenter Nazım Hikmet'in Moskova'da bulunan mezarından getirilen toprağı heykelin yanındaki çınar ağacının dibine döktü. Davetliler daha sonra Nazım Hikmet'in heykeline karanfil bıraktı. Toprağın dökülmesinin ardından İzmir Sanat'ta gerçekleştirilen törende konuşan Müşfik Kenter, Nazım Hikmet'i anma etkinliklerinin kendisine tuhaf geldiğini belirterek, "Keşke bunları onun sağlığında yapabilseydik. Kimse cesaret edemedi nedense. Onu yaşarken yaşatmalıydık. Ne yazık ki kimse kıymetini bilemedi. Allah rahmet eylesin" dedi.

Törende bir konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Müşfik Kenter'in daha önce de Anadolu'dan alınan toprağı Nazım Hikmet'in Moskova'da bulunan mezarına götürdüğünü hatırlatarak, Müşfik Kenter'e yoğun programında İzmir'e geldiği için çok teşekkür etti. Törende bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman ise, ulusların sadece değerler yetiştirdikleri için değil o değerlere sahip çıktıkları için de saygıyı hakkettiklerini belirtti. Nazım'ın sadece bir şair değil aynı zamanda bir vatansever olduğunu ifade eden Karaman, "Bu büyük insan sonsuza dek bizim onurumuz olacaktır. İyi ki doğdun Nazım Usta" diye konuştu.

nehir
01-16-2008, 00:36
hım teşkkür ..severim nazımı ve özellikle şiirlerini..